Ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους είναι εδώ,  εκλογές έχουμε ας μην ξεχνάμε……

Από ftzivel  –  1 Απριλίου, 2019

Έχουμε ασχοληθεί  για μερικά χρόνια  με δημόσιες παρεμβάσεις και  αναφορές στους αρμοδίους για την πρόσβαση των αρχαιολογικών χώρων και τις πινακίδες των δρόμων ,  βλέπουμε μια πρόοδο και κάποιο ενδιαφέρον, αλλά φυσικά δεν τελειώσαμε με το θέμας μας, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε.

Διαβάζουμε στον ηλεκρονικό τύπο για τον τουρισμό,  την βαρειά βιομηχανία μας , τα ακόλουθα, ο τονισμός δικός  μας.

“H ελληνική φιλοξενία εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρότερο «χαρτί» του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και κυρίως έναντι των προορισμών της Νότιας Ευρώπης.”…….

“Επιπλέον, η Ελλάδα υστερεί κυρίως σε θέματα διαχείρισης προορισμού, δηλαδή στις υποδομές μεταφορών, σε κέντρα τουριστικής πληροφόρησης, σε σηματοδότηση, στην καθαριότητα και στη γενικότερη εικόνα των πόλεων”.

Τι μας λένε οι φίλοι μας επισκέπτες και οι ειδικοί δεν μπορούμε να βάψουμε σωστά ούτε δυό πινακίδες , που χρειάζεται μονάχα ένα πινέλλο. Η σηματοδότηση  στα σύγχρονα κοινωνικά κράτη είναι μεγάλη προτεραιότητα και γίνεται πάντοτε σωστά .

Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα.

Πρόσφατα επιτέλους φτιάξαμε τις πινακίδες στους δρόμους μας. Σωστά φτιάξαμε πινακίδες για το πάρκο Ελιάς ,αλλά ξεχάσαμε στη είσοδο της πόλης μας τις πινακίδες  για  τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  του Μουσείου  Άστρους , για κάτι που μας ξέρουν όλοι οι Έλληνες  και φαίνεται τουλάχιστον ότι οι αρμόδιοι  θέλουν να κρύβουν από τους επισκέπτες μας. Γνωρίζουμε ότι τελικά ο κοινούς νους θα επικρατήσει και θα δούμε και αυτές τις πινακίδες, δεν υπήρχαν στη αρχή δεν ξέρουμε αν τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα αλλά το θυμίζουμε σε όλους για κάθε ενδεχόμενο. Οι ειδικοί έχουν δίκιο όταν λένε υστερούμε στις σημαδοτήσεις, κάτι που μπορούμε να διορθώσουμε πολύ εύκολα άμα θέλουμε.

Είναι γνωστές οι θέσεις μας με τις δημόσιες παρεμβάσεις. Μια και έχουμε εκλογές σύντομα καλό θα ήταν να θυμίσουμε , όπως είχαμε υποσχεθεί σε όλους και στους  αναγνώστες μας,  τι λέγαμε τόσα χρόνια. Δεν έχουμε δικαίωμα  και δεν θα ασχοληθούμε με τις “ήπιες ” και μη “ήπιες” παρεμβάσεις των υποψηφίων στον εκλογικό αγώνα.  Η τοπική κοινωνία ξέρει τι θέλει και με λίγη προσπάθεια και περισσότερη συμμετοχή θα επιτύχει αυτά που της αξίζουν.

Την 8 Μαίου 2018 στην δημόσια παρέμβαση “Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους ” είχαμε  αναφέρει και ζητήσει τα κάτωθι  από το δήμαρχο μας:

“4)Φτάσαμε στα εύκολα και στο Δήμο Βορείας Κυνουρίας. Ο δήμαρχος μας  σκέπτεται τελικά  ήταν λάθος η επιστολή του της 12 Ιουνίου 2017  στην αρμοδία υπουργό που έλεγε  αναφερόμενος στο Μουσείο Άστρους  » είναι εξαιρετικά μικρό και ανίκανο» , αφού σήμερα όλοι πιά συμφωνούν και το ΥΠΠΟΑ,  ότι το μουσείο είναι ικανό και αρκετό  και άνοιξε πια έστω και για δύο μέρες.

Δείτε τον σύνδεσμο  για περισσότερα

http://www.boriakinouria.gov.gr/sites/default/files/epistoli_dimarhoy.pdf

Λάθη κάνουμε όλοι μας και περισσότερα αυτοί που εκτελούν έργα από αυτούς που κρίνουν και κατακρίνουν εύκολα. Παρακαλούμε τον δήμαρχό μας να διορθώσει την επιστολή του στην αρμοδία υπουργό.

Σήμερα ήπια και ευγενικά όσο μπορούμε πάλι ,“Παρακαλούμε τον δήμαρχό μας να διορθώσει την επιστολή του στην αρμοδία υπουργό. 

Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα.

Δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “…

Ας αφήσουμε τα λάθη του  μακρινού η πρόσφατου παρελθόντος  και ας δούμε τι κάνουμε σήμερα τουλάχιστον σε αυτά που λέμε δημόσια  ότι συμφωνούμε.

Που βρισκόμαστε σήμερα και τι περιμένουμε;

Την 13 Ιουνίου 2018 το Δ.Σ.  του δήμου Βόρειας Κυνουρίας ομόφωνα υπέγραψε την απαίτηση για το οριστικό άνοιγμα του αρχαιολογικού μουσείου Αστρους και  του  “Ιερου  Χώρου ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων   που είχαν προτείνει η συντονιστική επιτροπή ενεργών δημοτών μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. Πιστεύουμε αυτή η απόφαση να είναι γραμμένη στα πρακτικά και είναι η επίσημη θέση του δήμου μας  για όλα, για τους αρμόδιους και για τις κουβέντες στα καφενεία. Αργότερα ο Σύλλογος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους κατέθεσε αναφορά στο ΥΠΠΟΑ.

Την 5 Σεπτεμβρίου 2018 μας κοινοποιήθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη (Α.Π. 229878/383336/2018), οι σχέσεις μας με το ΥΠΠΟΑ  είχαν διακοπεί,  ότι την  20 Ιουνίου 2018  “με την υπ’ αρ. 8Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ  (ΦΕΚ 19/τ ΑΣΕΠ/20-6-18> ζητείται η πλήρωση μιας μόνιμης θέσης τακτικού ημερήσιου φύλακα αρχαιοτήτων για το Αρχαιολογικό Μουσειο και Χώρους Άστρους”.

Από τα αποτελέσματα τελικά κρινόμαστε όλοι μας.  Μέχρι σήμερα ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους  δεν έχουν ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα , εκτός από λίγες ημέρες για στάχτη στα μάτια μας  μετά τόση φασαρία και χίλιες σελίδες έγγραφα. Το ΥΠΠΟΑ κοσκινάει……  και μαγειρεύει αιώνια.

Καλούμε τους συμπολίτες μας, τώρα που με τις εκλογές  μας ακούνε καλύτερα οι αιρετοί μας,  να δυναμώσουν τις φωνές τους σε κάθε κατεύθυνση  και να απαιτήσουν την ενεργό δέσμευση όλων των αιρετών μας , έλεος πιά… το οριστικό και αμετάκλητο άνοιγμα  του “Ιερού Χώρου ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  του  Μουσείου  Άστρους  .

Καλούμε δημόσια τους υποψηφίους  δημάρχους ,( τον κ. Τάκη Μαντά , το κ. Γιώργο Καμπύλη, τον κ.Βασίλη Τετώρο ,τον κ.Β.Βεκιάρη και όλους τους άλλους),  δημοτικούς συμβούλους  , περιφερειάρχες και βουλευτές  να ξεκαθαρίσουν δημόσια τις θέσεις τους και να ενωθούν μαζί με τους πολίτες  που θα απαιτήσουν δυναμικά από τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ  να έρθουν στα λογικά τους , “δεν χάφτουμε τίποτα, εμείς μόνοι μας θα ανοίξουμε τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους”.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τις αλυσίδες του κλειδοαμπάρωματος  της ντροπής. Είμαστε σίγουροι ότι  σύντομα οι αιρετοί μας θα έρθουν επίσης στα λογικά τους  και επιτέλους θα εκτελέσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τις εντολές των συμπολιτών μας .

“Αυτός ο χώρος,στη παραπάνω φωτογραφία ,σίγουρα  θα μας έλεγε ο ευεργέτης μας Καρυτσιωτης, δεν ανήκει  στους  αρμοδίους  του ΥΠΠΟΑ, αλλά ανήκει  στην  τοπική  κοινωνία  που  άμα  θέλει  μπορεί  με  μια  βροντερή δημόσια  παρέμβαση  να  σταματήσει  το κλειδοαμπάρωμα  της ντροπής και να δόσει  όλους τους χώρους σε αυτούς που τους ανήκουν.Τελικά η απόφαση για να ανοίξει ο Ιερός χώρος και το μουσείο Άστρους  δεν θα  βασισθεί  στις δικαιολογίες «ενιαίος χώρος «,  “Στο προαύλιο χώρου του  Μουσείου  εκτίθενται  αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά «,  «στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης  ….εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά «την παρουσία  φυλακτικού  προσωπικού» για  4 τοίχους , η την επιτυχία η όχι της μετάταξης κάποιου νυκτοφύλακα..Kάποτε πρέπει  να  «ωριμάσουμε  βίαια » και  επιτέλους να ενηλικιωθούμε  βιαιότερα”

Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερα

Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ”…

Σχολή Καρυτσιώτη και Μουσείο Άστρους

Σεμνότητα  αρμονικά  με επιβλητικό μεγαλείο, αυτοί είναι οι θησαυροί μας , δεν κτήζονται σήμερα με τίποτα, ούτε με μια χούφτα … εκατομμύρια ευρώ , γιατι η ιστορία μας  δεν ξαναγράφετε μερικές φορές.Αυτούς τους θησαυρούς άλλοι τους προσέχουν σαν τα μάτια τους, γιατι θέλουν να τους δείχνουν στα παιδιά τους , τους λένε «μουσεία» και τους κρατάνε πάντοτε ανοικτούς

To άρθρο έχει δημοσιευθεί στους συνεργάτες μας Astros Kynouria News   Από ftzivel  –  1 Απριλίου, 2019

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: