Γιατί πρέπει να ανοίξει αύριο οριστικά και αμετάκλητα ο  “Ιερός Χώρος” της  Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων.

“Οι ραγιάδες  πρόγονοι μας   «τετρακόσια τόσα χρόνια ζούσανε στη καταφρόνια  και ανάστασης ημέρα ….καρτερούσαν» τελικά, αποφασίσαν να διώξουν τους Τούρκους κατακτητές και εκείνες της πολύ δύσκολες και πολύ κρίσιμες  στιγμές ,στη αρχή της επανάστασης, που όλα κρέμονταν από μια κλωστή , διάλεξαν το τόπο μας και αυτό το «ιερό χώρο»,για να συντονίσουν τις πολλές  αντιμαχόμενες και αυθόρμητες προτάσεις όλων των αγωνιστών ,  να σχεδιάσουν τον αγώνα εναντίον των κατακτητών και το κτήσιμο του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Oι ντόπιοι κάτοικοι μετά το τέλος της Β” Εθνοσυνέλευσης ονόμασαν  τον χώρο που έγινε η Εθνοσυνέλευση  «Ιερό Χώρο«, από έκδηλο σεβασμό, για την μεγάλη συνεισφορά που προσέφερε στο Ελληνικό  Έθνος. Eδώ για υπερβολή το “ιερός” δεν έχει θρησκευτική  έννοια  αλλά  Εθνική έννοια , ο χώρος αναγνωριζότανε  απο τους κατοίκους σαν πολύ σπουδαίος, σαν “Ιερό Χώρο ». Όταν είμαστε παιδιά παίζαμε στον “Ιερό Χώρο”.”

“Ο «ιερός χώρος » είναι  σεμνός  και  επιβλητικός , είναι «μουσείο» από μόνος του .

Έχουμε επισημάνει ότι ο χώρος δεν ανοίγει μέχρι σήμερα γιατί υπάρχουν τέσσερα εμπόδια.

Τα τέσσερα εμπόδια είναι όργανα της πολιτείας που είναι  βασικά φορείς εξουσίας  , οι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ  και  οι αιρετοί μας , που πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας και παράξενα δεν το κάνουν δέκα χρόνια τώρα.”

“1) Το υπουργείο Πολιτισμού”……

“2) Ελάχιστοι συμπολίτες μας “……….

“3) Δήμος Βορείας Κυνουρίας”………..

“4) Οι τρεις βουλευτές και ο περιφερειάρχης μας.”………….

Δείτε τον σύνδεσμο για περισσότερα

Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “…

Πρέπει να αναφέρουμε ότι επίσης στη  προσπάθεια μας  για να φέρουμε στο δημόσιο διάλογο το θέμα,αντιληφθήκαμε  ελάχιστους να δηλώνουν δημόσια η κρυφά  “δεν πρέπει να γιορτάζετε” “μπήκαν οι Βάσεις για την δημιουργία του Α΄ Εμφυλίου Πολέμου”  “επικράτησαν οι ολιγαρχικοί” “Έχω το δικαίωμα να μην τον θεωρώ Ιερό” “ξήλωσαν τον Κολοκοτρώνη”  “απλά επικύρωσαν άρθρα από την Α΄ Εθνοσυνέλευση” (σπουδαίος λόγος η επικύρωση…)

Είναι ευχάριστο η τοπική κοινωνία  τελευταία με ενέργειες  απαιτεί να πάρει πίσω αυτά που της ανήκουν και δεν περιμένει τους ηγέτες της  … “να κουνήσουν τα χέρια τους” ,  ούτε τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ.

Οι ελάχιστοι συμπολίτες μας  που σαν «επαρχιώτες ”  αυτοπυροβολούνται , αντίθετα με το γενικό και δικό τους συμφέρον και δεν θέλουν να ανοίξει  ούτε o “Ιερός Χώρος ”  της Β’  Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων, από ντροπή και την οργή της κοινωνίας μας εξαφανίστηκαν. Μας ανέφεραν κάποτε  το κτήσιμο  για το μουσείο του Βιβούλιου, αλλά ευτυχώς σιώπησαν. Δεν ακούσαμε από κανένα δημόσιες θέσεις  για το Βιβούλιο, φαίνεται ο Βιβούλιος θάφτηκε.

Για τους ελάχιστους  συμπολίτες μας  που δημόσια είναι αντίθετοι στο άνοιγμα του  “Ιερού Χώρου” και την γιορτή της  Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, θέλουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω  μήπως βοηθήσουμε  να γίνουν αντιληπτα  καλύτερα τι υποστηρίζουμε. Θα το συνοψίζαμε καλύτερα, η ιδεολογία ευημερεί και ο λαός υποφέρει.

Οι “ολιγαρχικοί”  δεν επικράτησαν στο Άστρος  το 1823 αλλά χιλιάδες χρόνια νωρήτερα ,πριν τον Θαλή Μιλήσιο, και επικρατούν ακόμα και σήμερα…, η αναφορά είναι άστοχη και άσχετη ,είναι έξυπνο όπου μπορούμε να αναφέρουμε  τις “κουτοπονηριές” τους, σε κάθε ευκαιρία και περισσότερο σε μια δημόσια γιορτή.

Στο Άστρος δεν μπήκαν “οι Βάσεις για την δημιουργία του Α΄ Εμφυλίου Πολέμου”, Οι βάσεις αυτές , οι διαφορές και τα μίση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ παλιές, προυπήρχαν τουλάχιστον τετρακόσια χρόνια ,  δεν γεννήθηκαν στο Άστρος.

Αντίθετα η συνέλευση έγινε στο Άστρος γιατί  ήταν  ο καταλληλότερος αποδεκτός τόπος  από τις δύο  αντιμαχόμενες πλευρές  για εθνική συμφιλίωση,  που έγινε έστω προσωρινά,  H«πολιτική σοφία» του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκότρωνη έπαιξε καταλυτική σημασία για να διατηρηθεί η αναγκαία εκείνη την ώρα«εθνική συννενόηση και  εθνική ενότητα».

γέρος του Μωριά δέχτηκε «ότι αποφασίστηκε» από την συνέλευση, ακόμα και την καθαίρεση  του από αρχιστρατήγου, που είχε κερδίσει στα πεδία των μαχών από τους  αγωνιστές ,όπως στην πανωλεθρία του Δράμαλη στα Δερβενάκια , που αναμφισβήτητα έπαιξε καταλυτική σημασία στην νικηφόρα πορεία του   απελευθερετικού αγώνα.

Έχετε το δικαίωμα να μην τον θεωρείτε  “Ιερό”, αλλά το όνομα του είναι “Iερός Χώρος ” Oι ντόπιοι κάτοικοι ονόμασαν από έκδηλο σεβασμό τον χώρο που έγινε η Εθνοσυνέλευση  «Ιερό Χώρο”  και όταν είμαστε παιδιά παίζαμε στον “Ιερό Χώρο”.

Οι ολιγαρχικοί “ξήλωσαν τον Κολοκοτρώνη”, αλλά ο Κολοκοτρώνης υπέγραψε την “περίφημη «Διακήρυξη της Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσεως ».

Η θέση “δεν πρέπει να γιορτάζετε” η γιορτή της Β΄ Εθνοσυνεύλεση  των Ελλήνων είναι λάθος γιατί στηρίζεται  στα λανθασμένα συμπεράσματα  ότι  η Συνέλευση αποφάσισε  σωστά η εσφαλμένα πράγματα που δεν μας αρέσουν η “δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο” Σαν να λέμε σήμερα δεν μου αρέσει η δημοκρατία  και η βουλή, και δεν ψηφίζω ,   γιατί  η ΧΑ  , το ΜεPΑ25, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ  …… είναι στη βουλή, η  η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν τρομοκρατική ενέργεια, γιατί οι ντόπιοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να περάσουν απέναντι….. 

Δεν γιορτάζουμε μόνο τι αποφάσισε η Συνέλευση , που ισως διαφωνούμε σε μερικά δικαιολογημένα η αδικαιολόγητα, αλλά γιορτάζουμε τον δημόσιο διάλογο. Γιορτάζουμε ότι η Β΄ Εθνοσυνεύλεση  των Ελλήνων ,σαν αναθεωρητική  βουλή, εψήφισε από εκλεγμένους πληρεξούσιους το Σύνταγμα των Ελλήνων το 1823 σε αυτό τον τόπο, αυτά έχουμε δικά μας να γιορτάσουμε.

Eπικύρωσαν απλά άρθρα  από την Α΄ Εθνοσυνέλευση”, θα λέγαμε αυτό είναι υπερβολική δικαιολογία……….

Τα εμπόδια άρχισαν  σιγά σιγά να καταρρέουν μετά την οργισμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, χαιρόμαστε  που το ΥΠΠΟΑ με τη πρόσφατη  απόφαση  του αναθεώρησε επιτέλους  τις άστοχες δικαιολογίες του  για 4 χρόνια και τελικά συμφωνεί μαζί μας  ο χώρος δεν είναι πια “ενιαίος “, επίσης ξέρουμε όλοι μας και το ΥΠΠΟΑ , τα μάρμαρα δεν “περπατούν μόνα τους ” και τα έγγραφα θα διορθωθούν κάποτε , δεν ξεχνάμε τίποτα. Αυτό  γίνεται για τον απλούστατο λόγο , η αλήθεια και ο κοινός νους , που τόσα επίμονα μερικοί αδυνατούν να δουν και δεν το καταλαβαίνουν, είναι με το μέρος μας και σύμφωνα με αυτά που λέμε ασταμάτητα σε όλους, και ο Ιερός Χώρος και το μουσείο Αστρους είναι εδώ, δεν πάνε πουθενά  , τίποτα άλλο.

Η Β΄ Εθνοσυνεύλεση  των Ελλήνων ,σαν αναθεωρητική η συντακτική βουλή, είχε βασικό στόχο την αναθεώρηση  και βελτίωση,από εκλεγμένους πληρεξούσιους και παραστάτες <βουλευτές > με όλες τις δυσκολίες του πολέμου. του πρώτου  «Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδος» που είχε  ψηφισθεί στη Επίδαυρο.

Οι σπουδαιότερες αποφάσεις της  Β’ Εθνοσυνεύλεσης  είναι:

Tο Έθνος απέκτησε οριστικό Σύνταγμα, που με απόφαση  της συνέλευσης ήταν “ο ανώτερος νόμος”  και υπηρίσχυε των νόμων του βουλευτικού,

Καταργούσε τις Τοπικές Διοικήσεις  και τα καπετανάτα και ρύθμισε όλα τα σχετικά θέματα με τη σύσταση και τη λειτουργία του  κεντρικού κράτους, των θεσμών και  του στρατού.

Ενίσχυσε την διάκριση των εξουσιών, την θεμελιώδη αρχή της δημοκρατίας για τα πολιτικά σώματα της Ελληνικής Διοίκησης το Βουλευτικό και το Εκτελεστικό και την ανεξαρτησία της Δικαστικής εξουσίας.

Με απόφαση της συνέλευσης, την καταλυτική παρέμβαση του Κολοκοτρώνη, την οργή του λαού και του στρατού, απετράπει η εκποίηση των εθνικών γαιών – κτημάτων, που άφηναν πίσω τους οι Τούρκοι άρχοντες,  που επεδίωκαν και  ήθελαν οι κοτζαμπάσηδες της συνέλευσης.

“Το αναθεωρημένο Σύνταγμα, εξαιρετικά προοδευτικό και πρωτοποριακό για την εποχή του, περιείχε φιλελεύθερες και δημοκρατικές διατάξεις, που διασφάλιζαν τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη. Θεσμοθετήθηκε η Δημόσια εκπαίδευση, λύθηκαν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας, καθιερώθηκε η αρχή της ελευθεροτυπίας κ.α. Καταρτίστηκε και ο Ποινικός Κώδικας, βάσει του Βυζαντινού Δικαίου, για την προστασία του πολίτη από την ασυδοσία των αρχών. Στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προβλέφθηκε η κατάργηση της όποιας μορφής δουλείας: «κανείς δεν πωλείται και δεν αγοράζεται στην ελληνική επικράτεια και ο αγορασμένος άνθρωπος, άμα πατήσει την ελληνική γη, γίνεται ελεύθερος και ο αγοραστής χάνει τα χρήματά του”

Η συνέλευση ψήφισε την  “περίφημη «Διακήρυξη της Β΄ των Ελλήνων Συνελεύσεως», προς την Υφήλιο, υπογραμμένη από 128 Πληρεξούσιους, μεταξύ των οποίων και ο Κολοκοτρώνης.”

Η συνέλευση   απάντησε με την   διακήρυξη ,στην υφήλιο και τους μεγαλους της εποχής . «Είμεθα αποφασισμένοι να ανεξαρτισθώμεν, ως έθνος αυτόνομον και ανεξάρτητον». λίγο επίκαιρο σήμερα…

Δείτε τον σύνδεσμο για περισσότερα

https://www.arkadiapress.gr/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/14415-h-%CE%B2-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82.html

Για τους παραπάνε λόγους,απαιτούμε να ανοίξει οριστικά και αμετακλητα ο  “Ιερός Χώρος” της  Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων. για να νοιώθουμε το ρίγος μέσα μας, όταν περπατάμε στον ίδιο χώρο  που περπάτησε ο Κολοκοτρώνης.

Σε κάθε περίπτωση όλοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση  και  καθήκον να παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την πολυπόθητη Ανάπτυξη,  Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και η πολυπόθητη και πολυσυζητούμενη Ανάπτυξη , είναι   έννοιες αλληλοδεμένες  και ο τουρισμός βοηθάει καταλυτικά  η ορθότερα «ζεί» την πολυπόθητη Ανάπτυξη. Η Ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας  δεν θα έρθει ποτέ, όταν οι ηγέτες της κοινωνίας μας “δεν κουνάνε  τα χέρια τους” … και θα πνιγούμε όλοι μας… περιμένοντας τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ  να κάνουν κάτι που δεν τους αφορά άμεσα και δεν τους ανήκει, τελεία και πάβλα. Η δική τους ανάπτυξη  είναι εξασφαλισμένη από τους ιδρώτες του λαού μας.

Περιμένουμε το ΥΠΠΟΑ  να  βρεί  λόγους  να  ανοίξε τον  “Iερό  Χώρο” της Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων, όλες τις ημέρες  και  όλες τις ώρες, δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο. Ο “Ιερός Χώρος ” πριν το κλειδοαμπάρωμα   ήταν ανοικτός και προσβάσιμος  διακόσια χρόνια  και  έμεινε εδώ, δεν έπαθε τίποτα Στον  “Ιερό Χώρο” υπάρχουν 4 τοίχοι, μια  επιγραφή  της αρχαιολογικής  υπηρεσίας , 4 πεύκα, 2 κυπαρίσια  και 1 ακακία , τίποτα άλλο δεν υπάρχει  σε αυτό τον χώρο,  δεν  υπάρχουν ούτε “αρχαία  γλυπτά   και  αρχιτεκτονικά  μέλη” Mπορούμε να ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο” χωρίς να ξοδεύσουμε ούτε ένα ευρώ.

Στην νέα  εποχή  αργά η γρήγορα το κράτος θα σταματήσει να φυλάει  4 τοίχους  και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την νέα πραγματικότητα, πως πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα  και “να κάνουμε ότι μπορούμε” , αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος.

Με ποιό απλά λόγια ,αν δεν έχουμε χρήματα , πρέπει να  αποφασίσουμε  αν  θα κλειδοαμπαρώσουμε  τον Ιερό  Χώρο  για  πάντα  η  θα  ανοίξουμε το χώρο χωρίς φύλακες  και  προισταμένους.O κοινός νους  αργά η γρήγορα  θα επικρατήσει  και ο Ιερός Χώρος θα ανοίξει οριστικά  και αμετάκλητα.

“Δεν θα αναλύσουμε  εδώ τους λόγους γιατί  πρέπει να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , τους λόγους αυτούς τους γνωρίζει πολύ καλά και η κουτσή Μαρία , θα ωφεληθούμε όλοι μας

Περιμένουμε το  Δ.Σ  του δήμου μας με σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες  να ανοίξει τον  “Iερό  Χώρο” της Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων, γιατί δεν  θέλουν και δεν μπορούν να τον ανοίξουν οι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ.

Θέλουμε να γιορτάζουμε  την Β΄ Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων και  την υπογραμμένη διακήρυξη  από 128 Πληρεξούσιους, μεταξύ των οποίων και ο Κολοκοτρώνης.

Χαιρετίζουμε τον δημόσιο διάλογο για να ακούγονται όλες οι αλήθειες και να μαθαίνουμε όλοι την ιστορία μας.

Δείτε τον σύνδεσμο για περισσότερα

Ποιός είναι o «Ιερός  Χώρος”της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων.“….μη καθίσεις πρόεδρος διότι έρχομαι και…

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στους συνεργάτες μας Astros Kynouria News 

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: