Δημόσια παράκληση  στους υποψήφιους αιρετούς μας, έλεος πιά..  ανοίξτε αύριο τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους.  

Από  ftzivel   –  8 Μαΐου, 2019

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Δεν θα αναλύσουμε  εδώ τους λόγους γιατί  πρέπει να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , τους λόγους αυτούς τους γνωρίζει πολύ καλά και η κουτσή Μαρία , θα ωφεληθούμε όλοι μας . Οι υποψήφιοι αιρετοί μας μιλάνε για ανάπτυξη και έχουν στα προγράμματα  τους ,θα ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και άλλα ηχηρά παρόμοια αλλά όταν ερχόμαστε στα συγκεκριμένα , σε αυτά που έχουμε και μας ξέρουν όλοι οι Έλληνες ,εκεί που  πρέπει να κάνουμε κατι , στα αυτονόητα και τα πιό εύκολα να γίνουν, στον ταλαίπωρο “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  δια μαγείας τα ξεχνάμε όλα  για δέκα ολόκληρα χρόνια  η τώρα δεν αναφέρουμε τίποτα συγκεκριμένο λες και θέλουμε να κρύψουμε κάτι.

Πρόσφατα επιτέλους φτιάξαμε τις πινακίδες στους δρόμους μας. Σωστά φτιάξαμε πινακίδες για το πάρκο Ελιάς , αλλά ξεχάσαμε στη είσοδο της πόλης μας τις πινακίδες  για  τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , για κάτι που μας ξέρουν όλοι οι Έλληνες και φαίνεται τουλάχιστον ότι οι αρμόδιοι  θέλουν να κρύβουν από τους επισκέπτες μας. Γνωρίζουμε ότι τελικά ο κοινούς νους θα επικρατήσει και θα δούμε και αυτές τις πινακίδες, δεν υπήρχαν στη αρχή δεν ξέρουμε αν τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα αλλά το θυμίζουμε σε όλους για κάθε ενδεχόμενο.

Πρόσφατα δεν ανοίγουμε το μουσείο ούτε δέκα λεπτά την ημέρα της γιορτής της Β’ Εθνοσυνέλευσης, ούτε φέτος ,ούτε πέρυσι, ποτέ, για αυτό το λόγο τρίζουν τα κόκκαλα του Καρυτσιώτη  που οργισμένος θα  δόσει  οδηγίες  στο Αράπη  φύλακα  και  κηπουρό  του  αγροκηπίου «να κόψει το νέρο » από το χωριό ,γιατί  διακόσια χρόνια αργότερα  με όλες τις προόδους  σήμερα  δεν είμαστε άξιοι να ανοίξουμε την σχολή του.  Φυσικά  θα  πάρει πίσω  και  το  αγροκήπιο που μας εδώρησε ,  γιατί  δεν  υπήρχε  λόγος να το έχουν  πια  οι κάτοικοι.

Τελικά φαίνεται ότι ο «Ιερός Χώροσ» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το μουσείο Αστρους θα ανοίξουν,ας αφήσουμε την στάχτη στα μάτια μας, όταν θελήσουν να  τα ανοίξουν οι αρμόδιοι, τουλάχιστον ένας από τους αρμόδιους, που είναι ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, οι βουλευτές μας και οι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ, τελεία και πάβλα.

Οι αρμόδιοι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ ούτε θέλουν ούτε μπορούν , μας το λένε καθημερινά με τα έργα τους , είναι πια φως φανάρι, δεν ανοίγουν το μουσείο ούτε δέκα λεπτά την ημέρα της γιορτής , ούτε φέτος ,ούτε πέρυσι, ποτέ , δεν τους ξεγράφουμε ,ούτε ξεχνάμε τίποτα θα τα βρούμε κάποτε μπροστά μας, έλεος πιά …. δεν ανοίγουν ούτε τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, μας έμεινε ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης.

Την 13 Ιουνίου 2018 το Δ.Σ.  του δήμου Βόρειας Κυνουρίας ομόφωνα υπέγραψε την απαίτηση αναφορά στο ΥΠΠΟΑ για το οριστικό άνοιγμα του αρχαιολογικού μουσείου Αστρους και του  “Ιερου  Χώρου ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων που είχαν προτείνει η συντονιστική επιτροπή ενεργών δημοτών μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Πιστεύουμε αυτή η απόφαση να είναι γραμμένη στα πρακτικά και είναι η επίσημη θέση του δήμου μας  για όλα, για τους αρμόδιους και για τις κουβέντες στα καφενεία. Αργότερα ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους κατέθεσε αναφορά στο ΥΠΠΟΑ.

Την 5 Σεπτεμβρίου 2018 μας κοινοποιήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη (Α.Π. 229878/383336/2018), οι σχέσεις μας με το ΥΠΠΟΑ  είχαν διακοπεί,  ότι την  20 Ιουνίου 2018  “με την υπ’ αρ. 8Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ  (ΦΕΚ 19/τ ΑΣΕΠ/20-6-18> ζητείται η πλήρωση μιας μόνιμης θέσης τακτικού ημερήσιου φύλακα αρχαιοτήτων για το Αρχαιολογικό Μουσειο και Χώρους Άστρους”.

Έχουμε δημόσια συμφωνήσει όλοι μας τι  πρέπει να  γίνει,  πρόσφατα στη γιορτή της Β’ Εθνοσυνέλευσης  όλοι  οι αιρετοί έδωσαν το παρόν  και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, περίεργα δεν ακούσαμε τίποτα πότε θα ανοίξει ο «Ιερός Χώροσ» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το μουσείο Αστρους . Εμείς πιστεύουμε ,  είμαστε  πολύ κοντά ,  ήρθε η ώρα να  κάνουμε πραγματικότητα αυτά που λέμε , τι περιμένουμε  δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες , δεν θα περιμένουμε διακόσια χρόνια , έλεος πιά , τελεία και πάβλα.

Καλούμε δημόσια τους υποψηφίους  δημάρχους ,( τον κ. Τάκη Μαντά , το κ. Γιώργο Καμπύλη, τον κ.Βασίλη Τετώρο ,τον κ.Β.Βεκιάρη και όλους τους άλλους),  δημοτικούς συμβούλους  , περιφερειάρχες και βουλευτές  να ξεκαθαρίσουν δημόσια τις θέσεις τους και να ενωθούν μαζί με τους πολίτες να απαιτήσουν δυναμικά από τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ  να έρθουν στα λογικά τους  και έλεος πιά..  να ανοίξουν αύριο οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους.

Κύριε  υποψήφιοι Δήμαρχοι, Κύριε Περιφερειάρχες   από σας εξαρτάταιάμα θέλετε μπορείτε να ανοίξετε τους χώρους , ξεχάστε τους  διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ , η τοπική κοινωνία σας σας έχει δόσει  την εντολή να ανοίξετε αύριο αυτούς τους χώρους ,αυτοί οι χώροι ανήκουν στη τοπική κοινωνία δεν ανήκουν στους διαχειριστές  του ΥΠΠΟΑ, που στο πρώτο όροφο στη Τρίπολη η στο έκτο οροφο στη Αθήνα αποφασίζουν απερίσκεπτα για κάτι που δεν τους αφορά άμεσα και για κάτι που δεν τους ανήκει.

Καλούμε τους φίλους συμπολίτες μας,  τώρα που έχουμε εκλογές  και όλοι οι αιρετοί μας ακούνε περισσότερο, να επαγρυπνούν, να γνωρίζουν τα δικαιωματα τους  και να απαιτούν  δημόσια να γίνουν πραγματικότητα σήμερα τα αυτονόητα , αυτά που θέλει και η κουτσή Μαρία,

Αυτός ο χώρος σίγουρα  θα μας έλεγε ο ευεργέτης μας Καρυτσιωτης, δεν ανήκει  στους  αρμοδίους  του ΥΠΠΟΑ, αλλά ανήκει  στην  τοπική  κοινωνία  που  άμα  θέλει  μπορεί  με  μια  βροντερή δημόσια  παρέμβαση  να  σταματήσει  το κλειδοαμπάρωμα  της ντροπήκαι να δόσει  όλους τους χώρους σε αυτούς που τους ανήκουν. Τελικά η απόφαση για να ανοίξει ο Ιερός χώρος και το μουσείο Άστρους  δεν θα  βασισθεί  στις δικαιολογίες «ενιαίος χώρος «,  “Στο προαύλιο χώρου του  Μουσείου  εκτίθενται  αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά «,  «στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης  ….εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά «την παρουσία  φυλακτικού  προσωπικού» για  4 τοίχους , η την επιτυχία η όχι της μετάταξης κάποιου νυκτοφύλακα..Kάποτε πρέπει  να  «ωριμάσουμε  βίαια » και  επιτέλους να ενηλικιωθούμε  βιαιότερα.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες του κλειδοαμπάρωματος  της ντροπής. Είμαστε σίγουροι ότι  σύντομα οι αιρετοί μας θα έρθουν επίσης στα λογικά τους  και επιτέλους θα εκτελέσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τις εντολές των συμπολιτών μας .

«Ιερός Χώρος «  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων και  το Μουσείο  Άστρους είναι  σεμνός  και  επιβλητικός , είναι «μουσείο» από μόνος του.

Μετά από πολλά χρόνια έγιναν οι απαιτούμενες επισκευές και  εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τώρα το Μουσείο μπορεί να είναι ανοικτό. Όλα τα μέχρι σήμερα εμπόδια σιγά σιγά κατέρρεψαν. Ο σεμνός  και  επιβλητικός  «ιερός χώρος « και το αρχαιολογικό μουσείο Άστρους , που είναι «μουσείa» από μόνa τουs , η σεμνοτητα του κτηρίου της σχολής Καρυτσιώτη, οι καμινάδες των δωματίων των μαθητών της σχολής ,τα αμέτρητα μνημεία χιλιετιρίδων της περιοχής  και η νωπή  μνήμη της σύγχρονης ιστορίας μας της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων  καθιστούν τον χώρο επιβλητικό μεγαλείο ,που όλοι πρέπει  να δούμε και να επισκεπτόμαστε συχνότερα.

Τα μάρμαρα και τα μνημεία είναι σημαντικά και υπάρχουν σε όλα τα μουσεία. Εμείς έχουμε παραπάνω από τα μνημεία αυτό τον υπέροχο  σεμνό  και  επιβλητικό χώρο , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕIΟ ΑΠΟ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ, δεμένο με την σύγχρονη ιστορία μας που δεν το έχουν πολλοί.  Αυτό το μουσείο μας θα ανοίξουμε σύντομα.

O κοινός νους , καλύτερα αργά παρά ποτέ , τελικά   θα επικρατήσει   και  ο  “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  και το αρχαιολογικό μουσείο Άστρους θα  άνοιξουν σύντομα οριστικά και αμετάκλητα

“Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους ”.

Το  κλειδοαμπάρωμα  της  ντροπής: Δεν υπήρξε  ποτέ  απόφαση  να  κλείσει  OIερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων από  την  αρμοδία  αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στους συνεργάτες μας Astros Kynouria News 

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: