Από ftzivel – 15 Δεκεμβρίου, 2017

Συνεχίζουμε το ίδιο βιολί, μιλάμε δήθεν για το μουσείο Άστρους ,αλλά κυρίως όλες μας οι ενέργειες γίνονται για ότι μας ενδιαφέρει. Ο δήμαρχος μας δέκα χρόνια δεν βρήκε μια τανάλια να κόψει τις αλυσίδες της ντροπής στην πόρτα του ‘Ιερού Χώρου” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και συσκέπτεται με τους αρμόδιους διαχειριστές που έκλεισαν τον ιερό χώρο χωρίς αιτιολογημένη απόφαση και αναγκαστικα πια μας τάζουν λαγούς με πετραχείλια.
Δείτε τον σύνδεσμο
Συνάντηση με στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ,με θέμα το Μουσείο Άστρους
Θέλουμε μουσείο όπου “θα παρουσιάζεται η ζωή” του Ρωμαίου έπαρχου (συνεργάτη των Ρωμαίων κατακτητών), που έφθασε στο σημείο να τροποποιήσει το όνομά του επί το λατινικότερον ,το νόμιμο όνομα είναι, και αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε δημόσια, Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes (Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης ).
Με την ευκαιρία ας θυμίσουμε κάτι απο. την ζωή του.
Συνοπτικά οι αρμοδιότητες του επάρχου ήταν οι ακόλουθες:
Οικονομικά: επέβαλλε τους φόρους, επέβλεπε τη συλλογή τους από τους φοροσυλλέκτες.
Δικαιοσύνη: ήλεγχε την εφαρμογή των νόμων και την απονομή της δικαιοσύνης από τα εντεταλμένα όργανα. Συνήθως ήταν ο φυσικός δικαστής των πολύ σημαντικών υποθέσεων .
Στρατός: ήταν ο ανώτατος διοικητής της τοπικής λεγεώνας. Σε καιρό ειρήνης μπορούσε να την χρησιμοποιεί και για αστυνομικά καθήκοντα χωρίς την έγκριση ανώτερης αρχής, ο τονισμός των λέξεων είναι δικός μου.
Στρατιωτικός διοικητής ήταν,”αποφασίζουμε και διατάσσουμε” στο μεγαλείο του.“Ο Ηρώδης “επένδυσε” τα χρήματά του αγοράζοντας αγροτικές εκτάσεις σε διάφορες περιοχές όπως ο Μαραθώνας, η Εύβοια, η Κόρινθος, το Γύθειο και η Θυρεάτιδα της Αρκαδίας. Κρίνοντας από τη θέση των περιοχών αυτών, φαίνεται πως τον ενδιέφερε η παραγωγή λαδιού και κρασιού. Είχε επίσης υπό την εκμετάλλευσή του τα λατομεία μαρμάρουτης Πεντέλης, που του απέδιδαν σημαντικό κέρδος, καθώς το προϊόν τους ήταν περιζήτητο σε όλη τον ρωμαϊκό κόσμo.”
O “γενιτσαραγάς” συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών η κοτζαμπάσης “με στρατό” στα νεώτερα Ελληνικα, λήστευε τη δημόσια περιούσια και όλους τους πολίτες και ήταν φυσικα πάμπλουτος . Ζούσε μια ζωή με πολλές χλιδές μαζύ με τους ρωμαίους αυτοκράτορες και υπήρχαν πολλοί θάνατοι όπου πήγαινε , ακόμα μέσα στην οικογένεια του.
Οικονομικά: επέβαλλε τους φόρους, επέβλεπε τη συλλογή τους από τους φοροσυλλέκτες και χρησιμοποιούσε την Ρωμαική λεγεώνα για αστυνομικά καθήκοντα χωρίς την έγκριση ανώτερης αρχής, (για όσους δεν θέλουν να καταλαβαίνουν). Οι κατακτητές με τους συνεργάτες τους δεν μας επισκέπτηκαν για να λιαστούνε ,αλλά για ένα μοναδικό σκοπό. Εδώ πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα,για τις κουτάλες γίνεται όλη η φασαρία. Ο Ρωμαίος Έπαρχος (συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών) καταλήστεψε και κατέσφαξε τον ελληνικό λαό . Τα μάρμαρα της μισής Πεντέλης, όσα μπορούσε, τα μετέφερε στη Ρώμη ,όπως και τα μισά από χιλιάδες Ελληνικά αγάλματα που βρίσκονται στη Ιταλία και τη δύση σήμερα ,σίγουρα δεν τα πήγε εκεί ο Αριστοτέλης ούτε ο Σωκράτης, (στρατιωτικός διοικητής ήταν,”αποφασίζουμε και διατάσσουμε”) .Tα πούλαγε στους πλούσιους Ρωμαίους , για να επιδείχνονται στις ιδιωτικές επαύλεις τους, και πλούτισε αφού έδινε και μερικά ψίχουλα απο αυτά στον αυτοκράτορα, αυτά είναι γραμμένα όλα , αλλά “μερικοί δεν θέλουνε να τα ξέρουνε”, ούτε να τα λέμε Ότι να κοιτάξουμε για την ζωή του, μας λέει καθαρά ότι δεν είχε ούτε ιερό ούτε όσιο για τίποτα, ούτε για την διάθηκη του πεθαμένου πατέρα του, που άφησε χρήματα στους Αθηναίους και δεν τους τα έδωσε γιατί τους είπε “χρωστάγανε στο πατέρα του περισσότερα”.
Δείτε άρθρο του Π. Φάκλαρη. http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=119284
“Αναμφισβήτητα ήταν ιδιόρρυθμης ιδιοσυγκρασίας και η προσωπικότητά του παραμένει αμφιλεγόμενη. Μερικοί τον θεωρούσαν ευεργέτη και άλλοι διεστραμμένο εγκληματία. Οι πολυάριθμοι και αδιευκρίνιστοι θάνατοι που συνέβησαν στο άμεσο περιβάλλον του τροφοδότησαν τη δεύτερη άποψη Σύμφωνα με τον σοφιστή Φιλόστρατο (βασική πηγή για τον βίο του Ηρώδη) με εντολή του ένας δούλος σκότωσε με κλωτσιά την έγκυο Ρήγιλλα. Ο αδελφός της, ο ύπατος Βραδούας, τον μήνυσε και ο Ηρώδης προσήχθη σε δίκη στη Ρώμη αλλά αθωώθηκε, παρά τις αναπάντητες υποψίες. Επίσης τα παιδιά του Ελπινίκη, Παναθηναΐς, Αθηναΐς και Ρήγιλος, πέθαναν σε νεαρή ηλικία υπό σκοτεινές συνθήκες,όπως και οι τρεις νεαροί νέγροι (Πολυδευκίων, Αχιλλεύς και Μέμνων), που αποτελούσαν την ιδιαίτερη συντροφιά του, ενώ οι αγαπημένες του δίδυμες οινοχόοι φέρονται ότι σκοτώθηκαν από κεραυνό. Ο μόνος από την οικογένεια που απέμεινε ήταν ο γιος του Αττικός, ο οποίος έπασχε από διανοητική ασθένεια”
Εκείνο που μου κάνει περισσότερο εντύπωση είναι το αποτρόπαιο έγλημα της γυναίκας του και του οκτώ μηνών εμβρύου παιδιού του. “Η ιστορικός Sarah Pomeroy χαρακτηρίζει τη Ρήγιλλα κλασική περίπτωση θύματος συζυγικής βίας.
Ήταν λάθος και είναι λάθος σήμερα η άποψη ότι όλα αυτά τα κάνουμε για τα “μνημεία” και δεν μας νοιάζει ποιός τα έκλεψε, ούτε μας ενδιαφέρει αν ήταν ενας ληστής της δημόσιας περιουσίας ,( και τα ψηφιδωτά της έπαυλης ήταν από τις ληστειες και φόρους του Ελληνικού λαού).Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας θα βλέπουν μόνο τα “αριστουργήματα ψηφιδωτά” και δεν θα σκέπτονται “το στίγμα που δεν ξηλώνεται ποτέ ” και έχει όνομα , λέγεται προδότης συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών και εγληματίας, και θα σκέπτονται για πάντοτε το οκτώ μηνών έμβρυο παιδί που σκότωσε ο πατέρας του. Τα αγάλματα και τα μνημεία δεν είναι ανήθικα, οι άνθρωποι που τα κλέβουν είναι ανήθικοι, οι συνεργάτες είναι οι προδότες. Δυστυχώς για μερικούς όλα τα πράγματα είναι δεμένα μεταξύ τους, έχουν συνέχεια Το στίγμα αυτής της σχέσης καταδικάζουμε και απομακρυνόμαστε όσο μπορούμε.
Είναι μεγαλύτερο λάθος σήμερα να λεμε στα παιδιά μας,να τους δείχνουμε το καλό παράδειγμα, ότι ψηφιδωτά είναι αριστουργήματα και δεν πειράζει ας είναι κλεμμένα από ένα συνεργάτη των Ρωμαίων κατακτητών. Μπορείτε και εσείς να κλέβετε αριστουργήματα και εμείς κλέβουμε άμα μπορούμε Eίναι παραδεκτό να συνεργαζόσαστε με κατακτητές για προσωπικό ώφελος. Η κλεπτοαποδοχη είναι και ποινικό αδίκημα, αλλά δεν πειράζει μπορείτε να δεχόσταστε κλεψιμέικα, αφού το έκαναν και οι συνεργάτες των Ρωμαίων κατακτητών. Αυτή είναι η μοντέρνα κανούργια ηθική.
Ο ελληνικός λαός ξέρει καλά τι ζημιά έχουν κάνει όλα τα χρόνια της ιστορίας μας “οι συνεργάτες των κατακτητών με τους φίλους τους” και τους αποκαλεί προδότεs και εφιάλτες, και ξέρει καλά ότι μια διάκριση για ένα προδότη είναι μια βλασθήμια και ενα στίγμα που δεν ξηλώνεται ποτέ.
Περιμένουμε μια απόφαση για δέκα τουλάχιστο ενέργειες για την Σχολή Καρυτσιώτη και τo Μουσείο Άστρους απο τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας ,σαν εκείνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβολίου της 16ης Μαΐου 2016, που ψήφισε για την έπαυλη του Ηρώδη , μια και μιλάμε για σεβασμό και “μέτρο”, σε δημόσιο έγγραφο ανέφερε . “Η σύμβαση αφορά:
§ Ενέργειες υποστήριξης επισκεψιμότητας του Αρχαιολογικού Χώρου της Έπαυλης του Ηρώδου Αττικού (Εύα Δολιανών Κυνουρίας).
§ Ενέργειες υποστήριξης λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους.”
Όσοι θελουν να μάθουν περισσότερα, δείτε το σύνδεσμο από το Astrosnews.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δημαρχός μας επιμένουν να κάνουν λάθος ,με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μαΐου 2016, ψήφισε 11 περίπου “Ενέργειες υποστήριξης επισκεψιμότητας του Αρχαιολογικού Χώρου της Έπαυλης του Ηρώδου Αττικού (Εύα Δολιανών Κυνουρίας )” και ευτυχώς 1, μπορεί να ήταν και καμία, “Ενέργειεs υποστήριξης λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρουs”.. ίσως ενέργεια;.. τυπογραφικό λάθος. Αυτή η απόφαση θα ήταν καλύτερα να μην έλεγε τίποτα για τη Σχολή του Καρυτσιώτη και το Μουσείο Άστρους . Θα περιμέναμε κάτι για αργότερα… Αλλά να χρησιμοποιούμε το “Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρουs” να ψηφίζουμε 1 “Ενεργειες ” και να κάνουμε 11 ενέργειες για κάτι άλλο που θέλουμε ,11-1 Ενέργειες, λίαν επιεικώς αυτό δεν είναι Ελληνικό “μέτρο” ,είναι κάτι άλλο , οι συμπολίτες μας ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας το κρίνουν,είναι περισσότερο αρμόδιοι από εμάς Εμείς περιμένουνε να διορθωθεί σύντομα αυτή απόφαση η ο Δήμαρχος να μας πει “τα πράγματα με το oνομά τους” θεσμικά, δημόσια και φανερά ,με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,όχι άλλα λόγια… “ίσως το παρακάναμε”…
Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω οτι “πρεπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους”,Το νόμιμο όνομα είναι, και αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε δημόσια, Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes (Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης ), είναι άλλωστε και τιμή για το ίδιο και το κοινό. Ίσως θα ήταν καλη ιδέα να βάλλουμε κai μια επιγραφή στο χώρο με το νόμιμο ονομά του στα Ελληνικά και στα λατινικά για να το βλέπουν τα παιδιά μας και να αναγνωρίζουν ότι οι προγόνοι τους λέγανε τα πράγματα με το όνομά τους, Lucius Vibullius Hipparchus Tiberius Claudius Atticus Herodes (Λούκιος Βιβούλλιος Ίππαρχος Τιβέριος Κλαύδιος Αττικός Ηρώδης ) και να προσθέσουμε ,Ρωμαίος έπαρχος (συνεργάτης των Ρωμαίων κατακτητών),.
Δεν καταλαβαίνω αφού ξέρουν το νόμιμο όνομα δεν το χρησιμοποιούν όπως αρμόζει στα δημόσια έγγραφα, ενώ το κάνουν για όλους τους άλλους. Ας πούμε σαν να υπογράφει ο δήμαρχος σε ένα έγγραφο απόφαση του δήμου η ένα υπόμνημα στους υπουργούς “Τάκης”, και να μην υπογράφει με το νόμιμο όνομα “Παναγιωτης Κ. Μαντάς” , αυτό κάνουμε με το Ρωμαίο έπαρχο. (Πρέπει να ξέρουν οι αρμόδιοι φορείς κάθε δημόσιo έγγραφο με λάθος το νόμιμο όνομα είναι και άκυρο). Δεν είναι τυχαίο που είχε το ίδιο όνομα με τον Ηρώδη της θρησκείας μας,που επίσης ήταν συνεργάτης των Ρωμαίων, και αυτός έσφαζε πολλά παιδιά. Για να αποφεύγουν την σύγχηση, θα ήταν προτιμότερο στα καφενεία για ευκολία, όσοι θέλουν να τον λένε Βιβούλιο η ότι άλλο προτιμούν, αλλά όλοι μας ξέρουμε το νόμιμο όνομα του για χρήση στα δημόσια έγγραφα…
Η οικονομική πραγματικότητα έχει τελειώσει το έργο μουσείο για τον Ρωμαίο Έπαρχο,ας μην κρυβόμαστε. Η αλήθεια δικαιώθηκε Ας μην χάνουμε το καιρό μας,δεν πρόκειται ποτέ να εγκριθεί άλλη χρηματοδότηση γιατί θα ψάχνουμε να δούμε για πολλά χρόνια τι απόρροφηκε και τι εκτελέστηκε,η ζημιά έγινε, και γιατί τα στίγματα δεν σβήνουν ποτέ.
Τελειώσαμε, ας πούμε και κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ, δεν πρέπει να κτήσουμε ένα μουσείο για κανένα κατακτητή και για κανένα προδότη συνεργάτη τών κατακτητών……….. ποτέ, αυτό το καταλάβαμε
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας , τον Δήμαρχο , τους θεσμικούς και μη θεσμικούς συμβούλους του , που τους σεβόμαστε για όλα ότι ξέρουμε γι αυτούς ,εκτός από αυτό το μοναδικό θέμα που διαφώνουμε ριζικά, να ξανασκεπτούνε και να αναθεωρήσουνε τις θέσεις τους δημόσια, είναι έξυπνο και ώριμο κάποτε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας , και να ενώσουν τις δυνάμεις μας για να “πουλήσουμε” στους αρμόδιους φορείς, να ανοίξουμε αμέσως τον “Ιερόν Χώρον” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, τη Σχολή Καρυτσιώτη και το Μουσείο Άστρους και για να κτήσουμε “Ένα μουσείο που να τα λέει όλα, και για ότι ήταν οι πρόγονοι μας , για ότι είμαστε εμείς , για να υμνούμε παντότε αυτούς που πολέμησαν και έδιωξαν τους κατακτητές , γιά όλη την τρισχιλιετή ιστορία μας και για να δείξουμε τον Ελληνικό πολιτισμό και τίποτα άλλο.
Τώρα καταλαβαίνω γιατί ρίχνει ο θεός κεραυνούς και αστραπές τον Αύγουστο, γιατί μιλάμε για τον Ρωμαίο Έπαρχο και δεν κόβουμε τις αλυσίδες της ντροπής