Οι ηγέτες “πάνε μπροστά”  και  ενώνουν τους πολίτες.

Από ftzivel  -10 Φεβρουαρίου, 2020

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην πρόσφατη πολιτική μας ζωή σε εθνική κλίμακα αγνοήσαμε την πραγματικότητα  με πολλές  ηθελημένες και συνεχόμενες  ασάφειες και ζήσαμε  έναν καινούργιο “εθνικό διχασμό” που τροφοδοτείται κυρίως  από  όλους τους πάσει θυσίας σωτήρες πρωθυπουργούς  μια καμμένης γης . Κυριαρχούν τα συνθήματα “όλοι οι άλλοι είναι οι εχθροί”  και “ εμείς  θα σας σώσουμε”, που σκοπεύουν στο   διχασμό των πολιτών,  για να διευκολύνει μερικούς  να βολευτούν και να γαντζωθούν  στις καρέκλες και στις κουτάλες τους. Κανένας πολιτικός μας ηγέτης δεν αναφέρει  ούτε για αστείο ποτέ τις λέξεις “περιορισμένη θητεία για όλους τους αιρετούς” και γιατί να τις αναφέρει  , τι θα γίνουν οι καρέκλες και οι κουτάλες …. Δεν γνωρίζουμε ούτε ποιά είναι τα μεγάλα εθνικά μας θέματα,  που αν δεν τα αντιμετωπίσουμε μια μέρα όλοι μαζύ θα μας αφανίσουν σύντομα με μαθηματική ακρίβεια  , ξεχάστε  τα άλλα.

Με λύπη παρατηρούμε τελευταία να καλλιεργείται μια ένταση και στα πολιτικά του δήμου μας , που άρχισε πρόσφατα λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές,  και φαίνεται δεν θα σταματήσει εύκολα. Φαίνεται είναι της μόδας να “απαξιώνουμε” τους εαυτούς  μας ….. για να φαινόμαστε ότι είμαστε οι καλύτεροι…Ξεχάσαμε το “Ελληνικό μέτρο” και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Οι συμπολίτες  μας περιμένουν αποτελέσματα , δεν τους ενδιαφέρουν οι κοκορομαχίες για το ποιός είναι ο καλύτερος  και  τελικά αργά η γρήγορα θα  περιφρονήσουν  και  θα απομονώσουν  όλους  αυτούς  που διχάζουν την τοπική κοινωνία για τους δικούς τους λόγους.

Οι ηγέτες “πάνε μπροστά” , χαμηλώνουν τους τόνους για τους “καλύτερους”, ενώνουν τους πολίτες  , κάνουν έργα  και παράγουν αποτελέσματα. Tελικά από αυτά θα κριθούμε όλοι μας.

 Το πρώτο μουσείο Άστρους όπως ήταν πριν την κατεδάφηση.

Εδώ έκτισε την ιδέα του Μουσείου Άστρους o «αρχαίος Έλληνας» Κούλης Χασαπογιάννης , κουβαλούσε τα μαρμάρινα αγάλματα  με τους συγχωριανούς του χωρικούς  και ζήταγε καμιά φορά και την βοήθεια του Πάνου Καμπύλη, που ήταν νεώτερος και δυνατότερος, να τα ανεβάσουν στη σκάλα και λόγω της μεγάλης ηλικίας του έπιανε και αυτός δήθεν από μια άκρη για να βοηθήσει. Τα κάγκελα στα παράθυρα για ασφάλεια από τους αρχαιοκαπήλους, δεν τα είχε βάλλει ο Καρυτσιώτης ούτε ο γεωοπόνος και οι κηπουροί του αγροκηπίου, τα είχε βάλλει με τα χέρια του …ο αείμνηστος καθηγητής μας και τα επιθεωρούσε κάθε φορά που άνοιγε του Μουσείο Άστρους.

Διακρίνεται τρίτος από αριστερά o «αρχαίος Έλληνας» Κούλης Χασαπογιάννης και τρίτος από δεξιά είναι ο αείμνηστος φιλόλογος Κώστας Καλλίτσης ,που του άρεσε να διδάσκει σε κάθε ευκαιρία εκτός προγράμματος και φιλοσοφία στους μαθητές του γυμνασίου , η φωτογραφία είναι μπροστά στη σχολή Καρυστιώτη στο Άστρος.

(Η παράνω φωτογραφία από την ιστοσελίδα “Θυρεάτις Γη”.)

“Αυτά μπορούσαμε αυτά κάναμε” …Τι θα κάνουμε αύριο;….

To άρθρο έχει δημοσιευθεί στους συνεργάτες μας  Astros Kynouria News  

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: