Δήμοσια επιστολή στον αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Γαρδικιώτη , υπεύθυνο Τουρισμού.

Κύριε αντιδήμαρχε ,ας λέμε  κάποτε δημόσια και φανερά τα πράγματα με το  όνομα τους και τα σύκα σύκα.

Είδαμε   την εκπομπή τα τοπόσημα  της ΕΡΤ για τα “Πυράμια” και είδαμε  τις εικόνες  κατά την διάρκεια ολόκληρης της εκπομπής  και όταν μίλαγε ο δήμαρχος μας  ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΕΡΤ. Επίσης είδαμε στη εκπομπή, που έγινε με υποδειγματικό τρόπο, δυστυχώς  μόνο για την Επίδαυρο και την Τροιζήνα, τη μεγάλη διαφορά…….

Για όσους θέλουν να δουν με τα μάτια τους το αίσχος της παραπλάνησης και παραπληροφόρησης ρίξτε μια ματιά στο σύνδεσμο.Το Άστρος αρχίζει στο 16,40

Τοπόσημα του 1821 | Επίδαυρος, Άστρος, Τροιζήνα

https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/toposima-toy-1821/toposima-toy-1821-epidayros-astros-troizina/embed/#?secret=hTAp2AHOAF

Η τοπική κοινωνία του Άστρους  προσωρινά δεν σκέπτεται να ερευνήσει τις ποινικές  εθύνες για όλους που συμμετείχαν στην εκπομπή για διασπορά ψευδών ειδήσεων, για μια τρούπα στο νερό. Υπάρχουν πολλά στοιχεία  και ευτυχώς  για πολύ λίγους , που έχουν απομονωθεί  από την τοπική κοινωνία στο Άστρος και στο Παράλιο Άστρος.

Πέρα από τις παραπάνω ευθύνες υπάρχουν και άλλες σπουδαιότερες ευθύνες που είναι διοικητικές, ηθικές, κοινωνικές και πολιτικές . Υπάρχει και η αξιοπρέπεια που έχουμε και πρέπει να έχουμε στην κοινωνία. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει καλά τα γεγονότα, έχει τους δικούς της κανόνες και δεν ρωτάει κανέναν την γνώμη του.Τελικά  αυτή αποφασίζει τελεσίδικα. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέριες, η ευθύνη για την εκπομπή  τα τοπόσημα  1821 «Άστρος», ανήκει στο δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο που έγκριναν με την παρουσία τους την εκπομπή και αν διαφωνούσαν  με κάτι έπρεπε να το πουν δημόσια κατά την διάρκεια της εκπομπής η αργότερα.

Ας μην κρυβόμαστε, η  τοπική κοινωνία λέει φανερά και κρυφά ,ο  δήμαρχος μας  και ο αντιδήμαρχος του «πυράμια» έβαλλαν προγραμματισμένα τον κ.Κούκλη ,τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα, που απαξιώνει δημόσια το θέμα της εκπομπής ,την Εθνοσυνέλευση , για το μοναδικό λόγο ότι η Εθνοσυνέλευση έγινε στο ιστορικό Άστρος ,( επίσης όχι «τυχαία»  βρέθηκαν  συμπολίτες μας να λένε  «ήταν καταραμμένη»),  που με πολλές  μισές αλήθειες, (χειρότερες από μεγάλα ψέμματα) , θέματα άσχετα με το θέμα της εκπομπής  για τα συντάγματα  και τα τοπόσημα , και ψευδείς ειδήσεις  διχάζει και οργίζει την τοπική κοινωνία και στο τέλος σαν «τον γαϊδαρο αποκαλεί τον πετεινό κεφάλα» και ρίχνει τις ευθύνες του όπου μπορεί και «φωνάζει σαν τον κλέφτη να φύγη ο νοικοκύρης».

Η φωτογραφία από Το Άστρος της Θαλάσσης, Ιστορικό Φωτογραφικό Λεύκωμα για το Παράλιο Άστρος

Στη μικρή κοινωνία μας  γνωρίζουμε πολύ καλά  τι γίνεται γύρω μας, Επίσης γνωρίζουμε ότι διατελέσατε μέλος του Δ.Σ. του ομίλου Πυράμια , που στόχο του έχει να «ξαναγράψει» την ιστορία μας,  και γνωρίζουμε  ποιός είναι ο πρόεδρος του ομίλου. Η άμεση η έμμεση ανάθεση  άπο το αρμόδιο αντιδήμαρχο , που γνώριζε η έπρεπε να γνώριζε  πολλά  ,που  ταυτόχρονα είναι μέλος η ήταν παλιό μελος του Δ.Σ. του ομίλου Πυράμια ,στο κ.Κούκλη,προέδρο του ομίλου Πυράμια, «να διαφημίσει τα πυράμια» στην  παραπάνω εκπομπή για τα τοπόσημα του 1821  και  να  παραπληροφορήσει τους θεατές με  πολλές   άσχετες  ανακρίβειες  και μισόλογα , «εδώ έγινε η Εθνοσυνέλευση»… (εδώ αλλά που…, τα ντουβάρια και τα τείχη  δεν μετακινούνται με τίποτα , ούτε με ψέμματα)  είναι και  «σύγρουση συμφερόντων», όχι βέβαια με την νομική έννοια αλλά την ηθική και κοινωνική έννοια , που σαν  αρμόδιος αντιδήμαρχος  έχετε αποκλειστικά την ευθύνη και είσαστε συνεργός στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

Ερωτούμε αν τα παρακάτω τρία μεγάλα ψέμματα  είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία  και αν είναι διχαστικά  για την τοπική κοινωνία.

1)Το Άστρος και το Παράλιο Άστρος.

Απο το Άστρος της θαλάσης

Του Ευάγγελου Ι. Κούκλη

«Στο Άστρος, (σημερινό Παράλιο Άστρος) διαδραματίστηκε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των πρώτων μηνών της Επανάστασης του 1821.» 

2)Το  Κάστρο Παραλίου Άστρους , (όπως αναφέρεται σωστά   από το ΥΠΠΟΑ ,στην ιστοσελίδα του δήμου μας και σε κάθε άλλο έντυπο που υπάρχει στον πλανήτη γη ) , αναφέρεται  παράνομα ,ψευδέστατα και ύπουλα στην παραπάνω εκπομπή  αρκετές φορές , ακόμα και όταν μιλούσατε ,σαν «Κάστρο  Άστρους»  με τα γνωστά παραπλανητικά και παραπληροφοριακά υπονοούμενα ,αντίθετα με την επίσημη θέση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Ελληνικού κράτους.

3) Σε μεγάλο μέρος της εκπομπής εσκεμμένα «άλλα λέγαμε και άλλα δείχναμε» , όπως όταν άρχισε η εκπομπή που έγραφε με την πρώτη παπαραπλάνηση των θεατών , «ΑΣΤΡΟΣ Β’ Εθνοσυνέλευση Μάρτιος  Απρίλιος 1823» και έδειχνε εσκεμμένα λάθος εικόνες το Παράλιο Άστρος , που είναι και ο ορισμός της παραπληροφόρησηςΟ δήμαρχος ,που αντίθετα με τους άλλους δημάρχους  μίλησε πολύ λίγο , καπελώθηλε έξυπνα και όταν μιλούσε για την Εθνοσυνέλευση η άλλα θέματα οι εικόνες της εκπομπής , εσκεμμένα έδειχναν το Παράλιο Άστρος η  τα καλάμια του ατσίγγανου. Επίσης όταν μιλούσατε για το Άστρος,  «ήταν ακομμάτιστο… και ασφαλές» οι εικόνες  της εκπομπής έδειχναν Το Παράλιο Άστρος και τον Ατσίγγανο. Ομολογουμένως έξυπνη δουλειά για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των θεατών της εκπομπής , που δεν ξέρουν τις λεπτομέρειες. Εδώ υπάρχουν μεγάλες και πολλές ευθύνες  για πολλούς.

Ας αφήσουμε την διασπορά ψευδών ειδήσεων, ττην παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των θεατών  και ας προσθέσουμε κάτι επίσης σημαντικό.

Αναφέρατε οι πολιτικοι  ήταν «στα Αγιαννίτικα Καλύβια» και οι στρατιωτικοί  ήταν στα Μελιγιώτικα Καλύβια στο «σημερινό χωριό της Μελιγούς» , όπως ακριβώς  λέει καθημερινά   στα καφενεία ο  όμιλος Πυράμια με τα  ελάχιστα μέλη του. «Ξεχάσατε» σαν αντιδήμαρχος  υπεύθυνος για τον Τουρισμό  του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να προσθέσετε  ολόκληρη την αλήθεια «στα Αγιαννίτικα Καλύβια, στο σημερινό Άστρος Κυνουρίας ,την πρωτεύουσα του δήμου μας», όπως έκαναν όλοι οι δήμαρχοι της εκπομπής για τα άλλα χωριά  καί κάνατε για την  «σημερινή Μελιγού»!!! Η τοπική κοινωνία  γνωρίζει την αλήθεια της μισής αλήθειας  και δεν χάφτει κουτόχορτα.

Δεν ξέρουμε  τις λεπτομέρειες για την άλλη μεγάλη ύβρι και ντροπή , που κρυφά και ύπουλα  σχεδιάζετε να γίνει «Ψηφιακό Μουσείο» στο Παράλιο Άστρος και για την Εθνοσυνέλευση.  Όταν αποφασίσετε να ενημερώσετε την τοπική κοινωνία  για  όλες τις λεπτομέρειες  και τα θέματα του προτεινόμενου Μουσείου θα  το σχολιάσουμε ανάλογα. Σε όλο το κόσμο τα μουσεία γίνονται δίπλα στα ιστορικά μνημεία.

Άς θυμίσουμε την αλήθεια για  το Παράλιο Άστρος και την ελληνική  νομοθεσία για το όνομα Άστρος .

Ουσιαστικά το Παράλιο Άστρος έκτισε από το  1825 και αργότερα  ο Αγιαννίτης στρατηγός Πάνος Ζαφειρόπουλος , όπως τιμoύν με αδριάντα  του στη κεντρική πλατεία οι φίλοι μας Παραλιώτες , «ΟΙΚΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ».

Δεν είναι τυχαίο που στον εκλογικό κατάλογο του 1871 της «Κοινοτ. Παραλίου ‘Aστρους» αναφέρεται πρώτος  ο Αγιαννίτης  Αναστάσιος Πάσχος του Ιωάννου κτηματίας

Διοικητικές μεταβολές των ΟΤΑ   Δ. Θυρέας Ν. Αρκαδίας

ΦΕΚ 16Α – 24/05/1835  Σύσταση του δήμου με έδρα τον οικισμό Άγιος Ιωάννης

ΦΕΚ 5Α – 08/03/1841  Ο οικισμός Άστρος ορίζεται χειμερινή έδρα του δήμου  ,Ο οικισμός Άγιος Ιωάννης ορίζεται θερινή έδρα του δήμου

Με τις ενέργειες των Ζαφειρόπουλων ο οικισμός με το όνομα Παράλιο Άστρος  προσαρτήθηκε στο δήμο Θυρέας το 1845, γιατί  απλά δεν υπήρχε νωρήτερα το 1835 η το 1841…

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ  Παράλιον Άστρος (Αρκαδίας)

ΦΕΚ 32Α – 08/12/1845  Ο οικισμός προσαρτάται στο δήμο Θυρέας

ΦΕΚ 252Α – 24/08/1912  Ο οικισμός αποσπάται από το δήμο Θυρέας και ορίζεται έδρα της κοινότητας Παραλίου Άστρους

Στο δήμο μας  σήμερα επίσημα  υπάρχουν  οι κοινότητες  Άστρους  και  Παραλίου Άστρους .

Αυτή είναι η Ελληνική νομοθεσία και η πραγματικότητα , η κουβέντα  για το όνομα Άστρος τελείωσε επίσημα   πριν 180 χρόνια και το όνομα Παράλιο Άστρος υπάρχει επίσημα  για συγκεκριμένο οικισμό  πριν 176 χρόνια, μετά τον οικισμό του Άκουρου.

Ας δούμε κάποτε  «τις φωτογραφίες στο τέλος του  19 αιώνα» για το Παράλιο Άστρος,  μετά από τον οικισμό του Ζαφειρόπουλου και ας μετρήσουμε  τα σπίτια…..τα λένε όλα..

Ας μην κοροδεύουμε  το κόσμο με τους χάρτες για τα κάστρα και τα βράχια χωρίς κατοίκους. Επίσης το Κάστρο Εστέλλα  η Κάστρο της Ωριάς βρίσκεται στο Ξηροκάμπι. Οι κάτοικοι είναι τα «κράτη» μας λέει ο Θουκυδίδης,δεν είναι οι πόλεις και τα κάστρα. Χωρίς κατοίκους  από τον Νικία μέχρι τον Άκουρο δέν υπάρχουν χωριά. Στο λόφο του Παραλίου Άστρους  υπάρχει το Κάστρο Παραλίου Άστρους, όπως σωστά αναφέρεται  από το ΥΠΠΟΑ και στην ιστοσελιδα του δήμου μας , που είχε και το όνομα Estella από τους Ενετούς,όπως βλέπουμε στους χάρτες που μερικοί  τους ερμηνεύουν σύμφωνα με το συμφέρον τους.

Διαβάζουμε και ακούμε στο δημόσιο διάλογο και τον τύπο  καθημερινά  τούς “ειδικούς ”  που  έκαναν επιστήμη  και αλλάζουν την σημασία των λέξεων  και των γεγονότων , όπως τους συμφέρει καλύτερα. «Ο Θουκυδίδης επισημαίνει επιγραμματικά τις στρεβλωτικές επιπτώσεις της  ηθικοπολιτικής  κρίσης στη χρήση της γλώσσας:  “και την ειωθυίαν  αξίωσιν των ονομάτων εις τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει”  άλλαξαν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων, ανάλογα με το πώς τους συνέφερε.”

Κύριε αντιδήμαρχε ας έλθουμε στο δια ταύτα.

Έιναι εύκολο να ρίχνουμε λάσπη στον αμεμιστήρα  για να είμαστε μάγγες , αλλά  κάποτε πρέπει να προτείνουμε και λύσεις , διαφορετικά γινόμαστε γραφικοί.

Δεν ξέρουμε ποιά  εφικτή  και  νόμιμη λύση για το θέμα  προτείνει ο όμιλος Πυράμια. Όπως φαίνεται ούτε ο όμιλος γνωρίζει ,ούτε  ενδιαφέρεται για λύση.  Δεν πιστεύουμε να προτείνει να ονομάσουμε  Άστρος δέκα τετραγωνικά μέτρα στον Ατσίγγανο και τελείωσε το θέμα.

Αν τα μέλη του Πυράμια ήταν ειλικρινείς θα έπρεπε να προτείνουν για το Παράλιο Άστρος  το όνομα Πυράμια , θα ήταν τιμή όλων μας να έχουμε το αρχαίο όνομα του οικισμού και δεν θα ασχολούμαστε σήμερα  με μια τρούπα στο νερό.

Κύριε αντιδήμαρχε έχετε να διαλέξετε βασικά από δύο επιλογές και φυσικά έχετε δικαίωμα να μην κάνετε τίποτα η να κάνετε ότι άλλο θέλετε.

Θα μου επιτρέψετε να σας αναφέρω ο γείτονας  μας στο Σουληνάρι στον Αγιάννη, ο αείμνηστος παππούς σας μπάρμπα Γιώργης  ήταν ντόμπρος και ξάστερος άνθρωπος και πάντοτε έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους.

Η πρώτη επιλογή  σας είναι να μας πείτε δημόσια και φανερά τα πράγματα με το όνομα τους .

Ποιό είναι το όνομα του Παραλίου ¨Αστρους και ποιό είναι το όνομα του Κάστρου  Παραλίου Άστρους, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία , θέλουμε να το ακούσουμε βροντερά, να ακουσθεί μέχρι το Παράλιο Άστρος.  

Να μας πείτε σε ποιό «σημερινό χωριό»  έγινε η Β΄Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων και επίσης σε ποιό «σημερινό χωριό»  έγινε το Κολοκοτρωνέϊκο τραπέζι το 1821 ( που ήταν οι στρατιωτικοί μας το είπατε, το ξέρουμε «στο σημερινό χωριό της Μελιγούς»).

Η δεύτερη επιλογή σας είναι να χειροκροτείτε τα Πυράμια και να χρεωθείτε προσωπικά  την ρετσινιά για αυτό το καυγά και τους ανόητους αυτοπυροβολισμούς  για μια τρούπα στο νερό, σε πόσα τετραγωνικά μέτρα βρίσκεται το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας. Επίσης καλύτερα  να ενθαρρύνετε τον όμιλο να συνεχίσει την διασπορά ψευδών ειδήσεων για την συλλογή μας.

Δεν χρειάζεται να το πούμε, αλλά θα το πούμε , ξέρετε οι ηγέτες πάνε μπροστά , «από εσάς εξαρτάται» , (έλεγε ο Ζαίμης στο γέρο του Μωριά), να σταματήσει αυτή η ξεφτίλα, για μια τρούπα στο νερό. Η σωστή επιλογή  και η ευθύνη   είναι δική σας. Θα τα βρούμε όλα μπροστά μας.

Τελικά  προτείνουμε την δική μας λύση, για να σταματήσει ο καυγάς για μια τρούπα στο νερό. Μερικοί δεν ξέρουν  να προτείνουν τίποτα και τι σημαίνει δυνατή  λύση, αλλά ξέρουν  πολύ καλά να αυτοπυροβολούνται και να ανοίγουν τρούπες στη βάρκα μας.

Το Παράλιο Άστρος να μετονομασθεί Πυράμια η να συγχωνευθεί σε μια κοινότητα με το ιστορικό ¨Αστρος , για να έχουμε τελικά ένα μεγάλο Άστρος,  για να σταματήσουν οι ανόητοι αυτοπυροβολισμοί  και να δούμε και εμείς στο ήλιο μοίρα  η να απομονώσουμε «τους απομονωμένους και απαξιωμένους»  και από την τοπική κοινωνία του Παραλίου Άστρους  ελάχιστους  και να τους αφήσουμε να παραμιλούν  στον ύπνο τους. Δεν υπάρχει άλλη εφικτή λύση ας μην κοροϊδευόμαστε.

Αντίθετα δεν πετροβολάμε κανέναν αλλά κουνάμε τα χέρια μας, για μα μην πνιγούμε όλοι μας….

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας  https://astrosgr.com/       /αριθμούνται σε χιλιάδες σχεδόν σε 2 μήνες,  από τις πρώτες  χώρες είναι περίπου 52% από Ελλάδα και οι υπόλοιποι  σε σειρά από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία,Ελβετία,Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία,Σουηδία,Ιρλανδία, Φιλανδία. Έχουμε επισκέπτες από πολλές άλλες χώρες , όπως απο την Κίνα.

«Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε και να προβάλουμε το Άστρος, τη Θυρέα , το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τα γειτονικά χωριά και την Ελλάδα»

«Οι φίλοι μας και οι γείτονες μας , όλοι είμαστε στη ίδια βάρκα της Θυρέας , δεν περισσεύει κανένας ,δεν ανοίγουμε ποτέ τρύπες ,ούτε αφήνουμε άλλους να ανοίγουν τρύπες …,γιατί τελικά θα βουλιάξουμε και θα πνιγούμε όλοι  ……Όταν κάποιος μας επισκέπτεται δεν έρχεται να δει μόνο μία πλατεία, πάντοτε βλέπει περισσότερα ας το καταλάβουμε.

Ας το πούμε διαφορετικά και επιγραμματικά ,είναι στο συμφέρον μας να προβάλουμε “ότι έχουμε” και τους γείτονες μας (και είναι στο συμφέρον μας να μην αυτοπυροβολιόμαστε….),τελεία και πάβλα.»

Ρίξτε μια ματιά στο   https://astrosgr.com/       

Τελειώσαμε ας θυμίσουμε κάτι για την ιστοσελίδα του δήμου μας,  που είσαστε αρμόδιος αντιδήμαρχος για τον Τουρισμό,  μας το χρωστάτε.

1)Πότε θα αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του δήμου μας  μια σελίδα για το Άστρος, την πρωτεύουσα του δήμου μας , όπως έχετε για τα άλλα χωριά    π.χ. Παράλιο Άστρος

Δείτε αν έχετε χρόνο την σελίδα μας για το Άστρος

Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας

2) Πότε θα αναρτήσετε τα αυτονόητα,  σύμφωνα με κείμενα και τις φωτογραφίες σας, για το δήθεν κάνουμε έργα.

Archaiological Sights & Museums | DiscoverKynouria.gr

«Πότε θα αναρτήσετε, σύμφωνα με το τουριστικό πρόγραμμα σας ,στην ιστοσελίδα του δήμου δύο φωτογραφίες με δύο λέξεις, την πινακίδα του «Ιερού Χώρου» της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των Ελλήνων , που έγινε στο ιστορικό Άστρος Κυνουρίας, και την πλάκα της σχολής Καρυτσιώτη στον Αγιάννη ,που ήταν η πρωτεύουσα της επαναστατημένης πατρίδας μας ?»

3) Πότε θα διορθώσετε τα παρακάτω

Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους | DiscoverKynouria.gr

Η σχολή καταστράφηκε το 1826 από τον Ιμπραήμ Πασά, αλλά αναστηλώθηκε αργότερα από συγγενείς του Καρυτσιώτη. Τα επόμενα χρόνια, έγινε σχολείο και το 1959,?????????? έγινε αρχαιολογικό μουσείο. Το 2008 έκλεισε λόγω ζημιών που προκλήθηκαν από σεισμό.

Παραχωρήθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων από τον Δήμο Άστρους και μετά από σημαντικές επισκευές και συντηρήσεις μετατράπηκε σε Μουσείο της Κυνουρίας από τον έφορο Αρχαιοτήτων κ. Θ. Σπυρόπουλο,???????? το έτος 1985.

Δείτε τα σχόλια μας

Ας  αναφέρουμε και ένα μαργαριτάρι που το γνωρίζει ο δήμος μας και αδιαφορεί  η συσκέπτεται. Ακόμα σήμερα  λέει στην ιστοσελίδα του «Τα επόμενα χρόνια, έγινε σχολείο και το 1959, έγινε αρχαιολογικό μουσείο». Το 1966 δεν ήταν σίγουρα μουσείο ,ήταν το Λύκειο Άστρους, αποφοίτησα το 1966 από το Λύκειο Άστρους .Το 1959 σίγουρα το μουσείο ήταν σε γειτονικό κτήριο του αγροκηπίου.

Αντίθετα διαβάζουμε  ηθελημένες η άθελες ανακρίβειες στην ιστοσελίδα του δήμου μας για το μουσείο που «ξαναγράφουν» την ιστορία στα μέτρα τους ,  “μετατράπηκε σε Μουσείο της Κυνουρίας από τον έφορο»…. που μερικοί νομίζουν δεν είναι και τίποτα σπουδαίο  να διαφημίζουμε υπαλλήλους που έτυχε  το συγκεκριμένο χρόνο να κατέχουν μια θέση στο ΥΠΠΟΑ   και που «δεν έκαναν την πραγματική δουλειά» που άλλοι άρχισαν  πολλά χρόνια   νωρήτερα  και τελείωσαν,  ο  αείμνηστος σεβαστός  καθηγητής μας «αρχαίος Έλληνας»  Κυριάκος (Κούλης) Χασαπογιάννης  , που τον «ξεχάσαμε» για να προβάλουμε ανακρίβειες.

Δείτε την σελιδα μας για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους για την αλήθεια , όλες τις λεπτομέρειες  για «τους εργάτες του Μουσείου»  και το 1959.

 Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους

4) Πότε θα διορθώσετε τα παρακάτω μαργαριτάρια

Άγιος Ανδρέας | DiscoverKynouria.gr

Άγιος Ανδρέας «Το χωριό χαρακτηρίζεται «πύλη εισόδου» για τα γραφικά Καστριτοχώρια,?????????? αφού κανείς μπορεί να επισκεφτεί από εκεί την Καστάνιτσα, τον Πραστό, ενώ 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό ξεκινά το μοναδικό φαράγγι της Ζαρμπάνιτσας».

5) Πότε θα διορθώσετε τα παρακάτω μαργαριτάρια

Φαράγγι Λεπίδας | DiscoverKynouria.gr  Το Φαράγγι της Λεπίδας αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά.  Για να φθάσει κανείς στο φαράγγι έχει δύο επιλογές είτε από τα Κάτω Δολιανά ??????????είτε από τα Καστριτοχώρια????????????

Ας το πούμε διαφορετικά γιατί δεν κατεβάζετε  καλύτερα την ιστοσελίδα του δήμου μας, μέχρι να σκεπτείτε τι πρέπει να αναρτήσετε.

Με την ευκαιρία  ας σας θυμίσουμε μια απαίτηση των συνδομητών μας ,να ονομάσουμε το δήμο μας με το ιστορικό και πραγματικό  του όνομα Δήμος Θυρέας ,ποτέ δεν είναι αργά.

Τελικά θέλουμε να σας θυμίσουμε τις νομικές υποχρεώσεις του δήμου μας , που δεν απαντά αιτιολογημένα στα ερώτήματα των πολιτών ούτε όταν δίνει τους αριθμούς πρωτοκόλλων.

Τελειώσαμε και τα είπαμε όλα

Αν θέλετε δόστε την επιστολή μας και στο δήμαρχο μας ,πιθανόν να τον βοηθήσει στο δύσκολο έργο του.

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

Πηγές

Από Το Άστρος της Θαλάσσης, Η φωτογραφία Ιστορικό Φωτογραφικό Λεύκωμα για το Παράλιο Άστρος

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: