Παράκληση στο δήμαρχο μας, στον πρόεδρο της κοινότητας  και στον Σύλλογο  Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους .ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΑ , ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ.

Άρχισαν οι γιορτές, ας πάρουμε μια βαθειά ανάσα για ενέργειες το 2022 .

Κύριε δήμαρχε σας ευχαριστούμε για την ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη  στην υπουργό του ΥΠΠΟΑ .

Σας παρακαλούμε να αναρτήσετε επίσης τα παρακάτω.

1)Αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του δήμου την απόφαση της υπουργού …«για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους»…«για την δέσμευσή της να αναλάβει το Υπουργείο την χρηματοδότηση του έργου»

2)Αναρτήσατε όλα τα σχετικά έγγραφα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  από το 2011 μέχρι σήμερα  που δικαιούται, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία,  να γνωρίζει η τοπική κοινωνία για να σας βοηθήσει στο έργο σας.

3)  Η υπουργός ανάφερε το έγγραφο του 2011 , αλλά είμαι σίγουρος τις αναφέρατε έγγραφα επίσης την απόφαση του υπουργού  «Με την ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/91790 2329 π.ε-12-01-2011  απόφαση εγκρίθηκε η “Μελέτη Άρσης Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους με όρους (ΑΔΑ-4Α9Γ-99 ) και στις 22-04-2013 υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την εκτέλεση του έργου μεταξύ του τέως ΥΠΑΙΘΠΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Την 18-5-2018.… με το έγγραφο   Α.Π. ΥΠΠΟA /ΓΔΑΠK /ΕΦΑAΡΚ /218494/158967/1928 …”Η Υπηρεσία μας έχει μεριμνήσει ώστε το Μουσείο να είναι ανοικτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις , διαθέτοντας τακτικό φυλακτικό προσωπικό από  το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

Και το σπουδαιοτερο της δείξατε για να καταλάβει καλά και την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ «Σας επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου με συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους θα είναι ανοικτό  κατά τους μήνες Μάιο-Αύγουστο 2018.»

4) «να εκπονηθούν οι μελέτες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022» Μην «χάφτετε» τις παγίδες  με τις προφάσεις του ΥΠΠΟΑ  των μελετών της στατικής επάρκειας. Σας είχαμε προειδοποίησει έγκαιρα πριν 2 χρόνια , « πάταξον μεν άκουσον δε».  «οι μελέτες»  έλεος πιά ,ας «ενηλικιωθούμε βιαιότερα».  Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε   το ΥΠΠΟΑ έχει επίσης ευθύνες και το ΥΠΠΟΑ πρέπει να κάνει όσες μελέτες θέλει και να ανοίξει το μουσείο, μην τα «χάφτετε» όσες μελέτες και αν κάνετε θα σας απαντήσουν πρέπει να κάνετε και άλλες «μελέτες» …. και άλλες «μελέτες» ….Απο ενήλικες απαιτείται στοιχειωδης συντονισμός και αποτελεσματικότητα, μην το κάνετε μόνοι σας , θα αποτύχετε…..

5) Σας παρακαλούμε  όσο μπορούμε ευγενικά για να μην μας αποκαλούν γραφικούς , πυράμια και πολλά άλλα σύντομα…, σύμφωνα με την ανακοίνωση σας «Απαιτείται διαρκής προσπάθεια από όλους μας ώστε να καταφέρουμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο που διαθέτουμε».Επιτέλους κάνετε αυτά που λέτε και μην κοροιδεύετε την τοπική κοινωνία.

«Δεν καταλάβαμε ποτέαφού δεν θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν το  Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  και τον «Ιερό Χώρο» της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνωνκάτι που είναι αυτονόητο για μας ,γιατί τουλάχιστον δεν αναρτούν σχεδόν χωρίς χρήματα   στην ιστοσελίδα του δήμου μας δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί  τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , ο«Ιερός Χώρος» της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη, δεν περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας 2020-2024»

Φίλες και φίλοι του συλλόγου και φίλε προεδρε της κοινότητας ‘Άστρους.

Σας παρακαλούμε

1) Δημοσιεύσετε την αναφορά σας στην υπουργό του ΥΠΠΟΑ.

2) Δημοσιεύσετε τα βασικά σημεία ,όπως τα καταλάβατε , στη συνάντηση σας με την υπουργό, για να γνωρίζει την αλήθεια έγκαιρα η τοπική κοινωνία.

3) Δημοσιεύσετε «για την δέσμευσή της να αναλάβει το Υπουργείο την χρηματοδότηση του έργου»

4) Απαιτήστε από το δήμαρχο μας  θεσμικά με μια αναφορά «Αναρτήσατε όλα τα σχετικά έγγραφα για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  από το 2011 μέχρι σήμερα  που δικαιούται, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία,  να γνωρίζει η τοπική κοινωνία για να σας βοηθήσει στο έργο σας»

Καλές γιορτές

Φιλικά

Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

hhpt/astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή. Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: