Ο δήμαρχος  μας , ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον τουρισμό και το Δ.Σ. γνωρίζουν τι ψηφίζουν, θέλουν, μπορούν και καταλαβαίνουν…..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Το μήνυμα σας στάλθηκε»

Τα λέμε ξάστερα στο δήμαρχο μας θεσμικά ας τα πούμε και δημόσια . Καλούμε τους συμπολίτες μας και τους παλιούς δημάρχους να κάνουν τό ιδιο ,  να τα πούνε θεσμικά στο δήμαρχο  ,στο Δ.Σ. του δήμου μας και να κάνουν μια δημόσια παρέμβαση. Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Η περιβόητη ανάπτυξη δεν θα ρθει ποτέ, όταν  κρύβουμε από την ιστοσελίδα του δήμου μας το «Ιερό Χώρο» και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη. Ο δήμαρχος δεν απαντά στα ερωτήματα των συμπολιτών μας….  η δεν θέλει η δεν μπορεί η δεν καταλαβαίνει η δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Η  Επιτροπή Ελλάδα2021  βροντερά προς κάθε κατεύθυνση μας λέει ο «Ιερός Χώρος» της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων είναι εδώ,  μπροστά μας.

Κύριε δήμαρχε,

Έχουμε καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις  για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  2020-2024.

2.1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Δεν υπάρχει  επιχειρησιακό πρόγραμμα ( και ιστοσελίδα δήμου) στο πλανήτη γη που δέν έχει ένα μικρό κείμενο για την πρωτεύουσα του δήμου,  για το δήμο μας το ιστορικο Άστρος Κυνουρίας  ,όπως προβλέπεται από την νομοθεσία για τέτοια καταγραφή, αυτό είναι αυτονόητο και πρέπει να προστεθεί αμέσως και υπάρχουν εθελοντές.

Ενότητα  2.1.7  Τουριστικό και Πολιτιστικό και   2.1.7.1  Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία. Ας μη γελιόμαστε δεν  υπάρχει τουριστικό πρόγραμμα χωρίς την καταγραφή , που επίσης προβλέπει η νομοθεσία, για τα σπουδαιότερα ιστορικά  μνημεία του δήμου μας,  αλλά στην δικη μας περίπτωση , σπουδαιότερα  και της πατρίδας μας.

Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί  τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , ο«Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη, δεν περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας 2020-2024

Δεν καταλάβαμε ποτέ, αφού δεν θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν το  Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους  και τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, κάτι που είναι αυτονόητο για μας ,γιατί τουλάχιστον δεν αναρτούν σχεδόν χωρίς χρήματα   στην ιστοσελίδα του δήμου μας δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις για τα δύο σπουδαιότερα μνημεία του δήμου μας , τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη.

 Σας παρακαλούμε θερμά και ειλικρινά  διορθώσετε  χωρίς καθυστέρηση τις παρακάτω  δύο ανακρίβειες.

Τα μικρά λάθη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024 διχάζουν τη  τοπική κοινωνία ,είναι αντιθετα με την Ελληνικη νομοθεσία και το όραμα για ένα Δήμο, φιλικό για τους κατοίκους ,που προωθεί το διάλογο, την συναίνεση και την σύνθεση των απόψεων  και πρέπει να διορθωθούν χωρίς καθυστέρηση.

Ο “δαίμονας του διαδυκτίου”… και η πρόσφατη εκπομπή τοπόσημα συνεχίζουν μάταια να σβήνουν και ξαναγράφουν την ιστορίας μας.

Με μεγάλη λύπη διαβάσαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ανακρίβειες αντίθετες με την Ελληνική νομοθεσία και τα χρηστά ήθη  μας ,που διχάζουν την τοπική κοινωνία .Αυτά είναι “το Κάστρο του Άστρους Κυνουρίας” και το ξεκρέμαστο, ατέλιωτο και γραφικο κείμενο «της Θυρέας στην οποία ανήκουν το Παράλιο» 

Απο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024

 2.1.7.5 Εκδηλώσεις  (σελίδα 61/193)

Ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό φεστιβάλ είναι το Estella Festival το οποίο λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο, όπου υπό το φως της πανσέληνου, πλήθος κόσμου γιορτάζει τη γη και τη θάλασσα, την ιστορία και την ομορφιά του τόπου, με επίκεντρο το Κάστρο του Άστρους Κυνουρίας αλλά και τα γύρω στενά της περιοχής

2.1.1.2 Βασικά Γεωγραφικά και Διοικητικά Χαρακτηριστικά

Έδρα του δήμου αποτελεί το Άστρος.Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του νομού Αρκαδίας,συνορεύει βόρεια με το Δήμο Άργους Μυκηνών, νότια με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και δυτικά με τον Δήμο Τρίπολης και Σπάρτης. Η Κυνουρία περιλαμβάνει την περιοχή της Θυρέας στην οποία ανήκουν το Παράλιο.  Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίαςπεριλαμβάνει τις παρακάτω δημοτικές -τοπικές κοινότητες και οικισμούς   (Σελίδα 26/193)

Το  νόμιμο όνομα του Κάστρου του Παραλίου Άστρους  σύμφωνα Ελληνική νομοθεσία , με τα κείμενα του ΥΠΠΟΑ  ,της Πριφέρειας,του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και όλου τον ντουνιά με χιλιάδες σελίδες βιβλιογραφίες  , ακόμα και σε κείμενα του ομίλου Πυράμια , είναι « Το Κάστρο του Παραλίου Άστρους».

Απο το  ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,Ο τονισμός είναι δικός μας.

Jul. 29, 2013 — Έκθεση αρχειακού υλικού: «Το Κάστρο» του Παραλίου Άστρους και η οικογένεια Ζαφειρόπουλου. Ο νεοσύστατος Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, …

«Όλβιος όστις έσχεν της ιστορίας μάθησιν»

Ας διαβάσουμε την ιστορία μας ,στη Θυρέα ανήκαν  ο Άγιος Ιωάννης (Αγιάννης),το Άστρος,(από το 1835,1841  ήταν πρωτεύουσες του δήμου Θυρέας), η Μελιγού, ο Χάραδρος , ο Πλάτανος και το Παράλιο Άστρος (από το 1845).». ΦΕΚ 16Α – 24/05/1835, ΦΕΚ 5Α – 08/03/1841 , ΦΕΚ 32Α – 08/12/1845  

Σας παρακαλούμε θερμά και ειλικρινά  διορθώσετε  χωρίς καθυστέρηση τις παραπάνω  δύο ανακρίβειες.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι μας έχουν αποσταλεί αριθμοί πρωτοκόλλων για   αιτήματα μας και περιμένουμε την αιτιολογημένη  απάντηση από το δήμο μας ,ποτέ δεν είναι αργά.π.χ. Αρ. πρωτοκόλλου: 7727/22-6-2021      Αριθμός πρωτοκόλλου: 16815/14-12-2020, Αριθμός πρωτοκόλλου: 9118/26-07-2021.

Σας παρακαλούμε να μας δόσετετον αριθμό πρωτοκόλλου για την επιστολή μας  και αργότερα μετά  την  αναγκαία διόρθωση μια αιτιολογημένη απάντηση .

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κουρόγιωργας

Η  Επιτροπή “Ελλάδα2021”  βροντερά προς κάθε κατεύθυνση μας λέει ο «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων είναι εδώ,  μπροστά μας.Δείτε το παρακάτω σύνδεσμο.

«O «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων» με κωδικό GR-01724 στην ηλεκτρονική έκδοση της Επιτροπής “Ελλάδα2021” και ο δήμος μας.

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: