«Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν» και  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του δήμου μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό που δεν μετράτε”Peter Drucke

Οι Ρωμαίοι είναι γνωστοί στον κόσμο γαι το Ρωμαϊκό Δίκαιο.Οι ¨Ελληνες τα ανακάλυψαν και τα είπαν όλα , αλλά  πρωταρχικά το δίκαιο είναι καύχημα των Ρωμαίων .

Οι Ρωμαίοι έλεγαν.Verba volant, scripta manent 

 «Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν»

Το νόημα  είναι ότι οι προφορικές λέξεις μπορεί εύκολα να ξεχαστούν, αλλά τα γραπτά  πάντα υπάρχουν  για απόδειξη.

Αλλά κυριολεκτικά η ουσιαστική επίδραση και τα αποτελέσματα από τα γραπτα κείμενα είνα σημαντικά. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός τα γραπτά  βελτιώνουν  την σκέψη  μας, τελικά μας κάνουν καλύτερους και  περισσότερο αποτελεσματικούς .

Δεν είναι τυχαίο ότι οι προηγμένες επιχειρήσεις στη δύση δεν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα πια μεταξύ των συνεργατών και με τα μέλη της ομάδας, παλιά τους έλεγαν υπαλλήλους ,είναι παλιά ξεπερασμένα εργαλεία στα ντουλάπια της ιστορίας  και απλά δεν έχουν τηλέφωνα , διαβάσατε σωστά ,δεν έχουν τηλέφωνα. Οι επικοινωνίες μεταξύ των συνεργατών γίνεται γραπτά και ηλεκτρονικά και υπάρχει συνέχεια με τους πελάτες να αφήνουν μηνύματα στα μηχανήματα , να στελνουν τις παραγελίες ηλεκτρονικά γραπτά και στα προσωπικά μας τα εγγόνια μας στέλνουν χιλιάδες γραπτά μηνύματα γιά όλα…., ένας νέος γενναίος κόσμος …..

Χαιρετίζουμε  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024 του δήμου μας. Τελικά όλοι θα ωφεληθούμε, αλλά πρώτα πρέπει να μάθουμε να το φτιάξουμε καλύτερο  και κυρίως να το εφαρμόζουμε ΠΕΙΣΤΑ, και «να κάνουμε αυτά που λέμε».

Προέρχεται από τα κοινωνικά κράτη που εφαρμόζουν σε όλα την διαφάνεια.  Eίναι θεσμός σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία  και έχει  μεγάλη  σχέση με τις χρηματοδοτήσεις των  ΕΣΠΑ , αν μπορείτε κάνετε διαφορετικά. Ο Δήμος μας είναι υποχρεωμένος να το εφαρμόσει  «με γραπτά λόγια»  πρώτα και αργότερα  με «έργα». Ο στόχος του είναι , κάποτε πρέπει όλοι να μάθουμε να ενεργούμε σύμφωνα με τον κοινό νου  και  τα αυτονόητα που συμφωνήσαμε για να είμαστε  αποτελεσματικοί. Με  λίγα λόγια « να κάνουμε αυτά που λέμε»

Εδώ θέλουμε να αναφέρουμε ότι πριν 5-6 χρόνια αρχίσαμε με καλή πίστη να «καταγράφουμε»  και να σχολιάζουμε δημόσια  τα θέματα που  κατά την γνώμη μας στη τοπική κοινωνία   πρέπει να τα «μελετήσουμε» και να τα διορθώσουμε  και συνεχίζουμε  ασταμάτητα με μεράκι όσο μπορούμε καλύτερα. Τα γραπτα μένουν και θα είναι μπροστά μας κάθε φορά.

Δεν θέλουμε να μειώσουμε , να κατακρίνουμε και να κατηγορήσουμε κανέναν. Όλοι είναι φίλοι μας στην ίδια βάρκα.  Αλλά  πάντοτε  με καλή πίστη  για το κοινό συμφέρον μας «θα λέμε  τα σύκα σύκα» και δεν θα αλλάξουμε τώρα.. Αντίθετα κάθε τέσσερα χρόνια, αφήνουμε προσωρινά τις καλόπιστες δημόσιες παρεμβάσεις ,  επαινούμε και κατακρίνουμε ,έμπρακτα και θαρραλέα ψηφίζουμε, με το χέρι στην καρδιά και μερικές φορές  «δαγκωτό μαύρο».

Για τους γνωστούς δημοσιευμένους  λόγους μας, ας μην τα πούμε όλα εδώ,  με μεράκι και αφοσίωση δημιουργήσαμε τις ιστοσελίδες μας https://astrosgreece.gr και πρόσφατα astrosgr.com ,  που προσωρινά λένε σχεδόν τα ίδια αλλά οι στόχοι τους είναι διαφορετικοί και θα εξελιχθούν σύντομα με την βοήθεια χιλιάδων επισκεπτών μας. Καταθέτουμε , μετράμε, καταγράφουμε , μελετάμε και δεν σταματάμε να λέμε « τα σύκα σύκα». 

Πρόσφατα και έγκαιρα καταθέσαμε τις απόψεις μας για το «γραπτό» Επιχειρησιακό Προγραμμα του δήμου μας και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά. Αυτοί  γνωρίζουν την καθημερινότητα και τα προβλήματα καλύτερα από όλους.Και  συμφωνούμε όλοι μας , «τα γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν»  και θα τα βρούμε όλα  μπροστά μας.

Από το δήμο μας

«Ο Δήμος μας προχωρά με σχέδιο και οργάνωση για να μπορέσει να λύσει σημαντικά προβλήματα της περιοχής αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης.

Μα πάνω απ’ όλα με όραμα για ένα Δήμο:

  • με ταυτότητα και σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά,
  • που αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα,
  • που αποτελεί ένα σύγχρονο διοικητικό, αθλητικό και πνευματικό κέντρο,
  • και την σύνθεση των απόψεων»

Ας ξαναδιαβάσουμε κάτι που είναι σημαντικό κατά την γνώμη μας.

Μια εισαγωγική περίληψη του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος  περιέχει τους κεντρικούς στόχους του δήμου συνοπτικά, συγκεκριμένα, ξάστερα και καθαρά ,για να το καταλαβαίνουν όλοι , οι συμπολίτες μας και κυρίως και οι σύμβουλοι  του Δ.Σ που πρέπει  να  γνωρίζουν  όταν κληθούν να  ψηφίσουν ( μάλλον δεν θα μελετήσουν 193 σελίδες.. ας είμαστε ειλικρινείς).

Είναι δουλειά του δήμου μας  να μας πεί τι είναι  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικα του δήμου μας  και  υποχρεούται από την νομοθεσία να τα καταγράψει συνοπτικά και αναλυτικα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024

Για  παράδειγμα παρακάτω περιγράφουμε τι είναι περίληψη.

«Μα πάνω απ’ όλα με όραμα για ένα Δήμο:

  • που αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα».
  • Ο δήμος μας «είναι κοντά σε όλα και τα έχουμε όλα» , τον Αργολικό και τις φανταστικές καθαρές παραλίες μας, μεγάλη ιστορία , πολλά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τα βουνά ,τα κάστρα  μας  και τα μοναστήρια μας.
  • Το αεροδρόμιο απέχει από το Άστρος  200 χλμ, οι σπουδαιότεροι αρχαιολογικόι χώροι της πατρίδας μας είναι κοντά μας ,  το «νησί» μας Παράλιο Άστρος  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από του «Αιγαίου τα νησιά μας»  και οι παραλιες μας είναι καθαρές και γοητευτικές ,στο ιστορικό Άστρος  Κυνουρίας έγινε το 1823  η Β Έθνοσυνέλευση των ελλήνων ,  ο Αγιαννης ήταν η πρωτεύουσα των επαναστατημένων Ελλήνων το 1822, στην λαμπερή κορυφή του Πάρνωνα, από το φως του δύοντος ηλίου ή από το φως της σελήνης, περπατούσαν οι θεοί , το 1826   στο κάστρο του Παραλίου ‘Αστρους ο Άγιαννίτης στρατηγός Πάνος Ζαφειρόπουλος η   Άκουρος νίκησε το Ιμπραήμ και ο Πάρνωνας ονομάστηκε «το Άγιον Όρος της Νότιας Ελλάδος» , έχουμε πολλά ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες.

Μπορούμε καλύτερα , να είσαστε καλά.

Πίσω στην Αρχική σελίδα

#astrosgrcom

#astrosgreecegr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: