ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ 2021» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

«O «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων» με κωδικό GR-01724 στην ηλεκτρονική έκδοση της Επιτροπής “Ελλάδα2021”

Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Δεκέμβριος 2021

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συστάθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού με σκοπό το συντονισμό για τη διαμόρφωση του ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΗΣ επετειακού προγράμματος για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821.

Για την υλοποίηση του σκοπού της, η Επιτροπή επέλεξε εξ αρχής να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους, προκειμένου ο κάθε ένας – φορέας, σύλλογος, οργανισμός, εταιρεία, ιδιώτης – να προτείνει το πώς θέλει να γιορτάσει την μοναδική αυτή επέτειο. Στόχος ήταν το Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821 να διαμορφωθεί από την ίδια την κοινωνία. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή επιδίωξε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από όλη την Ελλάδα, καθώς και των Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και των φίλων της Ελλάδας, αναπτύσσοντας συνεργασίες και κινητοποιώντας φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις Ελληνικές Αρχές στο εξωτερικό και τον Απόδημο Ελληνισμό.

 Έθεσε δε το πλαίσιο ώστε η επέτειος να εορταστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς 2021, και να προταθούν δράσεις και εκδηλώσεις που να τιμούν όχι μόνο την Επανάσταση του 1821 αλλά όλη την πορεία των 200 χρόνων της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς και τους Έλληνες που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους στην πορεία αυτή. Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, η Επιτροπή αναζήτησε δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες να ανοίγουν προοπτικές, να θέτουν στόχους για την πορεία της Ελλάδας στο μέλλον και να αφήνουν μια παρακαταθήκη για τη χώρα.

Για την υποβολή των προτάσεων, η Επιτροπή ανέπτυξε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, εύκολα προσβάσιμη μέσω του ιστότοπού της. Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της ήδη από τον Δεκέμβριο 2019 και παρέμεινε ανοιχτή για την υποβολή προτάσεων έως 31 Ιουλίου 2020. Λόγω έντονου ενδιαφέροντος δόθηκε η δυνατότητα υποβολής προτάσεων μέσω εντύπου για ένα ακόμα μήνα, όπως ανακοινώθηκε και στον ιστότοπο της Επιτροπής. Αυτοχρηματοδοτούμενες δράσεις συνέχισαν να προτείνονται στην Επιτροπή και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Επιτροπής ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συνολικά στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 1.827 προτάσεις από ποικιλία φορέων, οργανισμών, ιδρυμάτων, επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε 47 χώρες και των πέντε ηπείρων.

Θέλοντας να τιμήσει και αναδείξει την ευρεία την συμμετοχή της κοινωνίας συνολικά και του κάθε ενός ξεχωριστά, αλλά και για να αφήσει ένα ιστορικό αρχείο για το μέλλον, η Επιτροπή παρουσιάζει την παρούσα ψηφιακή έκδοση. Η έκδοση συμπεριλαμβάνει τις βασικές πληροφορίες για τις υποβληθείσες προτάσεις που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο εορτασμού που έθεσε η Επιτροπή και για τις οποίες οι φορείς και/ή τα πρόσωπα που τις υπέβαλαν συναίνεσαν να συμπεριληφθούν.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ_ΠΡΟΣ_ΤΗΝ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ_ΕΛΛΑΔΑ_2021.pdf (greece2021.gr)

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: