Γιατί δεν πρέπει να χτίσουμε ένα καινούργιο μουσείο στην έπαυλη του  Λούκιου Βιβούλλιου Ίππαρχου Τιβέριου Κλαύδιου Αττικού Ηρώδη.

Το άρθρο αυτό είναι ένα κομμάτι (2-2)  από το θέμα γιατί δεν πρέπει να κτήσουμε ένα καινούργιο μουσείο στην έπαυλη του Ηρώδη  και συνιστούμε  για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μία συνολική εικόνα  και για καλύτερη κατανόηση ,να  διαβάσουν αργότερα  επίσης το παρακάτω πολύ σχετινό με το θέμα μας άρθρο.

Ποιός ήταν ο Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης .

Στην έπαυλη του Ηρώδη πρέπει αναμφισβήτητα  να διατηρήσουμε και να  προβάλουμε  με καλύτερο τρόπο  όλα τα ακίνητα ,ότι έχουμε  εκεί, ότι φυσικά βρίσκεται εκεί π.χ. τα ψηφιδωτά και πρέπει σύντομα να γίνουν προσβάσιμα στους επισκέπτες .Το ΥΠΠΟΑ και ο δήμος μας δεν κάνουν την δουλειά τους και έμπρακτα δεν προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά ξέρουν πολύ καλά να κλειδοαμπαρώνουν και να “διαφυλάσσουν”.Οι συμπολίτες έχουν τον πρώτο λόγο και πρέπει να απαιτούμε γραπτά και θεσμικά καθημερινά τα αυτονόητα.

Εδώ λέμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα να χτίσουμε κάτι καινούργιο είναι προβολή και διάκριση του Ρωμαίου έπαρχου και αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε.Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει τα δύο άρθρα αδιαφιλονίκητα θα αποκτήσει αντικειμενική ενημέρωση και εύκολα θα βγάλλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η άποψη που υποστηρίζει να κτίσουμε ένα καινούργιο μουσείο στο χώρο έχει ξάστερα ορίσει τους στόχους του μουσείου που  είναι η  διάκριση και η προβολή  για  τη « ζωή και το έργο του Ηρώδη Αττικού».   «3) θα πρέπει να αναγερθεί μέσα απο την ίδια διαδικασία ,Μουσείο παραπλεύρως της επαύλεως ,όπου θα εκτίθενται τα ευρήματα και θα παρουσιάζεται η ζωή και το έργο του Ηρώδη Αττικού».

Διαφωνούμε βροντερά και κραυγαλέα με τα παραπάνω πρόταση , δέν θέλουμε ποτέ  να κτίσουμε  ένα καινούργιο Μουσείο  για να προβάλλουμε ένα προδότη,συνεργάτη των Ρωμαίων κατακτητών για τους παρακάτω αιτιολογημένους λόγουσ μας.. Συμφωνούμε με το στόχο της παραπάνω πρότασης ότι αναμφισβήτητα το χτίσιμο ενός καινούργιου μουσείου στο χώρο της έπαυλη είναι η προβολή του Ρωμαίου έπαρχου, τους ευχαριστούμε για την δημόσια ομολογία τους . Αλλά αυτό θέλουμε να σταματήσουμε.  ¨Οταν μάλιστα έχουμε τον υπέροχο και μοναδικό  φυσικό χώρο του κανούργιου μουσείου δίπλα μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα τέτοιο καινούργιο μουσείο πρέπει να χτιστεί στο φυσικό  χώρο του και η μοναδική τοποθεσία του  είναι η πλατεία Καρυτσιώτη , δίπλα στον «Ιερό Χώρο» της Β΄Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων , στην σχολή Καρυτσιώτη και κοντά στο τήλιο πού «στους ίσκιους του» έγινε το Κολοκοτρωνέικο τραπέζι.

Κάθε άλλη επιλογή θα είναι μια αιώνια ντροπή, έναι μεγάλο αίσχος, ένα στίγμα που δεν θα σβήσει ποτέ.

Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά και αιτιολογημένα τις απόψεις μας.

Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω ότι “πρεπει  να  λέμε  τα πράγματα  με το όνομα τους”,όλοι γνωρίζουμε το νόμιμο όνομα και αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε δημόσια,  είναι άλλωστε και τιμή για το ίδιο και το κοινό.

Άς βάλλουμε και μια επιγραφή στην είσοδο. Έτσι θα ξέρουν οι επισκεπτες και τα παιδιά μας ,ότι κάποτε οι πρόγονοί τους λέγανε τα πράγματα με το ονομά τους και εδώ κάποτε βασίλευε με χλιδές ένας προδότης , συνεργάτης των Ρωμαίων  κατακτητών.

Σε αυτό το χώρο είχε την  έπαυλη του  Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes (Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης )

1) Προδότης και “γενιτσαραγάς”  συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών 

 Ήταν λάθοs η απόφαση “να κτίσουμε“ μυστικά πολυτελή μουσεία “με χλιδές ” για το  συνεργάτη  των Ρωμαίων κατακτητών ,που λήστεψε την δημόσια περιουσία  και  τον Ελληνικό λαό, κατάσφαξε τα Βαλκάνια  και για πολλούς ήταν ενας διεστραμμένος εγληματίας.Tο αποτρόπαιο έγλημα της γυναίκας του  και του οκτώ  μηνών εμβρύου παιδιού του τα λέει όλα  δεν χρειάζονται περισσότερα. Tο χειρότερο απο όλα ήταν προδότης και “γενιτσαραγάς”  συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών .

2) «Οικονομική ανάπτυξη  κια υποδομές

Όλοι οι άνθρωποι στο κόσμο κτήζουν τα μουσεία για τον κόσμο και εκεί που είναι ο κόσμος και τα κτήζουν για να δείξουν τι θέλουν και όχι για εμπορικούς λόγους .Είναι λάθος να θέλουμε να κτήσουμε ένα μουσείο στο πουθενά,,έκει που δεν υπάρχει τίποτα από υποδομές ,και μόνο πρόσβαση με αυτοκίνητα,  αν και δίπλα μας είναι όλες οι υποδομές έτοιμες  ας πούμε το  Ίδρυμα Ζαφείρη , ενώ στο πουθενά πρέπει να αρχίσουμε από τη αρχή. Tην ίδια στιγμή  λέμε θα μας φέρει «οικονομική ανάπτυξη  ένα τέτοιο σημαντικό έργο» , λες και το άλλο μουσείο , που εχει  αναμφισβητητα περισσότερα  πλεονεκτήματα από κάθε άποψη , ας τα μετρήσουμε όλα ,  δεν θα μας φέρει  ισως μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

3) Λάθος να σχεδιάσουμε μυστικά

Ήταν λάθος να σχεδιάσουμε μυστικά ένα πανάκριβο  έργο για 4,298,000 ευρώ, ένα δεινόσαυρο, που δεν εξυπηρετούσε  τα βασικά  κριτήρια και δεν προστάτευε ούτε τα ψηφιδωτά , αλλά είχε  μπαλκόνια που δεν μπορούσαμε απο εκεί  να βλέπουμε τα ψηφιδωτά  αλλά μπορούσαμε να βλέπουμε τον Αργολικό . Ήταν λάθος που όλα έγιναν «μυστικά» και είναι μεγαλύτερο  λάθος που ακόμα σήμερα  φοβόμαστε τον ανοικτό δημόσιο και θεσμικό  διάλογο 

4) Να κάνουμε το έργο προσβάσιμο  

Ήταν λάθος που δεν φτιάξαμε η δεν φτιάχνουμε ένα  συρματένιο φράχτη και ένα τσιμεντένιο περίγυρο  για να κάνουμε το έργο προσβάσιμο  και να περιμένουμε τους κουτόφραγγους.

5) Οι άνθρωποι που τα κλέβουν είναι ανήθικοι, οι συνεργάτες είναι οι προδότες.

Ήταν λάθος  και  είναι λάθος σήμερα  η άποψη ότι  όλα αυτά τα κάνουμε για τα “μνημεία” και δεν μας νοιάζει ποιός τα έκλεψε, ούτε μας ενδιαφέρει αν ήταν ενας ληστής της δημόσιας περιουσίας  ,( και τα ψηφιδωτά της έπαυλης  ήταν από τις ληστειες και φόρους του Ελληνικού λαού).Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι  τα παιδιά μας θα βλέπουν μόνο τα «αριστουργήματα ψηφιδωτά»  και δεν θα σκέπτονται «το στίγμα που δεν ξηλώνεται ποτέ » και έχει όνομα , λέγεται  προδότης συνεργάτης των Ρωμαίων  κατακτητών και εγληματίας, και θα σκέπτονται για πάντοτε το οκτώ μηνών έμβρυο παιδί  που σκότωσε ο πατέρας του. Τα αγάλματα και τα μνημεία δεν είναι ανήθικα, οι άνθρωποι που τα κλέβουν είναι ανήθικοι, οι συνεργάτες είναι οι προδότες. Δυστυχώς για μερικούς όλα τα πράγματα είναι δεμένα μεταξύ τους, έχουν συνέχεια Το στίγμα  αυτής της σχέσης καταδικάζουμε και απομακρυνόμαστε όσο μπορούμε.

Από τους συνεργάτες μας Astros Kynouria News  

Η «Ορχούμενη Λάκαινα» , έργα του Καλλιμάχου του 5ου αι. π.Χ και βρισκόταν αρχικά στην Ακρόπολη των Αθηνών. Από εκεί, ο «συλλέκτης» έργων τέχνης η κλέπτης αρχαίων μνημείων προδότης και συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών Ρωμαίος έπαρχος , μετέφερε αυτό το σπάνιας καλλιτεχνικής αξίας άγαλμα για να κοσμήσει την έπαυλή του στην Εύα Κυνουρίας.”ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ ,διέθετε και Ρωμαϊκές λεγεώνες……….. 

6) Δεν πειράζει ας είναι κλεμμένα από ένα συνεργάτη των Ρωμαίων κατακτητών.

 Είναι μεγαλύτερο λάθος σήμερα να λεμε στα παιδιά μας,να τους δείχνουμε το καλό παράδειγμα, ότι ψηφιδωτά είναι αριστουργήματα  και  δεν πειράζει ας είναι κλεμμένα από ένα συνεργάτη των Ρωμαίων κατακτητών. Μπορείτε και εσείς  να κλέβετε αριστουργήματα και εμείς κλέβουμε άμα μπορούμε Eίναι παραδεκτό να συνεργαζόσαστε με κατακτητές για προσωπικό ώφελος. Η κλεπτοαποδοχη είναι και ποινικό αδίκημα, αλλά δεν πειράζει μπορείτε να δεχόσταστε κλεψιμέικα, αφού το έκαναν  και οι συνεργάτες  του συνεργάτη  των Ρωμαίων κατακτητών. Αυτή είναι η μοντέρνα κανούργια ηθική.

7) Πολυτελή μουσεία  με   θέμα  τους κατακτητές

Είναι μεγάλο λάθος να “κτήζουμε” πολυτελή μουσεία  με   θέμα  τους κατακτητές, Άμα σήμερα κτήζουμε για τους  συνεργάτες  των Ρωμαίων κατακτητών πρέπει αύριο να κτήσουμε και γιατί οχι τους Τούρκους, Ενετούς, και Γερμανούς κατακτητέςκαι για πολλούς άλλους. Είναι μεγάλο λάθος ηθελημένα η αθέλα μας να υμνούμε, διαφημίζουμε, χαιδευούμε  κατακτητές, προδότες συνεργάτες και στρατιωτικούς διοικητές των Ρωμαικών λεγεώνων.

8) Για ένα Ρωμαίο κατακτητή  και  δήθεν τα κλεμμένα “μνημεία

Ήταν λάθος που  αποφασίσαμε και  μεγαλύτερο  λάθος που ακόμα σήμερα επιμένουμε   να κτήσουμε (οχι να διατηρήσουμε) ένα Μουσείο Κυνουρίας  για ένα πολύ ειδικό και λάθος  θέμα,  για ένα πολύ περιορισμένο χρόνο του πολιτισμού μας .Για ένα Ρωμαίο κατακτητή  και  δήθεν τα κλεμμένα “μνημεία “από τις άλλες Ελληνικές περιοχές ,  για  χρόνια κατοχής ,λεηλασίας και σφαγών  και να αγνοούμε όλη την Κυνουρία , τον  Ελληνικό πολιτισμό, αυτούς που πολέμησαν τους κατακτητές και να πετάμε στα σκουπίδια  τα 3,000 χρόνια της Ιστορίας μας

9) Η μοντέρνα κανούργια ηθική  «των συνεργατών»

Είναι  μεγάλο λάθος να “κτήσουμε” ένα μουσείο που δεν έχει  καμία σχεση με τον «αμοιβαιο σεβασμό» , το  «ήθος »  , την «υπερβολικότατη ευγένεια» και «το Ελληνικό μέτρο»  και αντίθετα με υπερβολικό και με βίαιο τρόπο  τα σβήνει όλα  αυτά  και μας φέρνει την μοντέρνα κανούργια ηθική  «των συνεργατών»  με τις πολυτελέστατες «χλιδές » τους.

Ένα βασικό  θέμα διαφωνίας  που υπάρχει  μεταξύ των δύο απόψεων είναι , ότι εμείς υποστηριζουμε είναι άλλο πράγμα ηθελημένα να «κτίζουμε» κάτι καινούργιο από την αρχή  και άλλο πράγμα να διατηρήσουμε κάτι που υπάρχει, ας δεχτούμε για κάτι πολύ δύσκολο και διφορούμενο. Πιστεύουμε να «κτήσουμε»  κάτι καινούργιο για ένα συνεργάτη των κατακτητών, είναι το ίδιο πράγμα σαν να » κτήσουμε«  ένα άγαλμα  του Ιμπραίμ στου κουτρί με την χατζάρα που έσφαξε τον Παπαφλέσσα , και  να λέμε δήθεν στα παιδιά μας οι Τούρκοι  ήταν  αιμοσταγείς και οι  αιώνιοι εχθροι μας, αλλά είχαν καλές και αριστουργηματικές  χαντζάρες.   Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας.

Δεν πρότειναμε ποτέ και δεν  προτείνουμε τώρα «να γκρεμίσουμε τίποτα» και πρέπει να  «διατηρήσουμε» τα ακίνητα, μέ  “μέτρο”, χωρίς «χλιδές » και τυμπανουκρουσίες.

Όλα τα κινητά μνημεία, άμα υπάρχουν εκεί δεν το γνωρίζω ,όπου βρίσκονται, δεν  ανήκουν  και δεν ταιριάζουν στο χώρο αυτό , πρέπει να γυρίσουν εκεί που ανήκουν  η στα πλησιέστερα μουσεία, όπως  όλοι θέλουμε να γυρίσουν  τα  Ελγίνεια  και κλεμμένα  μάρμαρα του Παρθενώνα , κλεμμένα  είναι και αυτά , πολλά πολύ προγενέστερα , δεν τα έφτιαξε και  δεν ανήκαν ποτέ στο συνεργάτη των Ρωμαίων κατακτητών,που ως μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης  “συγκέντρωσε” για να κάνει την δική του επίδειξη σε μια ιδιωτική έπαυλη  η για να πουλήσει  στη Ρώμη ,όπως πούλαγε το πεντελικό μάρμαρο .

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε στο επάπειρον, ας καταλήξουμε  κάπου για να τελειώνουμε

Αλλά μια και φτάσαμε μέχρι εδώ ,θα πρέπει να μιλήσουμε και για τα ηθικά θέματα που είναι τα σπουδαιότερα και μας λένε καθαρά «δεν θέλουμε χλιδές και πολυτέλειες » για κατακτητές, προδότες συνεργάτες και εγκληματίες. “Ο Θουκυδίδης επισημαίνει επιγραμματικά τις στρεβλωτικές επιπτώσεις της ηθικοπολιτικής κρίσης στη χρήση της γλώσσας” και θα πρόσθετα αρμόζει πολύ στο θέμα μας, αν μου επιτρεπόταν χωρίς να γίνομαι… υπερβολικός , και στη χρήση  «πολυτελέστατων χλιδών» και υπερβολικών μουσείων χωρίς «μέτρο»  με λάθος μήνυματα στα παιδιά μας και τους μετεγενέστερους

Οικονομικά: Επέβαλλε τους φόρους, επέβλεπε τη συλλογή τους από τους φοροσυλλέκτες και χρησιμοποιούσε την Ρωμαική λεγεώνα για αστυνομικά καθήκοντα χωρίς την έγκριση ανώτερης αρχής, (για όσους δεν θέλουν να καταλαβαίνουν). Οι κατακτητές με τους συνεργάτες τους δεν μας επισκέπτηκαν  για  να λιαστούνε στις παραλίες μας ,αλλά για ένα μοναδικό σκοπό. Εδώ πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα,για τις κουτάλες γίνεται όλη η φασαρία. Ο Ρωμαίος  Έπαρχος (συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών) καταλήστεψε και κατέσφαξε τον ελληνικό λαό . Τα μάρμαρα της μισής Πεντέλης, όσα μπορούσε,  τα μετέφερε στη Ρώμη ,όπως και τα μισά από χιλιάδες  Ελληνικά αγάλματα που βρίσκονται στη Ιταλία και τη δύση σήμερα ,σίγουρα δεν τα πήγε εκεί ο Αριστοτέλης ούτε ο Σωκράτης, (στρατιωτικός διοικητής ήταν,”αποφασίζουμε και διατάσσουμε”) .Tα πούλαγε στους πλούσιους Ρωμαίους , για να επιδείχνονται  στις ιδιωτικές επαύλεις τους, και πλούτισε αφού έδινε και μερικά ψίχουλα απο αυτά στον αυτοκράτορα,  αυτά είναι γραμμένα όλα , αλλά  «μερικοί δεν θέλουνε  να τα ξέρουνε»,  ούτε να τα λέμε. Ότι να κοιτάξουμε για την ζωή του, μας λέει καθαρά ότι δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο για τίποτα, ούτε για την διάθηκη του πεθαμένου πατέρα του, που άφησε χρήματα στους Αθηναίους και δεν τους τα έδωσε γιατί τους είπε «χρωστάγανε στο πατέρα του περισσότερα»,η στό παππού του !!!

Και η ερώτηση  που έρχεται  στο «δια ταύτα» ,που δυστυχώς μερικοί  δεν το καταλαβαίνουν ούτε το υποψιάζονται, τι  έκανε τα χρήματα που ερχόντουσαν από ληστείες ,λεηλασίες και φόρους , από το αίμα  του Ελληνικού λαού. Tα έκανε “πολυτελέστατες χλιδές και ψηφιδωτά” για να γεμίσει την άδεια ζωή του και να ξεχάσει τα  ατέλειωτα εγλήματα της οικογένειας τους και τις σφαγές των βαλκανικών λαών.

H δημόσια παρέμβαση μας έχει να κάνει περισσότερο  με το λανθασμένο τρόπο ζωής (και λιγότερο με την διατήρηση των μνημείων , που μερικοι ομολογούνε… τα θέλουνε για τι άλλο.. εμπορικούς λόγους.. όλα θα τα κάνουμε… «για μια χούφτα ευρώ»).  Μερικοί θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στη δική τους γλώσσα  και να υμνούμε όλοι  όλους τους  συνεργάτες των κατακτητών  και τους στρατοκράτες , που ζούσαν μια ζωή μέσα  στη  πολυτέλεια  και τη χλιδή των ψηφιδωτών , που πλήρωναν απο τις ληστείες που έκαναν,  από το αίμα του λαού , τίποτα δεν έχει αλλάξει ποτέ.  Ας ήταν ανήθικοι  διεστραμμένοι  κοινοί  εγληματίες  , σημασία είχε να ζούν  στις “χλιδές και στα ψηφιδωτά ,»να  έχουν και Mερσεντές ”, άλλοι θα τα πλήρωναν  η θα τους λήστευαν η θα τους κατέσφαζαν.
Σε θέματα αρχών και ηθικήs, όπως εμείς τα βλέπουμε,  δεν ρίχνουμε ποτέ νερό στο κρασί μας , δεν συμβιβαζόμαστε με κανέναν ποτέ.Πρέπει να πούμε όσο δυνατά μπορούμε, ότι μερικα πραγματα στη ζωή δεν είναι σωστά, είναι ανήθικα  και αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα κάνουμε  εμείς ,δεν πρέπει να υμνούμε , διαφημίζουμε και χαιδευούμε  ηθελημένα η αθέλα μας προδότες συνεργάτες κατακτητών και δεν πρέπει να τα κάνουν τα παιδιά μας , δεν θέλουμε  να έχουμε καμία σχέση ,απομακρυνόμαστε όσο μπορούμε
Ο ελληνικός λαός ξέρει καλά τι ζημιά έχουν κάνει όλα τα χρόνια της ιστορίας μας “οι συνεργάτες των κατακτητών”  και τους αποκαλεί προδότεs  και εφιάλτες,  και ξέρει καλά ότι μια διάκριση  και προβολή για ένα προδότη είναι μια βλασθήμια και  ένα στίγμα που δεν  ξηλώνεται  ποτέ.

Eπίλογος:

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ανοίξουμε αμέσως  το «Iερό Χώρο” ,τη Σχολή Καρυτσιώτη  και το Μουσείο Άστρους.  

Η οικονομική  πραγματικότητα  έχει τελειώσει το έργο του μουσείου στην έπαυλη του Ρωμαίου έπαρχου ,ας μην κρυβόμαστε. Η αλήθεια  δικαιώθηκε  Ας μην χάνουμε το καιρό μας,δεν πρόκειται ποτέ να εγκριθεί άλλη χρηματοδότηση γιατί θα ψάχνουμε να δούμε για πολλά χρόνια  τι απόρροφηκε και τι εκτελέστηκε.

Τελειώσαμε με το Βιβούλιο , ας πούμε και κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ, δεν πρέπει να χτίσουμε ένα μουσείο  για κανένα κατακτητή  και  για κανένα προδότη  συνεργάτη τών κατακτητών ποτέ , αυτό το καταλάβαμε .  

Δείτε τον σύνδεσμο.

Μουσείο Κυνουρίας, που είναι ο φυσικός του χώρος. – astrosgr.com

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: