Το τέλος της Αμερικάνικης αυτοκρατορίας και το αίσχος των Λατίνων.

 Η πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Οθωμανούς το 1453   χαρακτηρίστηκε «το αίσχος των Λατίνων» και είναι επίκαιρη σήμερα για πολλούς λόγους.

Τα γεγονότα στο Αφγανιστάν μας αφορούν και θα μας επηρεάσουν  άμεσα. Διαβάσαμε  πρόσφατα πολλές αναλύσεις και πολλά βιβλία ετοιμάζονται  στα πιεστήρια αυτή την  ώρα  για την αρχή του τέλους της Αμερικάνικης ηγεμονίας .Είναι  μέχρι σήμερα ο απαράγραπτος νόμος της ιστορίας,  οι αυτοκρατορίες  τελικά  πέφτουν για να έρχονται καινούργιες . Είναι επίσης αλήθεια ότι όταν οι αυτοκρατορίες πέφτουν οι καιροί είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι.

Αδιαφιλονίκητα η Αμερική πολιτική «ηθελημένα» απέτυχε τα τελευταία πενήντα χρόνια, όσον αφορά τους  τρίτους,  γιατί ο στόχος των Αμερικανών δεν ήταν να σώσουν τους λαούς και τον κόσμο αλλά να κοιτάξουν το δικό τους «εθνικό συμφέρον».Απέτυχαν  «ηθελημένα» στο Βιετνάμ, στην άλλοτε Περσία (που έγινε Ιράν) , στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αφρική, στη Συρία , στο Αφγανιστάν. Απέτυχαν στο εξωτερικό γιατί   ασπάστηκαν την προφητεία του Όργουελ ο «πόλεμος είναι αδιάκοπος», συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίζεται.

Η Αμερική σήμερα αμφισβητείται στο εξωτερικό αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αμφισβητείται κυρίως και στο εσωτερικό. Αμφισβητούνται οι θεσμοί του Αμερικάνικου έθνους από τον Αμερικάνικο λαό. Η Αμερική  στο εξωτερικό κατηγορείται γιατί επεμβαίνει στα εσωτερικά των άλλων και  επίσης σχεδόν ταυτόχρονα, δυστυχώς μεικές φορές και από τους ίδιους κριτές.., κατηγορείται γιατί δεν επεμβαίνει. Οι ενέργειες ανήκουν σε άλλους …

Δεν θα μαντέψουμε εδώ  την ακριβή ημερομηνία για το τέλος της Αμερικάνικης ηγεμονίας. Το θέμα μας είναι η Ανατολή και οι βάρβαροι.

Οι «Λατίνοι» η διαφορετικά η «Δύση»  σήμερα  αρχίζουν από την Μόσχα, Βερολίνο,Παρίσι,Λονδίνο και φτάνουν μέχρι Νεα Υόρκη  και το Λος Αντζελες .

Η πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Οθωμανούς το 1453   χαρακτηρίστηκε «το αίσχος των Λατίνων». Οι Οθωμανοί ανενόχλητοι  , από τους εμφυλίους πολέμους μεταξύ των πραιτωριανων αυτοκρατόρων ,άρχισαν το δικό τους μεγαλεπήβολο σχέδιο  να πάρουν την πόλη , που το σχέδιο  είχε αρχίσει πριν το 1204  και  ολοκληρώθηκε σχεδόν μετά από 300 χρόνια ,κάτι που δεν καταλαβαίνουν σήμερα  οι «Λατίνοι του αίσχους» 

Η Αμερική απέτυχε στο Αφγανιστάν , (γιατί επεμβαίνει η δεν επεμβαίνει) , αλλά η «Δύση» και η  μεγάλη  Ευρώπη «των γραμμάτων και του πολιτισμού» περίεργα   σιωπά και ανέχεται τους σημερινούς βάρβαρους,  με όλες τις συνέπειες για την ανθρωπότητα και τον παγκόσμιο πολιτισμό.Τα λόγια δεν αρκούν χρειάζονται «έμπρακτα» συγκεκριμένες ενέργειες .

Ο «μαρμαρωμένος Βασιλιάς» αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος αναφώνησε δυνατά πριν τον επερχόμενο  θάνατον του.

 “ουκ έστι τις των Χριστιανών τού λαβείν την κεφαλήν μου απ’ εμού;”

Την 29 Μαϊου 1453  «η Πόλις Εάλω»,   αλλά  ο πόλεμος από ευτυχώς  λίγους φανατικούς συνεχίζεται σήμερα. Aς ξυπνήσουν κάποτε οι φίλοι μας στη «δύση» για να αποφύγουν την δική τους άλωση και το δεύτερο και τελευταίο αίσχος των Λατίνων.

Δείτε τον σύνδεσμο.

Την 29 Μαϊου 1453 «η Πόλις Εάλω», αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται σήμερα .

Στο χάρτη παραπάνω η Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 555 μ.χ.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στους Συνεργάτες μας Astros Kynouria News
Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: