Καλώς ήλθατε στο AstrosGr.com

Καλώς ήλθατε στο AstrosGr.com , “στο ιστορικό Άστρος Kυνουρίας που το 1823 έγινε η Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων” και “στον  Άγιο Ιωάννη (Αγιάννη ) Kυνουρίας  που ήταν πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας” από τις 15 Αυγούστου έως την 1 Οκτωβρίου 1822 . Το ιστορικό Άστρος και ο Άγιος Ιωάννης (Αγιάννης)  είναι μία κοινότητα.

To Άστρος Κυνουρίας, ο Άγιος Ιωάννης και όλα τα γειτονικά χωριά της περιοχής που αναφέρουμε εδώ στο AstrosGr.com,  είχαν διαδραματίσει σπουδαίους ρόλους στη Ελληνική επανάσταση του 1821 και την οργάνωση του νεοελληνικού κράτους που μπορείτε να το διαβάσετε στην ενότητα “Ελλάδα2021” /Ιστορία και επανάσταση του 1821 της ιστοσελίδας μας και σε άλλες αναρτήσεις που θα γίνουν αργότερα.

Σχετικά με το AstrosGr.com

Με την ενθάρρυνση και την έμμεση βοήθεια των συμπολιτών μας δημιουργήσαμε το AstrosGr.com,   ένα  σημείο αναφοράς για το Άστρος ,τη Θυρεάτιδα Γη (Θυρέα), τα γειτονικά χωριά και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Αυτός ο ιστότοπος και τα κανάλια κοινωνικών μέσων που θα ακολουθήσουν, θα επιτρέψει στους Έλληνες της πατρίδας μας και της διασποράς  και γενικά  όλους όπου και αν βρίσκονται που θέλουν να μάθουν για την περιοχή, να το κάνουν εύκολα από την άνεση των σπιτιών, της εργασίας, των σχολείων, των κοινοτικών κέντρων τους και εν κινήσει.

Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε και προβάλλουμε  την Θυρεάτιδα Γη, το Άστρος και τα γειτονικά χωριά στους πιθανούς μας φίλους, είναι αυτονόητο για μας και το κάνουμε διαχρονικά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, δεν ασχολούμαστε με χρήματα. Είμαστε υπερήφανοι που αφιερώνουμε το χρόνο μας και άλλα έξοδα μας στην Θυρεάτιδα Γη. Έχουμε δεσμευτεί δημόσια σε αυτό το έργο και θα ολοκληρώσουμε αυτήν την προσπάθεια σχετικά σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσο καλύτερα μπορούμε.


Τι υπάρχει στο AstrosGr.com

Στην ενότητα   Αρχική θα βρείτε τα περιεχόμενα για όλα τα θέματα του ιστότοπου. Έχουμε συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευρύτερη περιοχή της Θυρέας.

Στην ενότητα Εισαγωγή  θα μάθετε γιατί δημιουργήσαμε το astrosgr.com και πώς προσπαθούμε να μοιραστούμε ό, τι γνωρίζουμε και έχουμε συγκεντρώσει για την Θυρεάτιδα Γή (Θυρέα) και τους γείτονες μας. Επίσης , Πως να βρείτε εύκολα τι σας ενδιαφέρει να δείτε
Καλώς  ήλθατε στο ιστορικό Άστρος  που το 1823  έγινε η  Β’ Εθνοσυνέλευση των  Ελλήνων.Στην ενότητα Το ιστορικό Άστρος επίσης θα βρείτε τα περιεχόμενα για όλα τα θέματα του ιστότοπου. 
Στην ενότητα  Αγιάννης  έχουμε πληροφορλιες για το ιστορικό χωριό του Πάρνωνα που ήταν η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους το 1822 και προσέφερε πολλά και σημαντικά στην επανάσταση του 1821.
Στην ενότητα  Παραδοσιακά Χωριά έχουμε πληροφορίες για όλα τα όμορφα γειτονικά παραδοσιακά χωριά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας , που όπως το Άστρος έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική επανάσταση του 1821 και έχουν μεγάλη ιστορία.
Στην ενότητα  Οι Τσάκωνες  έχουμε πληροφορίες  γενικά για την Τσακωνιά  και όλα τα τα γειτονικά Τσακωνοχώρια , Πραστός, Καστάνιτσα, Σίταινα, Άγιος Ανδρέας, Λεωνίδιο και Τυρός ,όπου ομιλείται  μέχρι σήμερα η τσακώνικη διάλεκτος, η οποία έχει ρίζες στην αρχαία δωρική, και  οι κάτοικοι «μιλάνε σήμερα αρχαία Ελληνικά»… 
Στην ενότητα του ιστότοπου “Ελλάδα2021” / Ιστορία και επανάσταση του 1821  θα βρείτε εικονογραφημένα άρθρα, σχόλια, ειδήσεις και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με την επανάσταση του 1821 και την γιορτή της.
Αν θέλετε να δείτε τις πρόσφατες ( η και όλες) αναρτήσεις σε χρονολογική σειρά βρίσκονται με περίληψη στην ενότητα Blog  και ολάκερες στη ενότητα Αναρτήσεις  βρίσκεται στο τέλος της αρχικης σελίδας (πιο εύκολα είναι στο Blog).

Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα Πως να βρείτε εύκολα τι σας ενδιαφέρει να δείτε (είναι στη εισαγωγή).

Στις συνοπτικές σελίδες που βρίσκονται σαν σύνδεσμοι στην Αρχική σελίδα και Το ιστορικό Άστρος , θα βρείτε πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα, που πάντοτε θα προσθέτουμε .Για παράδειγμα δείτε τα θέματα στην συνοπτική σελίδα Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία της Θυρεάτιδας Γης.

Σας παρακαλούμε πείτε μια καλή κουβέντα 🙂 ​​για το AstrosGr.com στους φίλους σας.¨Ολοι μπορούμε καλύτερα.

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.” #astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: