Τα «συγκριτικά  πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά » του δήμου μας και η αναγκαία περίληψη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η νομοθεσία για την κατάλληλη ενημέρωση των συμπολιτών μας , για να είναι ουσιαστική η συμμετοχή, προβλέπει  να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο περίληψη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.

Η  αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου μας απαιτούμενη από την νομοθεσία πρόσκληση  για συμμετοχή  των πολιτών δεν είναι ενημερωτική περίληψη π.χ. «που αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα» ποιά είναι αυτά? Είναι μια πολύ καλή πρόσκληση με ένα μικρό η μεγάλο λάθος.

«ηλεκτρονικά μέσα από την αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών» είναι λάθος ,ας το πούμε «δαίμομα του διαδυκτίου»

«ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά»  είναι το σωστό, δεν έχουν όλοι οι ενήλικες συμπολίτες μας Η/Υ και αυτοί ενδιαφέρονται για τα κοινά, την γερουσία πάντοτε την σεβόμαστε και την «ακούγαμε»  για χιλιάδες χρόνια, τους θέλουμε όλους   κοντά μας.  

Δείτε το σύνδεσμο , οι συμπολίτες μας έχουντον πρώτο λόγο και καλούνται να καταθέσουν τις προτάσειις τους.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε δημόσια διαβούλευση | Δήμος Βόρειας Κυνουρίας (boriakinouria.gov.gr)

Μια εισαγωγική περίληψη του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος  περιέχει τους κεντρικούς στόχους του δήμου συνοπτικά, συγκεκριμένα, ξάστερα και καθαρά ,για να το καταλαβαίνουν όλοι , οι συμπολίτες μας και κυρίως και οι σύμβουλοι  του Δ.Σ που πρέπει  να  γνωρίζουν  όταν κληθούν να  ψηφίσουν ( μάλλον δεν θα μελετήσουν 193 σελίδες.. ας είμαστε ειλικρινείς).

Είναι δουλειά του δήμου μας  να μας πεί τι είναι  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικα του δήμου μας  και  υποχρεούται από την νομοθεσία να τα καταγράψει συνοπτικά και αναλυτικα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024

Για  παράδειγμα παρακάτω περιγράφουμε τι είναι περίληψη.

«Μα πάνω απ’ όλα με όραμα για ένα Δήμο:

που αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα». Ο δήμος μας «είναι κοντά σε όλα και τα έχουμε όλα» , τον Αργολικό και τις φανταστικές καθαρές παραλίες μας, μεγάλη ιστορία , πολλά ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τα βουνά ,τα κάστρα  μας  και τα μοναστήρια μας.

Το αεροδρόμιο απέχει από το Άστρος  200 χλμ, οι σπουδαιότεροι αρχαιολογικόι χώροι της πατρίδας μας είναι κοντά μας ,  το «νησί» μας Παράλιο Άστρος  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από του «Αιγαίου τα νησιά μας»  και οι παραλιες μας είναι καθαρές και γοητευτικές ,στο ιστορικό Άστρος  Κυνουρίας έγινε το 1823  η Β Έθνοσυνέλευση των ελλήνων ,  ο Αγιαννης ήταν η πρωτεύουσα των επαναστατημένων Ελλήνων το 1822, στην λαμπερή κορυφή του Πάρνωνα, από το φως του δύοντος ηλίου ή από το φως της σελήνης, περπατούσαν οι θεοί , το 1826   στο κάστρο του Παραλίου ‘Αστρους ο Άγιαννίτης στρατηγός Πάνος Ζαφειρόπουλος η   Άκουρος νίκησε το Ιμπραήμ και ο Πάρνωνας ονομάστηκε «το Άγιον Όρος της Νότιας Ελλάδος» , έχουμε πολλά ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες.

Η πρώτη  παραπάνω παράγραφος είναι περίληψη και οι δύο παράγραφοι είναι μια πολύ καλή περίληψη. Οι συμπολίτες ξάστερα γνωρίζουν  τους κεντρικούς  στόχους και οι σύμβουλοι του Δ.Σ. γνωρίζουν τι ψηφίζουν.

Η ανάρτηση του δήμου «που αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα»,  δεν λέει τίποτα, όλοι τα ίδια λένε και αυτονόητα  σωστά  αυτά πρέπει να κάνουμε  , αλλά ουσιαστικά δεν λέει τίποτα καινούργιο , ενημερωτικό η χρήσιμο για κανέναν και περιέχει γενικές ευχές. Όλοι οι δήμοι στο πλανήτη γη μιλάνε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ,αλλά επίσης  οι περισσότεροι ξεκαθαρίζουν ποιά είναι αυτά  και πάντοτε  τα προβάλλουν και τα διακρίνουν  και στις ιστοσελίδες τους.

Δεν είναι  ποτέ αργά να δούμε μια περίληψη του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος από το δήμο μας , για μια ουσιαστική ενημέρωση των συμπολιτών μας  και των μελών του Δ.Σ. του δήμου και των τοπικών συμβουλιων . που αργά η γρήγορα πρέπει να το κάνει από την Ελληνική και Ευρωπαϊκη νομοθεσία.

Εύκολα η  περίληψη του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος  και το αναλυτικό κείμενο του προγράμματος,  θα πρέπει να αναρτηθεί στις κατάλληλες ενότητες  και στην ιστοσελιδα του δήμου, αφού έγινε η δουλειά  σχεδόν με μηδενικό κόστος , υπάρχουν και πολλοί εθελοντές…, ας γίνουμε αργά η γρήγορα  τέλειοι.Μπορούμε καλύτερα.

Πίσω στην Αρχική σελίδα

hhpt/astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή. Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

#αstrosgreecegr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: