Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού

Από ftzivel  – 5 Οκτωβρίου, 2017

Ο «Iερός Χώρος » της Β” Εθνοσυνέλευσης πρέπει να ανοίξει αύριο.
Τον Ιούλιο 2008, για λόγους ασφαλείας λόγω του σεισμού. αποφασίστηκε το κλείσιμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, αλλά από υπερβολική ταχύτητα και απερισκεψία , χωρίς απόφαση η ένα αιτιολογημένο έγγραφο, έκλεισε και ο γειτονικός “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, (πάλι καλά που δεν έκλεισε και η γειτονική πλατεία Καρυτσιώτη) .Αυτό το αδικαιολόγητο λάθος ισχύει ακόμα σήμερα και κανένας δεν θέλει να ανακαλέσει τα λάθη του η τις παραλείψεις του για τόσα χρόνια. O “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων παραμένει κλειστός και μη προσβάσιμος στους επισκέπτες.
Οι αρμόδιοι του Υπουργείο Πολιτισμού , ΥΠΠΟΑ , χωρίς μια αιτιολογημένη απόφαση και χωρίς ένα σχετικό έγγραφο της αρμοδίας αρχής του ΥΠΠΟΑ , αποφάσισαν να κλειδοαμπαρώσουν τον “Ιερό Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και δεν θέλουν κανένας να βλέπει τους 4 τοίχους , μια επιγραφή της αρχαιολογικής υπηρεσίας , 4 πεύκα, 2 κυπαρίσια και 1 ακακία , τίποτα άλλο δεν υπάρχει σε αυτό τον χώρο, δεν υπάρχουν ούτε “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη”, και αυτό κατά την γνώμη τους προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά . Εμείς δεν καταλαβαίνουμε αυτή την επιμονή ,στραβομάρα και στενοκεφαλιά.
Το ΥΠΠΟΑ αντίθετα θα έπρεπε να βρει λόγους να ανοίξει τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης , όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο, με το ανακαλέσει την απόφαση ότι ο χώρος είναι μια ενότητα με το προαυλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους και σταματήσει να κατασκευαζει δικαιολογίες και να “αναθεωρεί” έγγραφα του ΥΠΠΟΑ. Όταν ο χώρος είναι ανοικτός και προσβάσιμος προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όταν ο χώρος είναι κλειστός χωρίς λόγο και καμία ουσιαστική δικαιολογία, δεν κάνουμε τη δουλειά μας…

Τον Οκτώβριο 2016 μεταξύ άλλων αναφέραμε τα κάτωθι προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο «Iερός Χώρος » της Β” Εθνοσυνέλευσης πρέπει να ανοίξει αύριο. Χρειάζεται μονάχα το κλειδί , ούτε ενα ευρώ ,για να ανοίξουμε την κλεισμένη πόρτα δίπλα στα κυπαρίσια η μια τανάλια να κόψουμε την αλυσίδα….

Έχουμε αναφέρει, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε και να καταλάβουμε από την αρχή οτι μιλάμε για τρεις διαφορετικούς χώρους , που έχουν χωριστή φυσική και λειτουργική οντότητα . Ο “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης χωρίζεται με την μάντρα η πέτρινο τοίχο από το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη ( επίσης αναφέρεται σαν προαύλιο του Μουσείου Άστρους) και του κλειστού αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, είναι χωριστός χώρος , υπάρχει μάλιστα μια μικρή πόρτα μεταξύ τους, όπως είχε προνοήσει σωστά ο μεγάλος ευεργέτης μας Καρυτσιώτης, δείτε την μάντρα που χωρίζει τους χώρους στη φωτογραφία” .ο χώρος είναι εδώ ,δεν φεύγει και δεν πάει πουθενά , μπορουν όλοι οι αρμόδιοι να το διαπιστώσουν και να το καταλάβουν.

Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ άρχισαν “θίγετε θέματα τα οποία πρέπει να σας ενημερώσω εκτενώς από κοντά .Σας ενημερώνω ότι δεν είναι όλα θέμα χρημάτων …” επέμειναν για αρκετό καιρό “ ο χώρος της Β’ Εθνοσυνέλευσης και ο προαύλιος χώρος της Σχολής Καρυτσιώτη χωροθετούνται στο άμεσο περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους, με το οποίο αποτελούν μία ενότητα “.Όταν οι προιστάμενοι επέμειναν ” παρακαλούμε για την απάντηση στον ενδιαφερόμενο”, άρχισαν να κατασκευάζουν δικαιολογίες “Στο προαύλιο χώρου του Μουσείου εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά ……. που αποτελούν μια ενότητα (βλ. ενδεικτικά συννημένα).” για άγνωστους λόγους δεν μας έστειλλαν τα ”ενδεικτικά συννημένα” ,ούτε τα ζητήσαμε να τα δούμε προς το παρόν,μάλλον θα είναι άσχετα με τον Ιερό Χώρο , αλλά εντυπωσιαζουν αυτούς που δεν ξέρουν τον χώρο,όταν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά από τους αρμόδιους λειτουργούς άρχισαν οι “αναθεωρήσεις ” εγγράφων που εγραφαν τώρα καινούργια πράγματα ότι μας συνέφερε για να δικαιολογηθούμε “…επισημαίνουμε ότι στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης ….εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη.. και κρίνεται αναγκαία η προστασία του χώρου και η ασφάλεια των εκθεμάτων με την παρουσία φυλακτικού προσωπικού” , “ στη μετάταξη … από νυχτοφύλακα σε ημερήσιο φύλακα του Μουσείου” τα σχόλια είναι περιττά, τα σχόλια είναι περιττά.

Τα μάρμαρα δεν περπατούν μονα τους “από το προαύλιο χώρου του Μουσείου “ “στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης “, χωρίς λόγο. Τουλάχιστον για μια τέτοια παραπλάνηση , αντίφαση και ηθελημένη ανακρίβεια στα πολιτισμένα κράτη η προιστάμενη αρχή ζητά συγνώμη από τους πολίτες. Συνιστούμε οι αρμόδιοι προιστάμενοι του ΥΠΠΟΑ να εξετάσουν την πρόθεση για αυτή την ηθελημένη παραπλάνηση του Συνήγορου του Πολίτη.Η πρόθεση να μην ανοίξει ποτέ ο Ιερός Χώρος για αγνώστους λόγους ,η μόνη λογική εξήγηση είναι η κάλυψη προηγουμένων λαθών, έγινε έκδηλη με την “αναθεώρηση “ εγγράφων του Υπουργείου, οι αρμόδιοι θα βρουν τη πρόφαση και θα “ξανααναθεωρήσουν” τα ιδια έγγραφα για να είναι σύμφωνα με την αλήθεια και το φωτογραφικό υλικό.

Είναι αξιοθαύμαστο ότι oι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ στο τελευταίο έγγραφο της 17-5-2017, το οποίο εληφθη την 9ην Αυγούστου 2017, αφού ειχε προηγουμένως ζητηθεί συγκεκριμενα την 14ην Ιουλίου 2017 , αναφέρουν και καταλήγουν “αναλυτικά” ξεχνόντας τις προηγούμενς δικαιολογίες , απαιτείται “ η πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού”, ….” όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει” ,θα λέγαμε ξαναδιαβάσετε “αναλυτικά” τα ίδια που σας έλεγα νωρήτερα……Κατα την γνώμη τους είχαν απαντήσει “αναλυτικά” σε όλα τα ερωτήματα που είχαν ζητήσει η προισταμένη τους ,o Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού και ο Συνήγορος του Πολίτη…

To Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 ρωτήσαμε “Με ποιά απόφαση , που μπορούμε να τη δούμε, έκλεισε O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης, tο προαύλιο της Σχολήs Καρυτσιώτη και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους”, σε αυτή τη σειρά σπουδαιότητας για μας. Συνεχίσαμε να ρωτάμε την ίδια ερώτηση πολλές φορές λειτουργούς του Υπουργείου, συνολικά περίπου 10-15 φορές, θα τις μετρήσουμε κάποτε. Εμείς δεν ντρεπόμαστε να ρωτάμε την ίδια ερώτηση, ξέρουμε τι δικαιούμαστε, άλλοι έχουν το πρόβλημα , θα ρωτάμε ασταμάτητα μέχρι να πάρουμε την απάντηση. Τελικά οι αρμόδιοι επιτέλους την 7/14/2017 , 9 μήνες αργότερα, καλύτερα αργά παρά ποτέ,απήντησαν μόνο για την απόφαση που έκλεισε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους το 2008 , που ευτυχώς δεν αναφέρει τίποτα γαι τον “Iερό Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης, αφού πρώτα πήραν την επιστολή από τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού και το Συνήγορο του Πολίτη
Θα πρέπει αναφέρουμε ότι την 12/19/16 at 10:59 AM ερωτήσαμε το ΥΠΠΟΑ ,ποιά είναι η προισταμένη αρχή της ΓΔΑΠΚ. Την 9η Αυγούστου 2017, σχεδόν μετά από 8 μήνες και περίπου 7 μηνύματα μας πήραμε την απάντηση, μάθαμε επιτέλους το μεγάλο μυστικό, ήταν πολύ χρονοβόρα και δύσκολη υπόθεση για την προισταμένη της ΓΔΑΠΚ να μας απαντήσει τόσο καιρό , που αγνοούσε τα αμέτρητα μυνήματα μας, αλλά είχε το χρόνο να ρωτάει τους υφισταμένους της να μας απαντήσουν Έπρεπε πρώτα να αναφέρουμε αυτό το μεγάλο μυστικό στην αρμοδία Υπουργό και στο Συνήγορο του πολίτη για να πάρουμε απάντηση

Οι απάντήσεις αυτές με ότι προηγήθηκε είναι σχετικές με το μεγαλύτερο θέμα που λέγεται αποτελεσματικότητα του Ελληνικού κράτους , που ευτυχώς σύντομα άλλοι θα ασχοληθούν γι αυτό, δεν “μαλώνουμε” κανέναν , ούτε χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν και τα στραβά θα τα αναφέρουμε πάντοτε όπου χρειάζεται μήπως καταλάβουμε όλοι μας, ότι κάποτε πρέπει να «ωριμάσουμε βίαια » και επιτέλους να ενηλικιωθούμε βιαιότερα.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού και ο Συνήγορος του Πολίτη ,ξαναδιαβάζουν τις ίδιες παραπάνω απαντήσεις και επιμένουν “παρακαλούμε για την απάντηση στον ενδιαφερόμενο” και “χορηγήσετε αναλυτική έγγραφη απάντηση”

Οι μέχρι σήμερα απαντήσεις των αρμόδιων του ΥΠΠΟΑ είναι απαράδεκτες ,αναιτιολόγητες και ανεπαρκείς , αγνοούν τελείως το περιεχόμενο ,τις θέσεις και τα επιχειρήματα μας και δεν απαντούν ούτε στα ερωτήματα μας, που έχουν τεθεί συνοπτικά και καθαρά πολλές φορές.

Oι αρμόδιοι δεν απαντάνε στους πολίτες

Πολλές φορές ,θα τις μετρήσουμε κάποτε, αναφέραμε με κοινοποιήσεις σε πολλούς λειτουργούς των αρμοδίων υπουργείων, ότι οι απάντησεις δεν ήταν αιτιολογημένες και επαρκείς και ζητήσαμε να απαντησουν σε όλες τις ερωτήσεις μας. Αναγκαστήκαμε και αναφέραμε το άρθρο 10 του Συντάγματος των Ελλήνων για να θυμηθούμε όλοι τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, ο τονισμός δικός μου.
‘Αρθρο 10: (Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές)…………

Ξαφνικά οι απαντήσεις έπεφταν βροχή .Την 14ην Φεβρουαρίου 2017 ελάβαμε μέσα σε δύο ώρες ( February 14, 2017 4:35 AM, February 14, 2017 6:17 AM ) δύο έγγραφα είχαν το ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου YΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΒΜΑ/ΤΒΜΑΧΜΑΕ/37318/22036/947/259 που επίσης δεν απήντησαν αιτιολογημένα στα ερωτήματά μας και κατά την γνώμη μας ήταν αντικρουούμενα .Tο πρώτο ελεγε “Το μουσείο αποκαταστάθηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει” και το δεύτερο ,μετά 1 ώρα και 42 λεπτά, οι χώροι “αποτελούν μια ενότητα” ,τι να πούμε όλοι έχουν δικαώματα να αλλάζουν την γνώμη τους,….

Περιμένουμε απάντηση σε κάποια λογική προθεσμία στα αναπάντητα τέσσερα ερωτήματα μας, είναι πολύ σοβαρά θέματα για μας, από το Υπουργείο Πολιτισμού

“1) Γιατί οι αρμόδιοι δεν απαντάνε στους πολίτες ; Θα θέλαμε να ξέραμε ποιές συγκεκριμένες οδηγίες η μέτρα το Υπουργείο ……και περισσότερο ποιά είναι η συγκεκριμένη θέση και οδηγίες του υπουργείου για όλους τους υπαλλήλους, για αυτό το μεγάλο θέμα για μας. .Αν θέλουμε να φτιάξουμε κράτος πρέπει να αρχίσουμε από τα εύκολα.

2) Πότε επιτέλους θα ανοίξουν οι τρεις χώροι ;
Α) O “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης ,
Β) Tο προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη
Γ) Tο αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους

3) Ποσα χρήματα χρειάζονται για να ανοίξει το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους? κάτι σκεπτόμαστε, μπορούμε να μάθουμε μια εκτίμηση? (οι φίλοι μας άρχισαν να μας λένε…., είναι άξιοι της μοίρας τους)

4) Με ποιά απόφαση έκλεισε O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης, το προαύλιο της Σχολήs Καρυτσιώτη και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρουs? Μπορείτε να δόσετε την απόφαση, που μπορούμε να την βρούμε?”

Καταλήγουμε συνοπτικά:

1 ) Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ αναφέρουν “αποτελούν μία ενότητα”

Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ αποφάσισαν, χώρις καμία ουσιαστική δικαιολογία, ότι ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης , το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους “ αποτελούν μία ενότητα” και για αυτό το λόγο ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης είναι κλειστός και μη προσβάσιμος. Αυτή η απόφαση είναι στην πραγματικότητα αντίθετη με τους βασικούς στόχους της υπηρεσίας, που είναι η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς Η απόφαση να κρίνει τους χώρους αυτούς σαν μια ενότητα εξυπηρέτησε ορθά το παρελθόν. Τα σημερινά καινούργια γεγονότα είναι ότι το αρχαιολογικό μουσείο Άστρους έκλεισε διότι υπήρξε η “πρόφαση της ρωγμής ” η όπως μας λένε “Το Μουσείο Αστρους παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης μόνιμου ημερήσιου φυλακτικού προσωπικού”. Με τα καινούργια δεδομένα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις παλιές μας θέσεις με βάση τους κεντρικούς μας στόχους

Υποθέτουμε ότι επίσης, δεν ύπαρχει αιτιολογημένη αποφάση η προγενέστερο εγγραφο του Υπουργείου που να περιγράφει αιτιολογημένα γιατί οι τρείς χώροι “αποτελούν μια ενότητα”.Aν υπάρχει αυτή η δηθεν δικαιολογία “οι τρείς χώροι αποτελούν μια ενότητα”. δεν είναι συμφωνη με την αρχή της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γιατί ο “Ιερός Χώρος ” είναι λειτουργικά και φυσικά χωριστός χώρος,o “Ιερος Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης χωρίζεται με την μάντρα η πέτρινο τοίχο από το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και του αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

2) Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ αναφέρουν “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” όπου και αν βρίσκονται.

Αυτά που αναφέρονται στο προαύλιο της σχολής και του μουσείου , δεν έχουν καμία σχέση με τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης , ούτε μπορούν αυτά και “τα συννημένα” του προαυλίου της σχολής να αποτελούν δικαιολογία και πρόφαση για το κλείσιμο του “Iερού Χώρου” Στον ´Ιερό Χώρο “ δεν υπάρχουν “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” , θα έλεγα κάπως παράξενα αναφέρονται και υπονοούνται για το κλείσιμο του “Ιερού Χώρου”. Mε άλλα λόγια είναι σαν να λένε ότι πρέπει να γκρεμίσουμε την γέφυρα του ποταμού Τάνου πριν φτάσουμε στο Άστρος η του ισθμού Κορίνθου και φυσικά να κλείσουμε την γειτονική πλατεια Καρυτσιώτη, να κλείσουμε τα γειτονικα σχολεία και το γηπεδο, για να προστατέψουμε τα μνημεία του προαυλίου του μουσείου Αστρους από όλους τους επισκέπτες. Με την ίδια λογική ,αφού δεν μπορούμε τόσα χρόνια να επισκεπτούμε αυτό τον χώρο , κάτι που μπορούμε άμα θέλουμε να το κάνουμε δίχως χρήματα, καλύτερα θα ήταν να τον γκρεμίσουμε , αφού και τώρα είναι κλειστός και μπαρωμένος σαν να μην υπάρχει.

O χώρος της Β´Εθνοσυνέλευσηs, είναι χωριστός χώρος από το προαύλιο του μουσείου, δεν είναι προσβάσιμος στα αυτοκίνητα, υπάρχουν σκαλιά, και η είσοδος του γειτονεύει με την πλατεία Καρυτσιωτη , το γήπεδο και τα σχολεία ,και εκεί υπάρχουν τις περισσότερες φορές πολλοί άνθρωποι.

Αν ο χώρος της Β´ Εθνοσυνέλευσης είναι προσβάσιμος πάντοτε στους επισκέπτεs, θα παρέχει κάποια πρόσθετη προστασία στον χώρο του προαυλίου του μουσείου που εκτίθενται τα “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” , γιατι θα είναι δυνατον να υπάρχουν ανθρωποι πιο κοντά στα μνημεία του προαυλίου, με άλλα λόγια η πρόσβαση του χώρου κάνει ακριβώς αυτό που επιθυμούν ,θα παρέχει κάποια πρόσθετη προστασία στον χώρο του προαυλίου του μουσείου που εκτίθενται τα “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη..Αντίθετα το κλείσιμο του χώρου κάνει χειρότερη την προστασία στα μνημεία του προαυλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, άθελά τους με την επιμονή τους να καλύψουν ένα παλιό αδικαιολόγητο λάθος , κάνουν δύο άλλα λάθη,χειροτερεύουν την προστασία των μνημείων του προαυλίου του μουσείου και δεν προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά αδικαιολόγητα κλειδοαμπαρώνοντας τον Ιερό Χώρο
3) H πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού
Περιμένουμε το ΥΠΠΟΑ να βρεί λόγους να ανοίξε τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο. Ο “Ιερός Χώρος ” πριν το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής ήταν ανοικτός και προσβάσιμος διακόσια χρόνια και έμεινε εδώ, δεν έπαθε τίποτα Στον “Ιερό Χώρο” υπάρχουν 4 τοίχοι, μια επιγραφή της αρχαιολογικής υπηρεσίας , 4 πεύκα, 2 κυπαρίσια και 1 ακακία , τίποτα άλλο δεν υπάρχει σε αυτό τον χώρο, δεν υπάρχουν ούτε “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη”
Στην νέα εποχή αργά η γρήγορα το κράτος θα σταματήσει να φυλάει 4 τοίχους και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την νέα πραγματικότητα, πως πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα και “να κάνουμε ότι μπορούμε” , αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος.
Με ποιό απλά λόγια ,αν δεν έχουμε χρήματα , πρέπει να αποφασίσουμε αν θα κλειδοαμπαρώσουμε τον Ιερό Χώρο για πάντα η θα ανοίξουμε το χώρο χωρίς φύλακες και προισταμένους.O κοινός νους αργά η γρήγορα θα επικρατήσει και ο Ιερός Χώρος θα ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα
4) Όπως καταλαβαίνουμε, δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης. από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού . Πιθανόν ένας υπάλληλος έκλεισε μια μέρα το “Ιερο Χώρο” γιατί έτσι ήθελε και από τότε κρατεί αναιτιολόγητα το χώρο κλειστό , και το χειρότερο ίσως χωρίς απόφαση από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου. Ποιός αρμόδιος θα τολμούσε γραπτά και θεσμικά να αποφασίσει για να κλείσει τον “Ιερό Χώρο” και που θα έβρισκε έστω μια δικαιολογία για να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση?.
5) O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης είναι κλειστός καταχρηστικά , με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα , χωρίς τις αρμόζουσες διαδικασίες και χωρίς την τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών του Υπουργείου Πολιτισμού . Αυτό το αδικαιολόγητο λάθος αναρωτιόμαστε αν είναι πλημελλή εκτέλεση καθήκοντος ,παράβαση καθήκοντος η άλλου παραπτώματος σύμφωνα με την νομοθεσία και τους κανονισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού.
6) Βασικά το κλείσιμο του χώρου είναι αντίθετο με τις βασικές αρχές του Υπουργείου Πολιτισμού και αντίθετο με την αρχή της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμμία δικαιολογια για να είναι κλειστός ο χώρος. Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να βρεί λόγους να ανοίξει τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.
7) Από ότι ξέρουμε οι πρόσφατα κατασκευασμένες “δικαιολογίες ” δεν πρέπει να δημιουργούνται ,προσθέτονται και αναθεωρούνται εκ των υστέρων, αλλά να είναι αιτιολογημένες και να υπάρχουν στις προγενέστερες αποφάσεις και τα έγγραφα του υπουργείου.

8) Όταν ο χώρος είναι ανοικτός και προσβάσιμος προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και βοηθάμε τον τουρισμό και την πατρίδα μας.

Για να βοηθήσουμε την αρμοδία Υπουργό Πολιτισμού να ανοίξει σύντομα τον “Iερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, στείλλαμε πρόσφατα στην αρμοδία αρχή του ΥΠΠΟΑ τα επιχειρήματα και τις θέσεις μας, μαζύ με άλλα σχετικά θέματα του Υπουργείου..Θεωρήσαμε αναγκαίο να στείλλουμε αντίγραφο και στη Υπουργό Τουρισμού.
Θέλουμε να αναφέρουμε ότι έχουμε στείλλει τις θέσεις μας στους υπευθύνους για τον πολιτισμό της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, και τους τρεις βουλευτές μας, έχουμε ζητήσει αρκετές φορές να κάνουν μια επερώτηση στη αρμοδία Υπουργό Επίσης έχουμε ζητήσει από τον περιφερειάρχη μας και τον δημαρχό μας να κάνουν μια δημόσια παρέμβαση. Τώρα όλοι γνωρίζουν το θέμα., θα περιμένουμε. Όσοι έχουν χρόνο από την τοπική κοινωνία ας βοηθήσουν όπως μπορούν Ξέρουμε ότι εμείς πρέπει να “φτιάξουμε το Ρωμέικο” στο χώρο και στον τομέα που βρισκόμαστε και όλοι πρέπει να παίρνουμε δημόσιες θέσεις σε όλα τα θέματα.
Δεν θα “ενοχλήσουμε” πάλι κανέναν από τους αιρετούς μας, αλλά θα το θυμηθούμε , δεν θα το ξεχάσουμε και θα το συζητήσουμε πάλι δημόσια όταν το θεωρήσουμε αναγκαίο στο κοντινό μέλλον και σε κατάλληλο χρόνο ,θα το βρούμε μπροστά μας..Δυστυχώς “ οι αρμόδιοι” θεωρούν το θέμα ασήμαντο , ούτε καν θέμα για συζήτηση., θα λέγαμε και τι έγινε που έκλεισε ο “Ιερός Χώρος “.

Την επιγραφή αυτή κρύβει χωρίς απόφαση και αναιτιολόγητα το ΥΠΠΟΑ από τους επισκέπτες και καταχρηστικά δεν προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά.Στο χώρο η αρχαιολογική υπηρεσία το 1899 έκτισε την επιγραφή και οι ντόπιοι κάτοικοι μετά το τέλος της Β” Εθνοσυνέλευσης ονόμασαν τον χώρο ” Ιερό Χώρο”, από έκδηλο σεβασμό, για την μεγάλη συνεισφορά που προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος. Eδώ για υπερβολή το “ιερός ” δεν έχει θρησκευτική έννοια αλλά Εθνική έννοια , ο χώρος αναγνωριζότανε από τους κατοίκους σαν πολύ σπουδαίος, σαν ” Ιερός Χώρος “.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στους συνεργάτες μας Astros Kynouria News  Από ftzivel-5 Οκτωβρίου, 2017

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a comment