Δημόσια παράκληση στον δήμαρχο μας  για την αδικαιολόγητη «μεγάλη παράλειψη της ντροπής».

Κύριε δήμαρχε ,

Για να επιβιώσουμε στην ψηφιακή εποχή μας σαν κοινωνία, πρέπει στα θέματα του τουρισμού  να γίνουμε φωστήρες. Η τοπική κοινωνία  δικαιούται και περιμένει περισσότερα.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι όλοι γύρω μας έχουν  έγκαιρα καταλάβει την σπουδαιότητα  που έχει η ιστοσελίδα του δήμου ,για την εύκολη και αποτελεσματική  προβολή των τοπικών κοινωνιών και όλοι κάνουν ότι μπορούν. Πάντοτε οι επισκέπτες μας θα κοιτάνε πρώτα την ιστοσελίδα του κάθε δήμου,  όταν ψάχνουν που θα περάσουν τις διακοπές τους στη πατρίδα μας , αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. 

Επιτρέψετε να  σας θυμίσουμε,  και επίσης  να θυμίσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας , τα παρακάτω από το τουριστικό σας πρόγραμμα , που καταθέσατε στους συμπολίτες μας και ζητήσατε την εντολή των  για να το εφαρμόσετε.

«Πρόθεσή μας επίσης είναι να επανασχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε υποδομές που διευκολύνουν την πρόσβαση των επισκεπτών στα σημαντικά μνημεία του τόπου μας και στους ιστορικούς χώρους (π.χ. χώρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, Κάστρο στο Παράλιο Άστρος κλπ) και να δημιουργήσουμε πλέγμα μόνιμων σταθερών σημείων πληροφοριών σε όλο τον Δήμο

Έχουμε ρωτήσει θεσμικά το δήμο μας και περιμένουμε υπομονετικά και ευγενικά τον κοινό νου.

«Πότε θα αναρτήσετε σύμφωνα με το τουριστικό πρόγραμμα σας ,στην ιστοσελίδα του δήμου δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις, την πινακίδα του «Ιερού Χώρου» της Β’ Εθνοσυνέλευσης και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη?»

Ας το πούμε διαφορετικά. Δεσμευτήκατε με το πρόγραμμα σας να  διευκολύνετε την πρόσβαση των επισκεπτών στα σημαντικά μνημεία του τόπου μας  και  δημιουργείτε σταθερά σημεία πληροφοριών σε όλο το Δήμο .Τρία χρόνια αργότερα από στενοκεφαλιά και κουταμάρα δεν κάνετε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα   του δήμου , σχεδόν χωρίς χρήματα, για κάτι αυτονόητο, αν και  δημόσια με φωτογραφίες και σχόλια  μιλάτε  για την σπουδαιότητα αυτών των μνημείων. Οι συμπολίτες μας δικαιολογημένα όλα αυτά τα αποκαλούν , η αδικαιολόγητη  «μεγάλη παράλειψη της ντροπής» και ομολογουμένως οι φωτογραφίες δεν λένε τίποτα…..

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ.

Πως να το κάνουμε εμείς και πολλοί συμπολίτες μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ας μην πούμε όλοι οι συμπολίτες μας, δεν πιστεύουμε ότι τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του δήμου μας για να αναφέρονται στη ιστοσελίδα του δήμου μας είναι το Λιμάνι Αγίου Ανδρέα , το Ελληνικό (ή Τειχιό) , το Κάστρο Παραλίου Άστρους  ,τα Φαράγγια της Μαζιάς και της Ζαρμπάνιτσας, αλλά είναι πολύ σπουδαιότερα που επίσης πρέπει να αναφέρονται τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας o «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος (που στεγάζεται το μουσείο Άστρους) , τελεία και πάβλα.

Archaiological Sights & Museums | DiscoverKynouria.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.

ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Ο «Ιερός χώρος» της Β’Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων είναι εδώ, μπροστά μας,στο ιστορικό Άστρος Κυνουρίας «Ελλάδα 2021»

Επαναλαμβάνουμε και θυμίζουμε  το δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές, για να γίνουμε  καλύτερα αντιληπτοί  από όλους,  οι αιρετοί μας,  οι δημόσιοι λειτουργοί  και οι πολιτικοί  έχουν πολιτική , κοινωνική και  ηθική υποχρέωση να απαντούν στους πολίτες και να τους λένε την αλήθεια .

Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές, ο δήμος μας και η «πρόφαση της στατικότητας».

Ας καταλήξουμε στο δια ταύτα και τις επιλογές σας.

Πρέπει να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας με συγκεκριμένες αυτονόητες ενέργειες. Τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας είναι , o «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη, και πρέπει να αναρτηθούν  αμέσως στην ιστοσελίδα του δήμου μας.

Διαφορετικά πρέπει να απαντήσετε αιτιολογημένα σύμφωνα με την νομοθεσία στα ερωτήματα των συμπολιτών μας.

Αριθμός πρωτοκόλλου: 9118/26-07-2021. 

Αριθμός πρωτοκόλλου: 3982 / 8-4-2020

Θα είναι κρίμα στην γιορτή για τα διακόσια χρόνια το 2023,   να μην υπάρχει στην ιστοσελίδα του δήμου μας μια φωτογραφία  με δύο λέξεις για την εθνοσυνέλευση ,αυτό δεν θα το συγχωρέσει ποτέ η τοπική κοινωνία. Η τοπική κοινωνία το ψήφισε και περιμένει να γίνει έγκαιρα  από την σημερινή δημοτική αρχή …..και θα γίνει αργά η γρήγορα, γιατί είναι αυτονόητο και το απαιτεί η τοπική κοινωνία.

Θέλουμε να σας αναφέρουμε, από την διασπορά κάνουμε ότι μπορούμε για να προβάλλουμε το τόπο μας και στις  ιστοσελίδες  astrosgr.com   και  astrosgr.com/en   για λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας έχουμε  από όλο τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες  και αυτά λέμε στους ανγνώστες μας,

Από

Γιατί δημιουργήσαμε το AstrosGr.comastrosgr.com

«Με όλα τα παραπάνω διαθέσιμα  εύκολα καταλήξαμε να δημιουργήσουμε  τον ιστότοπο   astrosgr.com  &    astrosgr.com/en  για να προβάλλουμε  την Θυρεάτιδα Γή (Θυρέα) και τους γείτονες μας, για να ανοίξουμε το  Αρχαιολογικο Μουσείο Άστρους , για να ανοίξουμε  οριστικά και αμετάκλητα τον  «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και για να αναρτήσει ο δήμος μας  στην ιστοσελίδα του δήμου, δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

 Δεν σκοπεύουμε,  δεν θελουμε, δεν επιχειρούμε και δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το δήμο μας , που αδιαφιλονίκητα έχει  η πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την προβολή  και την ανάπτυξη του τόπου μας»

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Έχει δημοσιευθεί στους Συνεργάτες   μας  Astros Kynouria News 

Πηγές

Αρχαιολογικοί χώροι – Ιστορία & Αξιοθέατα Άστρους Αρχεία – Κοινότητα Άστρους (koinotita-astrous.gr)

Αξιοθέατα Αγιάννη Αρχεία – Κοινότητα Άστρους (koinotita-astrous.gr)

Γιατί δημιουργήσαμε το AstrosGr.com     &    astrosgr.com/en

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: