Έλεος πιά …. ξέχασαν στα προγράμματα τους τον «Ιερό Χώρο» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

Από ftzivel  – 17 Μαΐου, 2019

Αυτά που έχουμε και μας ξέρουν  αναμφισβήτητα όλοι οι Έλληνες ,είναι ο ταλαίπωρος  “Ιερός  Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων, που μπορεί να ανοίξει άμα θέλουμε χωρίς  να ξοδεύσουμε ούτε ένα ευρώ, τελεία και πάβλα , ίσως να χρειαζόμαστε μια τανάλια ,που μας εδώρησαν οι επισκέπτες μας, για να “σπάσουμε” τις αλυσίδες της ντροπής.

Λαμβάνουμε συγκεχυμένα μηνύματα , οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Δ.Σ.  του δήμου μας μας λένε  ” Οχι γιατί το θέλεις εσύ και εγώ αλλά γιατί το απαιτεί η ιστορία μας ,το απαιτεί ολόκληρη η κοινωνία . Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε “.  Μερικοί   φίλοι  μας  στο μας λένε “όχι αύριο χτες ” και επίσης  “Δεν ήθελα να το γράψω άλλα αν ανοίξει το μουσείο κ.α. εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη!! ……..“

Δεν θέλουμε να στενοχωρήσουμε κανέναν  από τους συμπολίτες μας, αλλά θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ο “Ιερός  Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων είναι εδώ  και εμείς φαίνεται θα είμαστε επίσης  εδώ  μπροστά για πολύ καιρό….. επανερχόμαστε,  γιατί οι υποψήφιοι δήμαρχοι  “ξέχασαν” στα προγράμματα τους  να μας πουν συγκεκριμένα κάτι για τον “Ιερό Χώρο”, η φαίνεται για αυτούς  ο “Ιερός Χώρος” δεν είναι σημαντικός να αναφέρεται , τι να πούμε…..μας είπαν τουλάχιστον κάτι με ψιλά γράμματα για το μουσείο Άστρους ,  όμως περίεργα δεν ξέχασαν τον Βιβούλιο  Ηρώδη … Απορούμε γιατί  “ξέχασαν” τον “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων … πού είναι αναμφησβήτητα το σπουδαιότερο μνημείο της Βόρειας Κυνουρίας.

Oι συμπολίτες μας ας βγάλλουν τα δικά τους συμπεράσματα,  για κάτι που τους αφορά άμεσα, “άμα θέλουμε μπορούμε”……

Πρόσφατα σε δημόσια παρέμβαση είχαμε αναφέρει προληπτικά, κάτι υποψιοζόμαστε….., τα παρακάτω:

“Δεν θα αναλύσουμε  εδώ τους λόγους γιατί  πρέπει να ανοίξουμε οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , τους λόγους αυτούς τους γνωρίζει πολύ καλά και η κουτσή Μαρία , θα ωφεληθούμε όλοι μας . Οι υποψήφιοι αιρετοί μας μιλάνε για ανάπτυξη και έχουν στα προγράμματα  τους ,θα ενισχύσουμε τον τουρισμό μας και άλλα ηχηρά παρόμοια αλλά όταν ερχόμαστε στα συγκεκριμένα , σε αυτά που έχουμε και μας ξέρουν όλοι οι Έλληνες ,εκεί που  πρέπει να κάνουμε κατι , στα αυτονόητα και τα πιό εύκολα να γίνουν, στον ταλαίπωρο “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  δια μαγείας τα ξεχνάμε όλα  για δέκα ολόκληρα χρόνια  η τώρα δεν αναφέρουμε τίποτα συγκεκριμένο λες και θέλουμε να κρύψουμε κάτι.”,,,,,,,,,,,,

“Τελικά φαίνεται ότι ο «Ιερός Χώροσ» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το μουσείο Αστρους θα ανοίξουν,ας αφήσουμε την στάχτη στα μάτια μας, όταν θελήσουν να  τα ανοίξουν οι αρμόδιοι, τουλάχιστον ένας από τους αρμόδιους, που είναι ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης, ….. τελεία και πάβλα”………..

“Πρόσφατα ……ξεχάσαμε στη είσοδο της πόλης μας τις πινακίδες  για  τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , για κάτι που μας ξέρουν όλοι οι Έλληνες και φαίνεται τουλάχιστον ότι οι αρμόδιοι  θέλουν να κρύβουν από τους επισκέπτες μας. ……………”

“Πρόσφατα δεν ανοίγουμε το μουσείο ούτε δέκα λεπτά την ημέρα της γιορτής της Β’ Εθνοσυνέλευσης, ούτε φέτος ,ούτε πέρυσι, ποτέ…….”

“Την 13 Ιουνίου 2018 το Δ.Σ.  του δήμου Βόρειας Κυνουρίας ομόφωνα υπέγραψε την απαίτηση αναφορά στο ΥΠΠΟΑ για το οριστικό άνοιγμα του αρχαιολογικού μουσείου Αστρους και του  “Ιερου  Χώρου ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων που είχαν προτείνει η συντονιστική επιτροπή ενεργών δημοτών μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Πιστεύουμε αυτή η απόφαση να είναι γραμμένη στα πρακτικά και είναι η επίσημη θέση του δήμου μας  για όλα, για τους αρμόδιους και για τις κουβέντες στα καφενεία……” ας την ξεχάσαμε στα προγράμματα.

“Καλούμε δημόσια τους υποψηφίους  δημάρχους ,( τον κ. Τάκη Μαντά , το κ. Γιώργο Καμπύλη, τον κ.Βασίλη Τετώρο ,τον κ.Β.Βεκιάρη και όλους τους άλλους),  δημοτικούς συμβούλους  , περιφερειάρχες … έλεος πιά..  να ανοίξουν αύριο οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους,” τελεία και πάβλα………..

“Κύριε  υποψήφιοι Δήμαρχοι, Κύριε Περιφερειάρχες   από σας εξαρτάταιάμα θέλετε μπορείτε να ανοίξετε “ οριστικά και αμετάκλητα τουλάχιστον  τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων

Kάποτε πρέπει  να  «ωριμάσουμε  βίαια » και  επιτέλους να ενηλικιωθούμε  βιαιότερα.”

Καλούμε τους φίλους συμπολίτες μας, έλεος πιά..  να ανοίξουν αύριο οριστικά και αμετάκλητα τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους, τελεία και πάβλα………..  

Δείτε τους συνδέσμους για περισσότερα.

Δημόσια παράκληση  στους υποψήφιους αιρετούς μας, έλεος πιά..  ανοίξτε αύριο τον  “Ιερό  Χώρο ”…

https://www.astros-kynourianews.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82/

Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “…

Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ”…

Τελειώνουμε είμαστε αισιόδοξοι.

«Ιερός Χώρος «  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων και  το Μουσείο  Άστρους είναι  σεμνός  και  επιβλητικός , είναι «μουσείο» από μόνος του.

Τα μάρμαρα και τα μνημεία είναι σημαντικά και υπάρχουν σε όλα τα μουσεία. Εμείς έχουμε παραπάνω από τα μνημεία αυτό τον υπέροχο  σεμνό  και  επιβλητικό χώρο , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕIΟ ΑΠΟ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ, δεμένο με την σύγχρονη ιστορία μας που δεν το έχουν πολλοί.  Αυτό το μουσείο μας θα ανοίξουμε σύντομα.

O κοινός  νους  αργά η γρήγορα θα επικρατήσει  και ο  “Ιερός Χώρος“ της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων και  το Μουσείο  Άστρους   θα ανοίξουν  οριστικά και αμετάκλητα

Θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμα φορά: “Ο «δρόμος »  για  να  ανοίξει  το Μουσείο  Άστρους  περνάει  από  τον  “Ιερό Χώρο” “  της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων”.

“Πρόσφατα δεν ανοίγουμε το μουσείο ούτε δέκα λεπτά την ημέρα της γιορτής της Β’ Εθνοσυνέλευσης, ούτε φέτος ,ούτε πέρυσι, ποτέ, για αυτό το λόγο τρίζουν τα κόκκαλα του Καρυτσιώτη  που οργισμένος θα  δόσει  οδηγίες  στο Αράπη  φύλακα  και  κηπουρό  του  αγροκηπίου «να κόψει το νέρο » από το χωριό , στο γεφύρι της Λουκούς που φαίνεται παραπάνω ,γιατί  διακόσια χρόνια αργότερα  με όλες τις προόδους  σήμερα  δεν είμαστε άξιοι να ανοίξουμε την σχολή του”. ούτε, έλεος πια… ούτε  τον  “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων.

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στους συνεργάτες μας Astros Kynouria News 

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: