Γιατί δημιουργήσαμε το AstrosGr.com

 

Πριν μερικά χρόνια  με την οικογένεια και φίλους μας επισκεπτήκαμε την πατρίδα μας και είχαμε δύο άσχημες εμπειρίες που μας εντυπωσίασαν. Μερικές πινακίδες στους δρόμους μας ταλαιπώρησαν, ήταν εντελώς  καταστραμμένες  και  ο  «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων ήταν κλειδοαμπαρωμένος και απροσπέλαστος στους επισκέπτες.Οι πινακίδες στους δρόμους και η πρόσβαση στα αρχαιολογικά μνημεία ήταν για μας κάτι αυτονόητο ,κάτι που έπρεπε να είμαστε φωστήρες. Με δημόσιες παρεμβάσεις και αναφορές στις αρμόδιες και «αναρμόδιες» αρχές ασχοληθήκαμε με τα δύο θέματα, μάθαμε πολλά και αποκτήσαμε τρομερή εμπειρία με χιλιάδες έγγραφα για την αποτελεσματικότητα του Ελληνικού κράτους, που σκεπτόμαστε κάποτε να δημοσιεύσουμε. Για να βάψουμε τρεις πινακίδες  χρειάστηκαν 65 αναφορές και τελικά το πετύχαμε.

Δεν καταλάβαμε ποτέ, αφού για 14 χρόνια δεν μπορούν να ανοίξουν το  Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  και όλα γίνονται για τις “μελέτες”, γιατί τουλάχιστον δεν αναρτούν σχεδόν χωρίς χρήματα στην ιστοσελίδα του δήμου μας δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα τρία σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, την Σχολή Καρυτσιώτη στο Άστρος και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.Δεν το καταλαβαίνουν…. δεν μπορούν η δεν θέλουν?

Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί  τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , ο«Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη, δεν περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας 2020-2024( o κοινός νους επεκράτησε τελικά, Ιανουάριος 2022 προστέθηκαν….περιμένουμε και στην ιστοσελίδα του δήμου μας ).

Δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο του δήμου μας το αίσχος της Θυρέας , ποιά είναι τα “μουσεία” μας…στην ιστοσελίδα του δήμου μας για δέκα χρόνια. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ….

Archaiological Sights & Museums | DiscoverKynouria.gr

Αυτή την στραβομάρα, στενοκεφαλιά και κουταμάρα δεν την καταλαβαίνουμε και ομολογομούμε δεν θα σταματήσουμε ποτέ να μιλάμε δημόσια  και ιδιωτικά για τα αυτονόητα , μέχρι να επικρατήσει ο κοινός νους , δεν ντρεπόμαστε  να λέμε τα ίδια, άλλοι πρέπει να ντρέπονται…. θα τα βρούμε όλα μπροστά μας.

Με τις παρεμβάσεις και τις αναφορές μας συγκεντρώσαμε πολύ υλικό . Επίσης από  ενδιαφέρον ασχοληθήκαμε  με πολλές παρεμβάσεις με τα μαργαριτάρια της ιστοσελίδας του δήμου μας, γιατί θεωρούμε στην ψηφιακή εποχή μας  η ιστοσελίδα του δήμου είναι πρωταρχικής σημασίας για την σωστή προβολή του τόπου μας , κάτι αυτονόητο, που  όλοι παντού κάτι κάνουν, όσο μπορούνε καλύτερα.

Με όλα τα παραπάνω διαθέσιμα  εύκολα καταλήξαμε να δημιουργήσουμε τον ιστότοπο    astrosgr.com  και astrosgr.com/en για να προβάλλουμε  την Θυρεάτιδα Γή (Θυρέα) και τους γείτονες μαςγια να ανοίξουμε το  Αρχαιολογικο Μουσείο Άστρους , για να ανοίξουμε  οριστικά και αμετάκλητα τον  «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και για να αναρτήσει ο δήμος μας  στην ιστοσελίδα του δήμου, δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα τρία σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων ,την Σχολή Καρυτσιώτη στο Άστροςκαι την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε και προβάλλουμε  την Θυρεάτιδα Γη, το Άστρος και τα γειτονικά χωριά στους πιθανούς επισκέοτες  και φίλους, είναι αυτονόητο για μας και το κάνουμε διαχρονικά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος,δεν ασχολούμαστε με χρήματα. Είμαστε υπερήφανοι που αφιερώνουμε το χρόνο μας και άλλα έξοδα μας στην Θυρεάτιδα Γη.

Δεν σκοπεύουμε,  δεν θελουμε, δεν επιχειρούμε και δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δήμο μας , που αδιαφιλονίκητα έχει  η πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την προβολή  και την ανάπτυξη του τόπου μας. Πάντοτε οι επισκέπτες μας θα κοιτάνε πρώτα την ιστοσελίδα του κάθε δήμου,  όταν ψάχνουν που θα περάσουν τις διακοπές τους στη πατρίδα μας , αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ευχόμαστε και ο δήμος μας κάποτε να καταλάβει τα αυτονόητα. Ας αρχίσει από τα εύκολα, μια ανάρτηση  στην ιστοσελίδα του δήμου  με λίγες λέξεις και δύο φωτογραφίες για τα αυτονόητα ,για αυτά που έχουμε και μας ξέρει όλος ο ντουνιάς, για τα σπουδαιότερα μνημεία του τόπου μας ,για ότι  δήθεν «γιορτάζουμε»…,που είναι εδώ και θα τα βρούμε μπροστά μας ,δεν κρύβονται πιά…..

Στην ψηφιακή εποχή μας πρέπει όλοι να κάνουμε περισσότερα…, όσα μπορούμε , δεν πρέπει να χάσουμε το τραίνο της ιστορίας που θα περάσει μροστά μας  και θα σφυρίξει τρεις φορές.

Τι κάνουμε στον ιστότοπο μας astrosgr.com:

Προβάλουμε την Θυρεάτιδα Γή (Θυρέα) και τους γείτονες μας ,ότι έχουμε στον τόπο μας, στους φίλους μας, όπου μπορούμε και όπου και αν βρίσκονται, στη Θυρέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Θυρέα είναι μια περιοχή πλούσια σε ιστορία, παραδόσεις, πολιτισμό, αρχαιολογικούς χώρους, μαγευτικές παραλίες, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και αρχαία μονοπάτια πεζοπορίας.

Το ιστορικό Άστρος είναι επίσης μια πύλη για διαδρομές εξερεύνησης και ανακάλυψης πέρα ​​από την ιστορική περιοχή της Θυρέας στην καρδιά της Πελοποννήσου ,στην Αθήνα , στα Ελληνικά νησιά  και  στη Ελλάδα.

Φτιάξαμε ένα σημείο αναφοράς τον ιστότοπο  astrosgr.com για την Θυρεάτιδα Γή  και για ολους τους γείτονες μας, για το δήμο μας, που είμαστε υπερήφανοι να  δείχνουμε στους πιθανούς φίλους επισκέπτες μας  και αυτό κάνουμε τώρα, το δείχνουμε όπου μπορούμε. Οι επισκέπτες στον ιστότοπο μας από όλο τον κόσμο ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες σε λίγους μήνες . Η σωστή προβολή μιας περιοχής δεν γίνεται από μία πλατεία, αλλά από όλες τις πλατείες του δήμου μας…δεν τα ξέρουμε όλα και κανένας δεν περισσεύει.

Γνωρίζουμε όταν οι επισκέπτες μας περάσουν ωραία την πρώτη φορά στον τόπο μας ,θα έρθουν πάλι πολλές φορές και θα στείλουν πολλούς φίλους τους, που επίσης αυτοί θα στείλουν τους δικούς τους φίλους αργότερα….Αλλά πριν έρθουν οι επισκέπτες μας, πρέπει όλοι και ο δήμος μας να προβάλλουμε τον τόπο μας .όπως μπορούμε μαλύτερα.

Όταν δείχνουμε τον ιστότοπο μας astrosgr.com σε πέντε φίλους μας, τους ρωτάμε ευγενικά ο καθένας να το δείξει σε επίσης σε πέντε φίλους του ,είναι εύκολο astrosgr.com,  που επίσης θα ρωτήσουν ευγενικά το ίδιο…. ,κάπως έτσι γίνεται η τουριστική προβολή ενός τόπου.

Τα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία της Θυεράτιδας Γης, ο «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

Τι πρέπει να κάνουμε

Τα έχουμε όλα, αλλά δεν είναι αρκετά, πρέπει επίσης εμείς να κάνουμε ακόμα λίγα.

1) Να μάθουμε να προβάλλουμε καλύτερα ότι έχουμε και να μη κρύβουμε τίποτα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

2) Να βελτιώνουμε ασταμάτητα όσο μπορούμε τις τουριστικές υποδομές μας.

Ευχόμαστε και ο δήμος μας κάποτε να καταλάβει τα αυτονόητα και ο κοινός νούς να επικρατήσει τελικά.

Σας ευχαριστούμε όλους , να είσαστε καλά.

Δείτε στον σύνδεσμο τα μαργαριτάρια της ιστοσελίδας του δήμου μας.

«Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία» από την ιστοσελίδα  του δήμου μας Discover ΚΥΝΟΥΡΙΑ ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΣ ΓΗ  …

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Leave a comment