Με υπερβολικές ευγένειες δεν θα ανοίξει ποτέ το  Αρχαιολογικό  Μουσείο Άστρους. 

Χαιρετίζουμε την απόφαση της τοπικής κοινωνίας να απαιτήσει δυναμικά αυτά που της ανήκουν και συγχαίρουμε το Σύλλογο Φίλων  του Αρχαιολογικού  Μουσείου Άστρους,  για όλες τις τελευταίες ενέργειες και παρεμβάσεις του.

Λέγαμε πριν χρόνια τα παρακάτω.

“Σαν κοινωνία αποτύχαμε για  τα αυτονόητα  και αυτά που μας ανήκουν μέχρι σήμερα γιατί ακολουθήσαμε για πολλά χρόνια  με υπερβολικό τρόπο  αδικαιολόγητα την ευγενική , φιλική  και πολιτισμένη συμπεριφορά που μας οδήγησε στο πουθενά,  με αυτούς που δεν γνωρίζουν την λέξη ευγένεια και μας δουλεύουν με ατέλειωτες δικαιολογίες , ας σταματήσουμε ευγενικά  εδώ …

Σας συνιστώ με το θάρρος «πάταξον μεν άκουσον δε». Έχουμε αποδεδειγμένα στοιχεία, πιστέψτε μας. Είναι καιρός να αλλάξουμε πορεία και να απαιτήσουμε δυναμικά , βροντερά , ξάστερα και φανερά αυτά που μας ανήκουν και  αυτά που μέχρι σήμερα άλλοι αποφασίζουν  για μας, οι διαχειριστές  από ένα γραφείο στην Τρίπολη η την Αθήνα για κάτι που δεν τους αφορά άμεσα.”

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ αν δεν δικαιωθούμε  για τα αυτονόητα.

Τα επόμενα που πρέπει να κάνουμε  σήμερα.

O δήμος μας πρέπει να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του  όλα τα σχετικά έγγραφα, όπως υποχρεούται από την  Ελληνική νομοθεσία. Όλα αυτά δικαιούται σήμερα και  πρέπει να τα γνωρίζει η τοπική κοινωνία και έπρεπε να είχαν δημοισιευθεί νωρήτερα. Σε κάθε περίπτωση  η τοπική κοινωνία θα τα μάθει, ας είναι και ύστερα απο 2-3 χρόνια, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία. ¨Οπως έγινε και με την απόφαση για το κλείσιμο του Μουσείου το 2018, τελικά την πήραμε  μετά απο δύο χρόνια ,αφού παρακαλέσαμε πρώτα το μισό υπουργείο πολιτισμού με δεκαδες αναφορές.

Απαιτούμε να δούμε τα παρακάτω έγγραφα.

Βασικά την έγκριση,παραλαβή  του έργου το 2015 και αργότερα με όλες τις απαιτήσεις για την  στατική επάρκεια του κτηρίου. Οπωσδήποτε πρέπει να δημοσιευθούν όλα  τα έγγραφα μετά την  1η Ιανουαρίου 2018.

Επίσης πόσες μελέτες έγιναν για την στατική επάρκεια του κτηρίου από το 2011 μέχρι σήμερα και με τι έγγραφα αποφασίστηκαν.

Κάποτε πρέπει να  «ωριμάσουμε  βίαια και ενηλικιωθούμε βιαιότερα» και  να εφαρμόσουμε τους όρους της συμφωνίας και της έγκρισης παραλαβής του έργου το 2015.

Η τοπική κοινωνία  , ο Σύλλογος Φίλων  του Αρχαιολογικού  Μουσείου Άστρους και ο δήμος μας ,  πρέπει  να απαιτήσουν δυναμικά  το ΥΠΠΟΑ  να εφαρμόσει τους όρους (ΑΔΑ-4Α9Γ-99 )  της απόφασης ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/91790 2329 π.ε-12-01-2011, που  εγκρίθηκε η “Μελέτη Άρσης Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους.

Η τοπική κοινωνία  τελικά θα δικαιωθεί από  τις αρμόδιες Ελληνικές  και Ευρωπαικές .

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: