Παράκληση στους παλιούς φίλους δημάρχους μας  για τη «μεγάλη παράλειψη της ντροπής»

Παρακαλούμε τους φίλους μας παλιούς δημάρχους  Γ.Δαλιάνη, Σ.Δαλιάνη και Τ.Μαντά να κάνουν μια δημόσια  δήλωση η δημόσια παρέμβαση για  το παρακάτω κείμενο από το δήμο μας , Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024,  ο τονισμός είναι δικός μας.

Με το θάρρος θα θυμίσουμε τα παρακάτω  επίκαιρα αποφθέγματα του Βολταίρου

Αυτός που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνεργός.

Κάθε άνθρωπος είναι ένοχος για όλα τα καλά που δεν έκανε.

Ο κοινός νους και η τοπική κοινωνία ,που σιωπά αλλά  δεν ξεχνά,   μας λέει το κείμενο 2.1.7.1  Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία είναι σε κραυγαλέα αντίθεση με τα κείμενα  4- ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  και 4.1.1  Αποστολή .

Είναι  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ , είναι η «μεγάλη παράλειψη της ντροπής»  , είναι  αντίθετο με το τουριστικό πρόγραμμα του δημάρχου μας , που ψήφισε η τοπική κοινωνία και έδωσε την εντολή της για την εφαρμογή του , επίσης είναι  αντίθετο με τις δημόσιες δηλώσεις του  δημάρχου μας  , «όλοι μας γνωρίζουν απο το «Ιερό Χώρο» της Εθνοσυνέλευσης» και ακόμα με την «κουτσή ιστοσελίδα  του δήμου», που  πρόσφατα  και μεγάλη καθυστέρηση έχει μια φωτογραφία του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους , ας είναι και με λανθασμένο κείμενο.

Ο δήμος μας «ξέχασε» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2020-2024 ,τα σπουδαιότερα ιστορικά μνημεία του τόπου μας , το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους ,τον «Ιερό Χώρο» της Β-’ Εθνοσυνέλευσης και τη πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη , τα  ξέχασε, δεν θέλει η δεν μπορεί …………

Από το 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 2020 -2024

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ 

Α΄ Φάση: Στρατηγικός σχεδιασμός

Σελίδα 179/193

4- ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης μπορεί να συμβάλει βάσιμα στην ανάπτυξη μιας περιοχής όταν συνδυάζει δημιουργικά τη διάγνωση και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της………….

Σελίδα 182193

4.1.1  Αποστολή

Η αποστολή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συνίσταται στην εξής:

«Η διακυβέρνηση των τοπικών υποθέσεων και η παροχή δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών για την ικανοποίηση αναγκών των κατοίκων και των τοπικών φορέων, με απώτερο σκοπό τη βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής»

Σελίδα 54  & 55 / 193

2.1.7  Τουριστικό και Πολιτιστικό Απόθεμα

 2.1.7.1  Αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία

Βίλα Ηρώδη Αττικού

 Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των Ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνωνβρίσκεται στην αρχαία κώμη της Κυνουρίας, Εύα, της οποίας σώζονται ελάχισταλείψανα. Ο χώρος της Βίλας εκτείνεται σε 20χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, λίγο μετά τοχωριό Κάτω Δολιανά και απέναντι από τη Μονή Λουκούς και αποτελεί ένα από ταπλουσιότερα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη αρχικά τουπεριηγητή Leake και στη

συνέχεια των αρχαιολόγων Θεόδωρου και Γεώργιου Σπυρόπουλου

Ελληνικό (ή Τειχιό)

Βρίσκεται στο 8 χιλιόμετρο από το Άστρος προς τα χωριά του Πάρνωνα. Εδώ αντικρίζει κανείς ερείπια τειχών, οικοδομημάτων και υπόγειων δεξαμενών της ΆνωΘυρέας ή για κάποιους άλλους της Νηρηίδας.

Κάστρο Παράλιου Άστρους

Στην κορυφή του «Νησιού» δεσπόζει Κάστρο που χρονολογείται από την εποχή των Ενετών. Το έχτισε το 1256 μ.Χ. ο πρίγκιπας Γουλιέλμος Βιλεαρδουινός. Σήμερα κανείς μπορεί να δει μισοερειπωμένες τις κατοικίες. Το Κάστρο είναι επισκέψιμο καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και η θέα είναι μοναδική.

 Ίδρυμα Μνήμη «Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Το ίδρυμα συστάθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1980 και από τους κυριότερους σκοπούς του είναι η μορφωτική, πνευματική και εκπολιτιστική ανάπτυξη των κατοίκων τουΆστρους. Στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στο Άστρος πραγματοποιούνται κάθεείδους πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στεγάζονται σύλλογοι και σωματεία,γίνονται διάφορα μαθήματα, λειτουργεί κινηματογραφική λέσχη και βιβλιοθήκη.

Λιμάνι Αγίου Ανδρέα

Γραφικό λιμάνι σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το χωριό με θέα το Μυρτώοπέλαγος. Καθαρή θάλασσα για όλες τις δραστηριότητες. Δίπλα στην θάλασσα υπάρχει το «νησί του Αγίου Ανδρέα» όπου κανείς μπορεί να δει ερείπια κυκλώπειου τείχους που ανήκουν σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην αρχαία πόλη Ανθήνη. Σώζονται τμήματα από τον εξωτερικό περίβολο με πύργους του 54ου αιώνας. π.Χ.

Δείτε τον σύνδεσμο

Δημόσια παράκληση στον αντιδήμαρχο κ.Γεώργιο Γαρδικιώτη για την αδικαιολόγητη «μεγάλη παράλειψη της ντροπής».

Πίσω στην Αρχική σελίδα

hhpt/astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή. Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

#astrosgreecegr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: