“Φτου και από την αρχή θα αρχίσω”  η ποιός δουλεύει ποιόν

Από  ftzivel -13 Φεβρουαρίου, 2020

Ακούσαμε με μεγάλη χαρά το δήμαρχο μας  που δημόσια ανάφερε και αποφάσισε με συγκεκριμένες ενέργειες να ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων .

Δεν θα επαναλάβουμε σήμερα τις χίλιες σελίδες…. έγγραφα  που έχουμε για το θέμα ,αλλά θα είμαστε για μια φορά πολύ σύντομοι, η τοπική κοινωνία γνωρίζει καλό το θέμα και έχει βγάλλει τα συμπεράσματα της..  Ακούσαμε για μια ακόμα μελέτη που απαιτείται για την στατικότητα του κτηρίου… Σκεπτήκαμε αυθόρμητα “Φτου και από την αρχή θα αρχίσω”….  Ας θυμίσουμε μερικά γεγονότα σε χρονολογική σειρά.

1)Την 7-10-2008 το ΥΠΠΟΑ έκλεισε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και από υπερβολική ταχύτητα απερίσκεπτα χωρίς αιτιολογημένη απόφαση των αρμοδίων αρχών του ΥΠΠΟΑ κλειδοαμπάρωσε  καταχρηστικά και  τον ξεχωριστό γειτονικό “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων. Έχουμε τονίσει πολλές φορές ο Ιερός Χώρος και το μουσείο δεν είναι το ίδιο πράγμα, το γνωρίζουν τώρα όλοι, ακόμα  πρόσφατα  και το ΥΠΠΟΑ.

2)Την 22-7-2016 με το έγγραφο Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 244604/146538/2951,  μεταξυ άλλων αναφέρει “…Οι εγκριθεισες εργασίες ξεκίνησαν τον Απριλιο του 2014 και ολοκληρώθηκαν  το Δεκεμβριο του 2015″….Έπειτα από όλες τις ανωτέρω εγκεκριμένες εργασίες, οι αρχαιότητες επανατοποθετήθηκαν τόσο στην αποθήκη όσο και στο χώρο της έκθεσης. Το Μουσείο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει αλλά δεν υπάρχει μόνιμο ημερήσιο προσωπικό”….

3)Την 12-01-2017 με το έγγραφο  Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΑΡΚ/1616971/ 30  “Επισημαίνουμε επίσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 το Μουσείο αποκαταστάθηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει μετά από την εκτέλεση του έργου επισκευαστικών εργασιών στο κέλυφος του κτηρίου (βλ. το αριθμ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ -301900-180956-3709/15-11-2016 έγγραφο μας )”….

4)Την 17-05-2017 με το έγγραφο   Α.Π. ΥΠΠΟA /ΓΔΑΠK /ΕΦΑAΡΚ /147627/93905/ 1341 …“απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού δεδομένου ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον, δεν υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος ημερήσιος φύλακας”….

5)Την 18-5-2018.… με το έγγραφο   Α.Π. ΥΠΠΟA /ΓΔΑΠK /ΕΦΑAΡΚ /218494/158967/1928 …”Η Υπηρεσία μας έχει μεριμνήσει ώστε το Μουσείο να είναι ανοικτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις , διαθέτοντας τακτικό φυλακτικό προσωπικό από  το Αρχαιολογικο Μουσείο Τεγέας .Σας επισυνάπτουμε Δελτίο Τύπου με συγκεκριμένες ημερομηνίες κατα τις οποίες το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους θα είναι ανοικτό  κατά τους μήνες Μάιο-Αύγουστο 2018. Τέλος η Εφορεία μας , αναμένει την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμο φυλακτικό προσωπικό στο Μουσείο Άστρους”…..

Δεν είμαστε νευροχειρουργοί , αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί τώρα χρειάζεται μελέτη στατικότητας,…. ποιός τι χρειάζεται αυτή την μελέτη,  όταν “Οι εγκριθεισες εργασίες ξεκίνησαν τον Απριλιο του 2014 και ολοκληρώθηκαν  το Δεκεμβριο του 2015″…, πως παραδόθηκε το έργο?, όταν από το 2016 το ΥΠΠΟΑ σε πολλά έγγραφα του αναφέρει “Το Μουσείο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει” , όταν το ΥΠΠΟΑ  άνοιξε το Μουσείο έστω προσωρινά .., παράνομα το άνοιξε;, όταν έγινε η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ  για μόνιμο προσωπικό , παράνομα έγινε και η Προκήρυξη;  Όταν το ΥΠΠΟΑ λέει φανερά ότι το μουσείο είναι έτοιμο να ανοίξει  τόσα χρόνια, γιατί η στατικότητα του κτηρίου δεν έγινε θέμα από το 2015;

Δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι ,αλλά η αναγγελθείσα τώρα μελέτη της στατικότητας του κτηρίου, μετά από 4 χρόνια, μας θυμίζει το “κρύπτει κάποιον λάκκο η φάβα “……..

Αν και είμαστε σκεπτικοί , θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο μας , τον συμπολίτη  μας υφυπουργό και το κ. Μαρτίνο.

Δείτε το σύνδεσμο παρακάτω   από τα παλιά για περισσότερα.

Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “…

Έλεος πιά…. , ανοίξτε τουλάχιστον τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων  που η στατικότητα του κτηρίου…. έχει εγκριθεί από το 1823, σύντομα θα εορτάσουμε το διακόσια χρόνια….πρέπει κάποτε να τον ανοίξουμε………..όχι μόνο στις γιορτές .Έλεος πιά……….

To άρθρο έχει δημοσιευθεί στους συνεργάτες μας  Astros Kynouria News  

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: