Από ftzivel – 9 Σεπτεμβρίου, 2019

Αφουγγραζόμαστε ότι η καινούργια δημοτική αρχή θα δώσει μεταξύ άλλων μεγάλη προτεραιότητα στον πολιτισμό και τουρισμό για να βοηθήσει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους για κάτι που μας αφορά άμεσα όλους και πιστεύουμε οι συμπολίτες μας θα βοηθήσουν όσο μπορούν με κάθε τρόπο , όλοι μπορούν να προσφέρουν κάτι, κανένας δεν περισσεύει και κανένας δεν τα ξέρει όλα. Μια μικρή βοήθεια η ακόμα και μια κουβέντα πολλές φορές κάνει την μεγάλη διαφορά. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε άμα θέλουμε, Στο τέλος όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα.
Ο ήλιος και η θάλασσα του Αργολικού.
Ο ήλιος και η θάλασσα του Αργολικού αναμφισβήτητα είναι υπέροχα και αξιοθαύμαστα και ομολογούμε κάθε χρόνο δεν τα χορταίνουμε. Δεν είναι τυχαίο που εφέτος γνωρίσαμε στις πόρτες Ιταλούς τουρίστες που αφού γύρισαν όλη την Ελλαδα για μερικά χρόνια κατέληξαν να κάνουν τις διακοπές τους στις πόρτες τα τελευταία δέκα χρόνια η Γάλλους τουρίστες που ήρθαν μικρά παιδιά με την οικογένεια τους πριν πολλά χρόνια και τώρα ενήλικες γύρισαν με την δική τους οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι το Παράλιο Άστρος γέμισε πάλι τον Αύγουστο και δεν βρίσκαμε να παρκάρουμε τα αυτοκίνητα μας από τις πόρτες μέχρι τον ατσίγγανο.
Ο ήλιος και η θάλασσα δεν είναι τα μοναδικά για την ανάπτυξη του τουρισμού, είναι και πολλά άλλα που εμείς πρέπει να κάνουμε. Λένε οι ειδικοί ότι οι τουρίστες που ξαναέρχονται , και στέλνουν επίσης φίλους τους , πρέπει να τους αρέσουν επίσης η επικοινωνία τους με τον πληθυσμό το κράτος και οι υποδομές. Αναμφισβήτητα έχουμε την υπεροχή στα μνημεία, την ιστορία μας , στον ήλιο και την θάλασσα, αυτά όλα μας βοηθάνε αφάνταστα, για αυτούς τους λόγους έχουμε τόση επιτυχία. Αυτά είναι δεδομένα μας τα έδοσαν οι πρόγονοι μας και η τύχη. Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο και καλύτερο για την επικοινωνία με τους τουρίστες μας , τις υποδομές μας και να βοηθήσουμε για μια καλύτερη πρόσβαση των αρχαιολογικών μας χώρων και δεν πρέπει να κλειδοαμπαρώνουμε απερίσκεπτα τα μνημεία μας και να κρύβουμε την ιστορία μας.
Oι κατεστραμένες πινακίδες των δρόμων , οι λανθασμένες η ανύπαρκτες πινακίδες και η αδύνατη πρόσβαση των αρχαιολογικών χώρων , δεν είναι ιστορίες , είναι αληθινά γεγονότα και ταλαιπωρία για τους επισκέπτες μας . Ίσως δεν είναι θέματα για τον ντόπιο πληθυσμό που ξέρει τους δρόμους, για τους αρμοδίους που δεν τα θεωρούνε σημαντικά και βρίσκονται αιώνια σε διακοπές και για τους αυτοκυρηχθέντες αναρμόδιους του υπουργείου Τουρισμού (θα τα δημοσιεύσουμε όλα σε κατάλληλο καιρό). Οι Έλληνες της διασποράς τα θεωρούμε σημαντικότατα γιατί βλέπουμε τι γίνεται στο εξωτερικό και για αυτό το λόγο θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
Ο τουρισμός είναι πασίγνωστο η βαριά μας βιομηχανία και έπρεπε να είμαστε φωστήρες για τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την μεγάλη διαφορά . Εφέτος θα έχουμε άλλο ένα ρεκόρ επισκεπτών στη πατρίδα μας ,που πρέπει να μας ενθαρρύνει να γίνουμε καλύτεροι, οι άριστοι. Δεν χρειάζεται να είμαστε «νευροχειρουργοί» για να «βάψουμε τις πινακίδες » των δρόμων μας, μπορούμε να το κάνουμε σωστά άμα θέλουμε

Στη παραπάνω φωτογραφία “οι πόρτες ” η καλύτερη παραλία του Άστρους, της Ελλάδος και της μεσογείου, δεν χρειάζονται σχόλια….. αυτή είναι “η καλύβα μας “.
Πρέπει να κάνουμε πολλά αλλά ας αρχίσουμε από τα πιο εύκολα, που θα τα έλεγα “την αλφαβήτα η να μετράμε μέχρι το δέκα” , αυτά που πρέπει να γίνουν αμέσως και κατα την γνώμη μου είναι τα ακόλουθα. Είμαι σίγουρος άλλοι πιθανόν να έχουν άλλες προτεραιότητες που για να αποφασίσουμε σωστά πρέπει να τις γνωρίζουμε , ας τις καταθέσουν στο δημόσιο διάλογο η στους αρμοδίους της δημοτικής αρχής.
1) Η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
Στόχοι του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η προστασία , η προβολή και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Οι διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ δυστυχώς κόλλησαν στη προστασία και κλειδοαμπαρώνουν απερίσκεπτα ότι βρίσκουν μπροστά τους , ακόμα και τέσσερους τοίχους. Δεν καταλαβαίνουν ότι και η προστασία υπάρχει για την επίδειξη και την προβολή των μνημείων . Η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη υποχρέωση που έχουμε όλοι μας , και του ΥΠΠΟΑ, για μας και τα παιδιά μας , για να επιβιώσουμε σαν έθνος πρέπει αδιάκοπα και με κάθε τρόπο να προβάλλουμε και να διακρίνουμε ότι έχουμε και ότι μπορούμε, τελεία και παύλα.
Σε κάθε περίπτωση όλοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση και καθήκον να παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την πολυπόθητη Ανάπτυξη, Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και η πολυπόθητη και πολυσυζητούμενη Ανάπτυξη , είναι έννοιες αλληλοδεμένες και ο τουρισμός βοηθάει καταλυτικά η ορθότερα «ζεί» την πολυπόθητη Ανάπτυξη. Η Ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας δεν θα έρθει ποτέ, όταν οι ηγέτες της κοινωνίας μας “δεν κουνάνε τα χέρια τους” … και θα πνιγούμε όλοι μας… περιμένοντας τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ να κάνουν κάτι που δεν τους αφορά άμεσα και δεν τους ανήκει, τελεία και πάβλα. Η δική τους ανάπτυξη είναι εξασφαλισμένη από τους ιδρώτες του λαού μας.
Οι οργισμένοι συμπολίτες μας δεν θα περιμένουν πια να δέχονται στάχτη στα μάτια τους , δεν χάφτουν τίποτα και αποφάσισαν με ότι απαιτείται, με χίλιες η δέκα χιλιαδες υπογραφές, και με παρεμβάσεις θα λένε την γνώμη τους καθημερινά σε κάθε κατεύθυνση για να μας ακούσουν κάποτε, θα σταματήσουν μόνο όταν επικρατήσει ο κοινός νους. Τελικά εμείς θα ανοίξουμε , γιατί εμάς αφορά, αμέσως χωρίς αλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες, οριστικά και αμετάκλητα τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων ,τον προαύλιο χώρο της Σχολής Καρυτσιώτηκαι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές ο «Ιερός Χώρος » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων , η Σχολή Καρυτσιώτη που στεγάζεται το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους είναι χωριστοί χώροι πού έχουν την δική τους ιδιαίτερη αξία που χωριστά πρέπει να προβάλλουμε. Πρόσφατα μετά δέκα χρόνια ντροπής και το ΥΠΠΟΑ ανοίγοντας προσωρινά τον Ιερό Χώρο δέχτηκε ανακάλεσε τις κατασκευασμένες δικαιολογίες ,όχι εύκολα ,”ο χώρος είναι ενιαίος “, και για τους φίλους συμπολίτες μας θέλουμε να τονίσουμε ότι ο «Ιερός Χώρος » και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους δεν είναι το ίδιο…. Ο χώρος δεν είναι ενιαίος πιά, ούτε γιο το ΥΠΠΟΑ.
Ο «Ιερός Χώρος » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και η Σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη και του παραρτήματος της στο Άστρος , που ήταν πριν διακόσια χρόνια κάτι σαν πανεπιστήμιο με τα σημερινά δεδομένα (δεν εννοούμε το Μουσείο που είναι άλλο πράγμα) είναι τα δύο σπουδαιότερα μνημεία που αναμφισβήτητα έχουμε στο δήμο μας, που παράξενα τα κρύβουμε από στραβομάρα μας μέχρι σήμερα, φαίνεται δεν μας ενδιαφέρει “η καλύβα μας”.
Όλοι οι συμπολίτες μας, και η κουτσή κουρούνα, ξέρουν ότι πρέπει να ανοίξουν οριστικά και αμετάκλητα ο «Ιερός Χώρος » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους και οι αιρετοί μας φαίνεται ότι έχουν καταλάβει καλά την εντολή της τοπικής κοινωνίας, δεν θα περιμένουμε διακόσια χρόνια τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ, δεν θέλουν και δεν μπορούν δέκα χρόνια το απόδειξαν έμπρακτα. Σήμερα υπάρχει μεγάλη ευκαιρία με τον συμπολίτη μας υφυπουργό που δεν πρέπει να την χάσουμε, ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε. Εμείς θέλουμε να καταθέσουμε δημόσια προσωπικά δεν θα σταματήσουμε ποτέ και θα είμαστε μπροστά με ότι διαθέτουμε μέχρι να δούμε επιτέλους κοινό νου και ανοικτά οριστικά και αμετάκλητα τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων ,τον προαύλιο χώρο της Σχολής Καρυτσιώτη και και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους.
Δείτε τους συνδέσμους παρακάτω για περισσότερα
Σχολή Καρυτσιώτη
H Β Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στο Άστρος
Υπάρχουν πολλά άλλα μνημεία στο δήμο μας σε όλα τα χωριά που έχουν την δική τους αξία. Θα αναφέρουμε μερικά , μοναστήρια για τον θρησκευτικό τουρισμό , το κάστρο του Παραλίου Άστρους που ο Ιμπραήμ αν και έκαψε ολόκληρη την πελοπόννησο δεν μπόρεσε να νικήσει τους ντόπιους αγωνιστές και τον Αγιαννίτη “Άκουρο” Ζαφειρόπουλο, <τα κρύβουμε όλα,πολλοί δεν γνωρίζουν αυτά …ποιός Άκουρος ….> και τα ψηφιδωτά του ρωμαίου έπαρχου και συνεργάτη των ρωμαίων κατακτητών.
Επειδή ακούμε ψιθύρους, θα μου επιτρέψετε να θυμίσω ότι “πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ”, το νόμιμο όνομα του είναι, και αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε δημόσια, Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes (Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης ). Με την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε και να θυμίσουμε τις θέσεις μας, ότι πρέπει να διατηρήσουμε ότι έχουμε και έπρεπε να είχαμε κάνει περισσότερα με τα ψηφιδωτά του ρωμαίου έπαρχου . Αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να κτήσουμε στη θέση αυτή καινούργιο μουσείο, γιατί δεν θέλουμε να διακρίνουμε τον προδότη συνεργάτη των ρωμαίων κατακτητών. Η οικονομική πραγματικότητα έχει τελειώσει το έργο μουσείο για τον Ρωμαίο Έπαρχο, ας μην κρυβόμαστε. Η αλήθεια δικαιώθηκε Ας μην χάνουμε το καιρό μας, δεν πρόκειται ποτέ να εγκριθεί άλλη χρηματοδότηση γιατί θα ψάχνουμε να δούμε για πολλά χρόνια τι απόρροφηκε και τι εκτελέστηκε,η ζημιά έγινε, Αν ποτέ αποφασίσουμε να κτήσουμε καινούργιο μουσείο στο Άστρος, η φυσική του θέση είναι αδιαφιλονίκητα δίπλα στη Σχολή Καρυτσιώτη, και στον “Ιερό Χώρο » της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων , τελεία και πάβλα, υπάρχει ο χώρος , όλα τα επιχειρήματα είναι εδώ και οι συμπολίτες μας θα βρεθούν μπροστά αν καταλάβουν υπερβολές, ευχόμαστε να μην χρειασθεί κάτι τέτοιο, δεν θα παραδοθούμε ποτέ και “θα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ”.
Δείτε τους συνδέσμους παρακάτω για περισσότερα
Ξεχάστε το μουσείο Άστρους «είναι εξαιρετικά μικρό και ανίκανο» , δεν θα ανοίξει ποτέ.
Ξεχάστε το μουσείο Άστρους “είναι εξαιρετικά μικρό και ανίκανο” , δεν θα ανοίξει ποτέ.
Το γηροκομείο Λεωνιδίου και η βίλλα του Βιβούλιου
Το γηροκομείο Λεωνιδίου και η βίλλα του Βιβούλιου.
2) Η πρώτη εντύπωση , η επικοινωνία , η καθαριότητα και οι πινακίδες των δρόμων μας
Η καθαριότητα , η επικοινωνία , οι πινακίδες και “ο κοινός νούς ” δημιουργούν τη πρώτη ευχάριστη εντύπωση των επισκεπτών μας, και με αυτά πρέπει ασταμάτητα να ασχολούμαστε. Μετά έρχονται τα εύκολα για μας ,τα μνημεία, η ιστορία μας, ο ήλιος και η θάλασσα που κάνουν πολύ ώμορφη και ευχάριστη την επίσκεψη που επαναλαμβάνετε πολλές φορές.
Ξεκινήσαμε να βάζουμε πινακίδες στους δρόμους μας, που χρειάζονται πολύ για τους επισκέπτες μας , αλλά πρέπει να τελειώσουμε σωστά αυτό το έργο. Πρέπει η κοινοτική αρχή να συμφωνήσει ότι το έργο είναι ημιτελές να το εξετάσει από την αρχή και να το τελειώσει σωστά. Δεν γνωρίζουμε το κόστος , πιστεύουμε να μην είναι σημαντικό ,αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει και να το τελειώσουμε σωστά. Τα λίγα προβλήματα που διαπιστώσαμε , φυσικά θα υπάρχουν και άλλα είναι·
Δεν υπάρχουν πινακίδες σε όλους στους δρόμους, δεν υπάρχουν πινακίδες σε όλες τις διασταυρώσεις των δρόμων και σε πολλές διασταυρώσεις υπάρχει μια πινακίδα για τον ένα δρόμο και τίποτα για τον άλλο δρόμο, ας ρίξουμε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες. Θα μπορούσαμε να δόσουμε χίλια παραδείγματα, ας συμφωνήσουμε το έργο είναι ημιτελές
Αναρωτιόμαστε ποιός είναι ο άλλος δρόμος που αρχίζει η Κ.Παλαμά και από που αρχίζει αυτός ο δρόμος και που τελειώνει; σε διασταύρωση δρόμων βάλλαμε το ένα μόνο δρόμο.
Αναρωτιόμαστε ποιός είναι ο άλλος δρόμος( που αρχίζει αυτός ο δρόμος και που τελειώνει ) που υπάρχει η πινακίδα Γιαννούκου (παγιού), από που αρχίζει αυτός ο δρόμος Γιαννούκου (παγιού ) και που τελειώνει; είναι αυτή η μοναδική πινακίδα για αυτό τον δρόμο ; σε διασταύρωση δρόμων βάλλαμε το ένα μόνο δρόμο.
Η πινακίδα αυτή είναι σε διασταύρωση δρόμων και βάλλαμε το ένα μόνο δρόμο.Αφού κάναμε την πολλή δουλειά και βάλλαμε το στύλο, μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε πινακίδα και για τον άλλο δρόμο.
Ας μην ξεχνάμε τις τρεις πινακίδες στο ατσίγγανο που δείχνουν σε λάθος κατεύθυνση ” ASTROS” και τα σκουπίδια με τις παράνομες διαφημίσεις , εμείς δεν θα τις ξεχάσουμε και φαίνεται οι συμπολίτες μας σύντομα θα πάρουν τους νόμους στα χέρια τους, έλεος πιά.
Δείτε τον συνδέσμο παρακάτω για περισσότερα
“Καλώς ήλθατε στο ιστορικό Άστρος που το 1823 έγινε η Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων”
“Καλώς ήλθατε στο ιστορικό Άστρος που το 1823 έγινε η Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων”
3) Ας ανοίξουμε και εμείς κανένα δρόμο όπου χρειάζεται.
Ο Σαράντος Κανελλόπουλος έβλεπε μπροστά και άνοιξε τους δρόμους την δεκαετία του 1960 ,τότε στους δρόμους είχαμε γαιδούρια, στο Άστρος το 1960 υπήρχαν τρία ταξί, τέσσερα φορτηγά και τα λεωφορεία. Σήμερα καθε σπίτι έχει δύο τρία αυτοκίνητα και έχουμε τους ίδιους δρόμους που είχαμε το 1960.
Φυσικά οι δρόμοι δεν ήταν εύκολο να ανοίξουν , υπήρχαν και εμπόδια αλλά ο Κανελλόπουλος είχε φαντασία ,θάρρος και”κότσια” , στο τέλος βρήκε και το μπελά του, αλλά όλοι τελικά αναγνώρισαν το μεγάλο εργο και την προσφορά του, οι δρόμοι άνοιξαν. Ο θείος μου Κώστας Κουρόγιωργας, ήταν αντιπρόεδρος της κοινότητας, και ένας ξάδερφος του θείου μου , ας μην λέμε ονόματα , τον πήγε στο δικαστήριο γιατί του άνοιξε το δρόμο να περνάει και ο δικαστής υπόθεσε και ρώτησε το ξάδερφο “εκεί απέναντι έχει το σπίτι του , έκοψε και από το δικό του χωράφι”, ο ξάδερφος όπως ήταν ειλικρινής χωρίς να σκεπτεί ομολόγησε “ απο τα δικά του έκοψε περισσότερα” που ήταν η αλήθεια ,και έτσι ο δικαστής κατέληξε εύκολα, αθώος ο κατηγορούμενος , με το ξάδερφο να κοιτάει περίεργος .Ο πατέρας μου ήρθε από τον Αγιάννη και είδε το μισό περβόλι μας να λείπει τα σχίνα του φράχτη, τα κολοκύθια και οι «μπατάκες » ήταν στο δρόμο τον κατήφορο.Το είχε παρακάνει ο θείος μου με το θάρρος στου αδερφού του έκοψε παραπάνω. Του κακοφάνηκε για τις μπατάκες και τα κολοκύθια, αλλά του άρεσε ο δρόμος, σαν προοδευτικός άνθρωπος που ήταν γέλασε με χαρά , δεν μπορούσε να πάει και το αδερφό του στα δικαστήρια. Άλλωστε ο παππούς μου έκτισε το σπίτι στο σημείο αυτό το 1915 και είχε μπει από τότε πολύ μέσα, αντίθετα έκαναν πολλοί και ας είχαν χώρο, κάποτε ο δρομος μπροστά στο σπίτι μας χόραγε να περάσει δια βίας μόνο ένα γαιδούρι φορτωμένο….Έτσι κάπως ευτυχώς άνοιξαν οι δρόμοι που έχουμε σήμερα…. με φαντασία ,θάρρος και”κότσια”.
Το άνοιγμα των δρόμων πρέπει να γίνεται συνέχεια και όσο το αφήνουμε για το μέλλον γίνεται δυσκολότερο, ας κάνουμε κάτι για τους δρόμους μας σε πολλά σημεία της πόλης μας, άμα θέλουμε μπορούμε.
H δημοτική και η κοινοτική αρχή ας βάλλουν στο πρόγραμμά τους να ανοίξουν και κανά δρόμο πότε πότε όπου κραυγαλέα χρειάζεται, τουλάχιστον το δρόμο Ηρώων στις αποθήκες της τράπεζας, χρειάζονται φαντασία ,πολύ θάρρος και “κότσια” που νομίζω τα έχουν, θα δούμε απο τα αποτελέσματα.
Ας αναφέρουμε εδώ ότι οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι με πολλές λακούβες που καταστρέφουν τα αυτοκίνητα , ας πούμε ο δρόμος Αγίου Νικολάου στη ράχουλα και ο δρόμος Ηρώων. Ευχόμαστε η κοινοτική και δημοτική αρχή να ρίχνουν λίγη άσφαλτο τουλάχιστον σε χίλια μέτρα το χρόνο , δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα αμέσως, ας αρχίσουμε από τους κεντρικούς δρόμους και έξυπνα ας τους πλαταίνουμε λίγο όπου μπορούμε.
Το ανάθεμα του δρόμου Ηρώων στις αποθήκες της τράπεζας.
Ο δρόμος Ηρώων στις αποθήκες της τράπεζας η του κάποτε συνεταιρισμού είναι στενός και χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο και η κυκλοφορία είναι δύσκολη η αδύνατη . Καθε φορά που συναντιούνται δύο αυτοκίνητα κάποιος πρέπει να κάνει όπισθεν και να ρίξει το αυτοκίνητο του στο φράχτη η ο άλλος το τσιουγγράει λίγο , αληθινό ανάθεμα , καλύτερα να κλείσει τελείως. Ο διπλανός χώρος με τον τσιμεντένιο φράχτη είναι άδειος και ανήκει σε επιχείρηση κοινής ωφελείας και τώρα ο δρόμος μπορεί να ανοίξει αν υπάρχει λίγη φαντασία και κοινός νους, η ας πάρει η τράπεζα όλο τον δρόμο που είναι περισσότερος και να ανοίξει ο δρόμος ευθεία στο οικόπεδο της τράπεζας μεταξύ των δύο αποθηκών κάποτε πρέπει να γίνει, όσο το αφήνουμε στο μέλλον θα είναι δυσκολότερο
4) Τα αδέσποτα σκυλιά
Τα αδέσποτα σκυλιά είναι μεγάλο πρόβλημα και γίνεται κάθε χρόνο χειρότερο , τα βρίσκεις παντού ακόμα και στις εκκλησίες , τελευταία κοπάδια 5-6 μαζύ. Είναι πολύ δύσκολο η αδύνατο να περπατίσεις μέσα στη πόλη μας ,πολύ χειρότερα την νύκτα η τριγύρω έξω από την πόλη μας η ακόμα να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα. Ακούμε καθημερινά άσχημες ιστορίες και δεν είναι υπερβολή οι κάτοικοι χάνουν την ελευθερία τους και τρομοκρατούνται μέρα και νύκτα. Προσωπικά εφέτος σταματήσαμε το περπάτημα που κάναμε τα πρωινά προς το Μάρτη , έπρεπε να αντιμετωπίσουμε χωρίς υπερβολή περισσότερα από 20 σκυλιά, ήταν αδύνατο να περάσουμε και ας είχαμε μαζύ μας μαγγούρες, μπουκάλια με νερό που τα καταβρέχαμε και πέτρες στις τσέπες μας. Καταλάβαμε γιατι δεν περπατούν οι κάτοικοι στο Άστρος και αρχίζουν να εγκαταλείπουν και τα δίκυκλα , ένα γείτονα τον δάγκωσαν στο δίκυκλο του, δεν είναι καθόλου αστείο είναι μεγάλο πρόβλημα ας το καταλάβουμε.
Είμαστε κακομαθημένοι εκεί που ζούμε δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά πουθενά. Για προληπτικούς λόγους η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή για όσους έχουν σκυλιά πρέπει πάντοτε να τα έχουν δεμέμα με λουριά, μερικοί βάζουν και φούμοτρα , οι κάτοικοι ενθαρρύνονται από τις αρχές να τηλεφωνούν άμα δουν ένα λυμένο σκυλί στις αρχές για να το πιάσουν και το πρόστιμο για αυτούς που δεν έχουν δεμένο με λουρί το σκυλί τους είναι 260 δολλάρια.
Στη παραπάνω πινακίδα που βρίσκεται σε ένα πάρκο της γειτονιάς μας οι αρχές ρωτάνε και ενθαρρύνουν τους πολίτες να τηλεφωνήσουν με τρία διαφορετικά τηλέφωνα την αρμόδια αρχή η την αστυνομία ,αν μεταξύ άλλων δουν αδέσποτα σκυλιά (off leash dogs), κάπως έτσι με τέτοιες μικρές λεπτομέρειες δουλεύει σωστά το καναδικο κράτος και κάνει κάτι για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών , που έχουν και αυτοί δικαιώνατα.
Δείτε τον συνδέσμο παρακάτω για περισσότερα
https://www.toronto.ca/city-government/public-notices-bylaws/bylaw-enforcement/dogs-off-leash/
Είναι ένα σοβαρό θέμα που η κοινοτική η δημοτική αρχή πρέπει να αντιμετωπίσει και να λύσει σύντομα, ας τα κλείσει κάπου σε ένα χώρο στο ποτάμι. Αφού οι “πολιτισμένοι φιλόζωοι” φίλοι μας τα εγκαταλείπουν στη τύχη τους να βασανίζονται , το κράτος πρέπει να βρει την λύση να σταματήσει αυτή η αγριότητα και βαρβαρότητα, γιατί αν δεν κάνουμε τίποτα του χρόνου θα είναι αδύνατο να κατοικούμε σε αυτό τον τόπο η πουθενά .., ας ξεχάσουμε προσωρινά εδώ τους επισκέπτες μας αφορά εμάς και τα παιδιά μας, ας δείξουμε κάτι θαρραλέο και αποτελεσματικό σε όλους τους γείτονες μας, το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την πατριδα μας.
Έχουμε την υπεροχή στον ήλιο και την θάλασσα, αυτά δεν τα χάνουμε με τίποτα, αλλά αναμφισβήτητα κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς, ας κουνήσουμε λίγο τα χέρια μας για να μην πνιγούμε, τουλάχιστον με την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τις πινακίδες των δρόμων μας ,τούς δρόμους μας και τα αδέσποτα σκυλιά.
Φυσικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλά, όπως δημόσιους χώρους υγείας στη παραλία “στις πόρτες ” , αλλά θα τα αφήσουμε για αργότερα, ας κάνουμε πρώτα τα αναγκαία και εύκολα και μετά βλέπουμε. Οι συμπολίτες μας έχουν τον πρώτο λόγο και ξέρουν πολλά ,περιμένουμε την ενεργό παρουσία τους , συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους για την “καλύβα” μας .