Πρόταση στο Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους για τον “Ιερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το Μουσείο Άστρους.

Αγαπητοί φίλοι μέλη το Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου, σας ευχαριστούμε για όλες τις προσφορές που κάνατε μέχρι σήμερα και για το ενδιαφέρον σας για τα κοινά , ευχόμαστε πολλοί άλλοι συμπολίτες μας να σας ακολουθήσουν.
Τον Ιούλιο 2008, για λόγους ασφαλείας λόγω του σεισμού. αποφασίστηκε το κλείσιμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, αλλά από υπερβολική ταχύτητα και απερισκεψία , χωρίς απόφαση η ένα αιτιολογημένο έγγραφο, έκλεισε και ο γειτονικός “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, (πάλι καλά που δεν έκλεισε και η γειτονική πλατεία Καρυτσιώτη) .Αυτό το αδικαιολόγητο λάθος ισχύει ακόμα σήμερα και κανένας δεν θέλει να ανακαλέσει τα λάθη του η τις παραλείψεις του για τόσα χρόνια. Η πρόθεση να μην ανοίξει ποτέ ο Ιερός Χώρος για αγνώστους λόγους ,η μόνη λογική εξήγηση είναι η κάλυψη προηγουμένων λαθών, έγινε έκδηλη με την “αναθεώρηση “ εγγράφων του Υπουργείου . Το ΥΠΠΟΑ αντίθετα θα έπρεπε να βρει λόγους να ανοίξει τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης , όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο,
Όλοι μας συμφωνούμε ότι ήρθε η ώρα η τοπική κοινωνία , για μια ακόμα φορά, να κάνει μια δημόσια παρέμβαση που αφορά όλους μας και είναι για τα δικά μας θέματα και “οικόπεδα” .Ο Σύλλογος που εκπροσωπεί τους πολίτες , περισσότερο από κάθε άλλον αρμόδιο δημόσιο φορέα για αυτό το θέμα, καλείται να ηγηθεί και να παίξει τον πρωτεύονταn ρόλο του για να πείσει τους αρμόδιους “διαχειριστές” του ΥΠΠΟΑ να δόσουν αμέσως πίσω στα αφεντικά τους , αυτά που ανήκουν στους πολίτες , τους τρεις χωριστούς χώρους που είναι , Ο “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το Μουσείο Άστρους.

Έχουμε ασχοληθεί με το θέμα αυτό για ένα χρόνο και αποκτήσαμε τρομερή εμπειρία με περίπου 30 έγγραφα και περίπου 50 ηλεκτρονικές επιστολές, μερικα πολυσέλιδα που επίσης κοινοποιήσαμε σε πολλούς αρμοδίους,( κάποτε θα τα μετρήσουμε), που αναγκαστήκαμε να στείλλουμε ( η να διαβάσουμε) σε πολλούς αρμόδιους και “αναρμόδιους ” , κάποτε θα δημοσιεύσουμε αυτά που νομίζουμε έχουν ενδιαφέρον για την κοινωνία μας.

Με λίγα λόγια θα αναφέρουμε τα πιο σημαντικά. Αρχίσαμε και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα από τον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, ενοχλήσαμε τους αιρετούς μας μερικές φορές , ξοδέψαμε τον χρόνο μας με τις προισταμένες της ΕΦΑΑΡΚ και της ΓΔΑΠΚ, ζητήσαμε την βοήθεια της αρμοδίας υπουργού Πολιτισμου, της υπουργού Τουρισμου και του Συνήγορου του Πολίτη, μας βοήθησε ο διευθυντής του Γραφειου του Υπουργού και προσφατα καταθέσαμε τις απόψεις μας, στην προισταμένη αρχή της ΓΔΑΠΚ , Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ και περιμένουμε Φυσικά δεν τελειώσαμε ακόμα.

Οι μέχρι σήμερα απαντήσεις των αρμόδιων του ΥΠΠΟΑ είναι απαράδεκτες ,αναιτιολόγητες και ανεπαρκείς , αγνοούν τελείως το περιεχόμενο ,τις θέσεις και τα επιχειρήματα μας και δεν απαντούν ούτε στα ερωτήματα μας, που έχουν τεθεί συνοπτικά και καθαρά πολλές φορές.

Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ άρχισαν “θίγετε θέματα τα οποία πρέπει να σας ενημερώσω εκτενώς από κοντά .Σας ενημερώνω ότι δεν είναι όλα θέμα χρημάτων …” επέμειναν για αρκετό καιρό “ ο χώρος της Β’ Εθνοσυνέλευσης και ο προαύλιος χώρος της Σχολής Καρυτσιώτη χωροθετούνται στο άμεσο περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου Αστρους, με το οποίο αποτελούν μία ενότητα “.Όταν οι προιστάμενοι επέμειναν ” παρακαλούμε για την απάντηση στον ενδιαφερόμενο”, άρχισαν να κατασκευάζουν δικαιολογίες “Στο προαύλιο χώρου του Μουσείου εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά ……. που αποτελούν μια ενότητα (βλ. ενδεικτικά συννημένα).” για άγνωστους λόγους δεν μας έστειλλαν τα ”ενδεικτικά συννημένα” ,ούτε τα ζητήσαμε να τα δούμε προς το παρόν,μάλλον θα είναι άσχετα με τον Ιερό Χώρο , αλλά εντυπωσιαζουν αυτούς που δεν ξέρουν τον χώρο,όταν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά από τους αρμόδιους λειτουργούς άρχισαν οι “αναθεωρήσεις ” εγγράφων που εγραφαν τώρα καινούργια πράγματα ότι μας συνέφερε για να δικαιολογηθούμε “…επισημαίνουμε ότι στο χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης ….εκτίθενται αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη.. και κρίνεται αναγκαία η προστασία του χώρου και η ασφάλεια των εκθεμάτων με την παρουσία φυλακτικού προσωπικού”, “ στη μετάταξη … από νυχτοφύλακα σε ημερήσιο φύλακα του Μουσείου” τα σχόλια είναι περιττά.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού και ο Συνήγορος του Πολίτη ,ξαναδιαβάζουν τις ίδιες παραπάνω απαντήσεις και επιμένουν “παρακαλούμε για την απάντηση στον ενδιαφερόμενο” και “χορηγήσετε αναλυτική έγγραφη απάντηση”
Ξέρουμε είμαστε απόντες , δεν τα ξέρουμε όλα , δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες και πάντοτε σεβόμαστε όλους και όλες τις απόψεις Δεν θα αναφέρουμε τους λόγους γιατί πρέπει να ανοίξει ,Ο “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το Μουσείο Άστρους, αλλοι θα το κάνουν καλύτερα απο εμάς, όποιος μπορεί και θέλει ας καταθέσει τις προτασεις του. Αλλά με την ευκαιρια , μια και έχουμε έτοιμα, θέλουμε να πούμε δυο λόγια για το Ιερό χώρο και καταθέτουμε τις αιτιολογημένες απαντήσεις μας στις .”κατασκευασμένες ” δικαιολογίες του ΥΠΠΟΑ και προτρέπουμε όλους να σκεπτούν καλύτερα ποιές άλλες δικαιολογίες “θα κατασκευάσουν” οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ και να είναι έτοιμοι να τις πετάξουν στα σκουπίδια.
Ο “δρόμος ” για να ανοίξει το Μουσείο Άστρους περνάει από τον “Ιερό Χώρο” “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.
Οι απόψεις μας ειναι γνωστές, αλλά θεωρούμε αναγκαίο να διευκρινήσουμε γιατί διαλέξαμε συνηδειτά και σκόπιμα να ασχοληθούμε μόνο με το” Ιερό Χώρο”. Ειναι η γνώμη μας ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και δεν θα τα χάσουμε όλα, όταν μιλάμε για τρεις χώρους , η θέση αυτή διευκολύνει όλους, ακόμα και τους αρμοδίους του ΥΠΠΟΑ και με το θάρρος συνιστώ κραυγαλέα σε όλους να ακολουθήσουν αυτή τη πορεία, και να ξεχάσουν τον “ενιαίο χώρο ” που όλα γινονται πιο δύσκολα ,αυτή η πορεία είναι οι κατασκευασμένες δικαιολογίες του.ΥΠΠΟΑ και δεν θα την αγοράσουμε αναιτιολόγητα.
Αν στην προσπαθεια μας πετύχουμε μόνο να ανοίξουμε το “Ιερό Χώρο” και το Προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη, σχεδόν φτάσαμε στο στόχο μας.
Έχουμε αναφέρει, είναι απαραίτητο να διακρίνουμε και να καταλάβουμε από την αρχή οτι μιλάμε για τρεις διαφορετικούς χώρους , που έχουν χωριστή φυσική και λειτουργική οντότητα . Ο “Ιερός Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων χωρίζεται με την μάντρα η πέτρινο τοίχο από το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη ( επίσης αναφέρεται στα έγγραφα του ΥΠΠΟΑ σαν προαύλιο του Μουσείου Άστρους) και του κλειστού αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, είναι χωριστός χώρος , υπάρχει μάλιστα μια μικρή πόρτα μεταξύ τους, όπως είχε προνοήσει σωστά ο μεγάλος ευεργέτης μας Καρυτσιώτης, δείτε την μάντρα που χωρίζει τους χώρους στη φωτογραφία” .ο χώρος είναι εδώ ,δεν φεύγει και δεν πάει πουθενά , μπορουν όλοι οι αρμόδιοι να το διαπιστώσουν και να το καταλάβουν.

Ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων είναι σεμνός και επιβλητικός , είναι “μουσείο” από μόνος του.

Για να βοηθήσουμε την αρμοδία Υπουργό Πολιτισμού να ανοίξει αύριο τον “Iερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, και πολύ σύντομα το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και αργότερα το Μουσείο Άστρους στείλλαμε πρόσφατα στην αρμοδία αρχή του ΥΠΠΟΑ ,Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ , τα επιχειρήματα και τις θέσεις μας, μαζύ με άλλα σχετικά θέματα του Υπουργείου. Οι προισταμένες της ΕΦΑΑΡΚ και της ΓΔΑΠΚ έγιναν μόνες τους αναρμόδιες Θεωρήσαμε αναγκαίο να στείλλουμε αντίγραφο και στη Υπουργό Τουρισμού.

.Καταλήγουμε συνοπτικά: Για τον “Iερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

1 ) Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ αναφέρουν “αποτελούν μία ενότητα”

Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ αποφάσισαν, χώρις καμία ουσιαστική δικαιολογία, ότι ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης , το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους “ αποτελούν μία ενότητα” και για αυτό το λόγο ο “Ιερός Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης είναι κλειστός και μη προσβάσιμος. Αυτή η απόφαση είναι στην πραγματικότητα αντίθετη με τους βασικούς στόχους της υπηρεσίας, που είναι η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς Η απόφαση να κρίνει τους χώρους αυτούς σαν μια ενότητα εξυπηρέτησε ορθά το παρελθόν. Τα σημερινά καινούργια γεγονότα είναι ότι το αρχαιολογικό μουσείο Άστρους έκλεισε διότι υπήρξε η “πρόφαση της ρωγμής ” η όπως μας λένε “Το Μουσείο Αστρους παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης μόνιμου ημερήσιου φυλακτικού προσωπικού”. Με τα καινούργια δεδομένα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις παλιές μας θέσεις με βάση τους κεντρικούς μας στόχους

Υποθέτουμε ότι επίσης, δεν ύπαρχει αιτιολογημένη αποφάση η προγενέστερο εγγραφο του Υπουργείου που να περιγράφει αιτιολογημένα γιατί οι τρείς χώροι “αποτελούν μια ενότητα”.Aν υπάρχει αυτή η δηθεν δικαιολογία “οι τρείς χώροι αποτελούν μια ενότητα”. δεν είναι συμφωνη με την αρχή της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γιατί ο “Ιερός Χώρος ” είναι λειτουργικά και φυσικά χωριστός χώρος,o “Ιερος Χώρος “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης χωρίζεται με την μάντρα η πέτρινο τοίχο από το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη και του αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους

2) Οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ αναφέρουν “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” όπου και αν βρίσκονται.

Αυτά που αναφέρονται στο προαύλιο της σχολής και του μουσείου , δεν έχουν καμία σχέση με τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης , ούτε μπορούν αυτά και “τα συννημένα” του προαυλίου της σχολής να αποτελούν δικαιολογία και πρόφαση για το κλείσιμο του “Iερού Χώρου” Στον ´Ιερό Χώρο “ δεν υπάρχουν “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” , θα έλεγα κάπως παράξενα αναφέρονται και υπονοούνται για το κλείσιμο του “Ιερού Χώρου”. Mε άλλα λόγια είναι σαν να λένε ότι πρέπει να γκρεμίσουμε την γέφυρα του ποταμού Τάνου πριν φτάσουμε στο Άστρος η του ισθμού Κορίνθου και φυσικά να κλείσουμε την γειτονική πλατεια Καρυτσιώτη, να κλείσουμε τα γειτονικα σχολεία και το γηπεδο, για να προστατέψουμε τα μνημεία του προαυλίου του μουσείου Αστρους από όλους τους επισκέπτες. Με την ίδια λογική ,αφού δεν μπορούμε τόσα χρόνια να επισκεπτούμε αυτό τον χώρο , κάτι που μπορούμε άμα θέλουμε να το κάνουμε δίχως χρήματα, καλύτερα θα ήταν να τον γκρεμίσουμε , αφού και τώρα είναι κλειστός και μπαρωμένος σαν να μην υπάρχει.

O χώρος της Β´Εθνοσυνέλευσηs, είναι χωριστός χώρος από το προαύλιο του μουσείου, δεν είναι προσβάσιμος στα αυτοκίνητα, υπάρχουν σκαλιά, και η είσοδος του γειτονεύει με την πλατεία Καρυτσιωτη , το γήπεδο και τα σχολεία ,και εκεί υπάρχουν τις περισσότερες φορές πολλοί άνθρωποι.

Αν ο χώρος της Β´ Εθνοσυνέλευσης είναι προσβάσιμος πάντοτε στους επισκέπτεs, θα παρέχει κάποια πρόσθετη προστασία στον χώρο του προαυλίου του μουσείου που εκτίθενται τα “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη” , γιατι θα είναι δυνατον να υπάρχουν ανθρωποι πιο κοντά στα μνημεία του προαυλίου, με άλλα λόγια η πρόσβαση του χώρου κάνει ακριβώς αυτό που επιθυμούν ,θα παρέχει κάποια πρόσθετη προστασία στον χώρο του προαυλίου του μουσείου που εκτίθενται τα “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη..Αντίθετα το κλείσιμο του χώρου κάνει χειρότερη την προστασία στα μνημεία του προαυλίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, άθελά τους με την επιμονή τους να καλύψουν ένα παλιό αδικαιολόγητο λάθος , κάνουν δύο άλλα λάθη,χειροτερεύουν την προστασία των μνημείων του προαυλίου του μουσείου και δεν προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά αδικαιολόγητα κλειδοαμπαρώνοντας τον Ιερό Χώρο
3) H πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού
Περιμένουμε το ΥΠΠΟΑ να βρεί λόγους να ανοίξε τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο. Ο “Ιερός Χώρος ” πριν το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής ήταν ανοικτός και προσβάσιμος διακόσια χρόνια και έμεινε εδώ, δεν έπαθε τίποτα Στον “Ιερό Χώρο” υπάρχουν 4 τοίχοι, μια επιγραφή της αρχαιολογικής υπηρεσίας , 4 πεύκα, 2 κυπαρίσια και 1 ακακία , τίποτα άλλο δεν υπάρχει σε αυτό τον χώρο, δεν υπάρχουν ούτε “αρχαία γλυπτά και αρχιτεκτονικά μέλη”
Στην νέα εποχή αργά η γρήγορα το κράτος θα σταματήσει να φυλάει 4 τοίχους και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την νέα πραγματικότητα, πως πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα και “να κάνουμε ότι μπορούμε” , αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος.
Με ποιό απλά λόγια ,αν δεν έχουμε χρήματα , πρέπει να αποφασίσουμε αν θα κλειδοαμπαρώσουμε τον Ιερό Χώρο για πάντα η θα ανοίξουμε το χώρο χωρίς φύλακες και προισταμένους.O κοινός νους αργά η γρήγορα θα επικρατήσει και ο Ιερός Χώρος θα ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα
4) Όπως καταλαβαίνουμε, δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης. από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού . Πιθανόν ένας υπάλληλος έκλεισε μια μέρα το “Ιερο Χώρο” γιατί έτσι ήθελε και από τότε κρατεί αναιτιολόγητα το χώρο κλειστό , και το χειρότερο ίσως χωρίς απόφαση από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου. Ποιός αρμόδιος θα τολμούσε γραπτά και θεσμικά να αποφασίσει για να κλείσει τον “Ιερό Χώρο” και που θα έβρισκε έστω μια δικαιολογία για να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση?. O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης είναι κλειστός καταχρηστικά , με αυτά που γνωρίζουμε σήμερα , χωρίς τις αρμόζουσες διαδικασίες και χωρίς την τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών του Υπουργείου Πολιτισμού . Αυτό το αδικαιολόγητο λάθος αναρωτιόμαστε αν είναι πλημελλή εκτέλεση καθήκοντος ,παράβαση καθήκοντος η άλλου παραπτώματος σύμφωνα με την νομοθεσία και τους κανονισμούς του Υπουργείου Πολιτισμού.
5) Βασικά το κλείσιμο του χώρου είναι αντίθετο με τις βασικές αρχές του Υπουργείου Πολιτισμού και αντίθετο με την αρχή της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμμία δικαιολογια για να είναι κλειστός ο χώρος. Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να βρεί λόγους να ανοίξει τον “Iερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.
6) Από ότι ξέρουμε οι πρόσφατα κατασκευασμένες “δικαιολογίες ” δεν πρέπει να δημιουργούνται ,προσθέτονται και αναθεωρούνται εκ των υστέρων, αλλά να είναι αιτιολογημένες και να υπάρχουν στις προγενέστερες αποφάσεις και τα έγγραφα του υπουργείου.

7) Όταν ο χώρος είναι ανοικτός και προσβάσιμος προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και βοηθάμε τον τουρισμό και την πατρίδα μας.

Την επιγραφή αυτή κρύβει χωρίς απόφαση και αναιτιολόγητα το ΥΠΠΟΑ από τους επισκέπτες και καταχρηστικά δεν προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά.Στο χώρο η αρχαιολογική υπηρεσία το 1899 έκτισε την επιγραφή και οι ντόπιοι κάτοικοι μετά το τέλος της Β” Εθνοσυνέλευσης ονόμασαν τον χώρο ” Ιερό Χώρο”, από έκδηλο σεβασμό, για την μεγάλη συνεισφορά που προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος. Eδώ για υπερβολή το “ιερός ” δεν έχει θρησκευτική έννοια αλλά Εθνική έννοια , ο χώρος αναγνωριζότανε από τους κατοίκους σαν πολύ σπουδαίος, σαν ” Ιερός Χώρος “.
Ο «Iερός Χώρος » της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων πρέπει να ανοίξει αύριο. Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση , η ένα έγγραφο που να αναφέρει ,να κλείσει O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού,. Ποιός αρμόδιος θα τολμούσε γραπτά και θεσμικά να αποφασίσει για να κλείσει τον “Ιερό Χώρο” και που θα έβρισκε έστω μια δικαιολογία για να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση?.

Η πρόταση μας είναι:
Α) O Σύλλογος να κάνει μια παρέμβαση στο ΥΠΠΟΑ και να ρωτήσει διακεκριμένους ακαδημαικούς και νομικούς της κοινωνίας μας να συντάξουν το τελικό κείμενο αυτής της παρέμβασης και να διαχειριστούν όλες τις ενέργειες με το ΥΠΠΟΑ. Στην παραπάνω εμπειρία μας ανακαλύψαμε και νομικα θέματα που πρέπει να τα αναφέρουμε και να αναγκάσουμε τους αρμοδίους του ΥΠΠΟΑ να τα λάβουν υπόψη τους και να δεχτούν αναγκαστικά το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Η παρέμβαση αυτή να αναφέρει τουλάχιστον τα κάτωθι, κατά την γνώμη μας η όπως κρίνουν κατάλληλα oι διακεκριμένοι συμππολίτες μας που θα συντάξουν το τελικό κείμενο , oι πολίτες της τοπικής κοινωνίας του δήμου Βορείας Κυνουρίας, όλοι οι Έλληνες της πατρίδας μας και της διασποράς απαιτούμε και περιμένουμε από το ΥΠΠΟΑ χωρίς αλλες δικαιολογίες . (βάλλαμε τα εύκολα και αυταπόδεικτα πρώτα για να βοηθήσουμε τους αρμοδίους του ΥΠΠΟΑ)
1) Επιτέλους να ανοίξει αύριο τον “Iερό Χώρο “ της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων. που έκλεισε καταχρηστικά χωρίς απόφαση η ένα αιτιολογημένο έγγραφο της αρμοδίας αρχής του ΥΠΠΟΑ
2) Επιτέλους να ανοίξει μεθαύριο το προαύλιο της Σχολής Καρυτσιώτη, (που επίσης αναφερεται στα έγγραφα του ΥΠΠΟΑ προαύλιο του Μουσείου Άστρους)
3) Επιτέλους να ανοίξει το αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους
4) Να επιστραφούν αμέσως τα αρχαία μνημεία που έφυγαν με το πρόσχημα της συντήρησης και δεν επανήλθαν μέχρι σήμερα, όπου και αν βρίσκονται, η και αν βρίσκονται σε άλλα μουσεία της Αρκαδίας! Επίσης οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ να καταθέσουν και να δημοσιεύσουν αμέσως πόσα και ποιά μνημεία έχουν αφαιρεθεί από το Μουσείο Αστρους και την ευρήτερη περιοχη μας.,είναι χρήσιμο να ξέρουμε όλοι μας
5) Να δημοσιεύσουν τον ακριβή αριθμό και την ακριβή περιγραφή των αρχαιολογικών ευρημάτων ,που είναι καταγεγραμμένα στο βιβλίο του Μουσείο Αστρους, σύμφωνα με την νομοθεσία και τους κανονισμούς του ΥΠΠΟΑ. Τελικά ας κατανοήσουν οι αρμόδιοι του ΥΠΠΟΑ ότι η διαφάνεια προστατεύει τα αρχαιολογικά μνημεία και οι πολίτες μπορούν , όταν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, να βοηθήσουν το ΥΠΠΟΑ σε αυτό το πολύ σοβαρό και σημαντικό έργο , που είναι η προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς .
Β) Tο τελικό κείμενο προς το ΥΠΠΟΑ να συνταχθεί από τους διακεκριμένους συμπολίτες μας Κυριάκο Κατσιμάνη και Βασίλη Π. Χασαπογιάννη , και θα διαχειριστούν όλες τις ενέργειες με το ΥΠΠΟΑ, δεν χρειάζονται σχόλια για τα προσόντα τους.

Tο κείμενο θα συνυπογραφουν οι κάτωθι:

# Όνομα Επώνυμο Επάγγελμα

A) Σύλλoγοs Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους
1 Παναγιώτης ? Κουτίβας??? Πρόεδρος? Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους
2 Παναγιώτης Κουτίβας τ. Πρόεδρος?? Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους
3 Κυριάκος Κατσιμάνης τ.Επίκ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και
τ.Αντιπρόεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
4 Βασίλης Χασαπογιάννηs τ.Γενικός Επίτροπος Επικρατείας στο Ε.Σ.
5 Ηλίας Σακαλής τ. άμισθος έκτακτος επιμελητής Αρχαιοτήτων Άστρους
6 Γιάννης Σακελλαρίου τ. πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
7 Παναγιώτης Ρουμπής τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
8 Δημήτρης Βερβεσός δικηγόρος ,υποψήφιος πρόεδρος του Δ. Σ. Α.

B) Δήμος Βορείας Κυνουρίας
9 Παναγιώτης Μαντάς Δήμαρχος Βορείας Κυνουρίας
10 Γιώργος Καμπύλης μέλος Δ.Σ. Δήμου Βορείας Κυνουρίας , αντιπολίτευση
11 Παναγίωτης Αδάμης μέλος Δ.Σ. Δήμου Βορείας Κυνουρίας , αντιπολίτευση
12 Γιάννης Γιοβάς μέλος Δ.Σ. Δήμου Βορείας Κυνουρίας , αντιπολίτευση
13 Εμμανουήλ Σκατζός τ. Δήμαρχος Βορείας Κυνουρίας
14 Στράτης Δαλιάνης τ. Δήμαρχος Βορείας Κυνουρίας
15 Γιώργος Δαλιάνης τ. Δήμαρχος Βορείας Κυνουρίας

Γ) Βουλευτές Αρκαδίας και Περιφερειάρχης
16 Γεώργιος Παπαηλιού Βουλευτής Αρκαδίας
17 Κωνσταντίνος Βλάσης Βουλευτής Αρκαδίας
18 Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Βουλευτής Αρκαδίας

19 Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Χιλιάδες πολίτες της τοπικής κοινωνίας, απανταχού στην Ελλάδα και στη διασπορά.
Τα ονόματα θα δημοσιευτούν και κατατεθούν σε κατάλληλο χρόνο
Δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμη ποιός θα είναι ο πρόεδρος του συλλόγου, αλλά ξέρουμε και περιμένουμε ο δάσκαλός μας και φίλος μας Τάκης Κουτίβας να υπογράψει πρώτος η δεύτερος αυτή την παρέμβαση.
Η επιτροπή που θα συντάξει το τελικό κείμενο φυσικά κατά την κρίση της θα προσθέσει πολλούς άλλους διακεκριμένους συμπολίτες μας και ηγέτες της τοπικης μας κοινωνίας από κάθε τομέα ,που ξεχάσαμε, τους θέλουμε όλους μπροστά , δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν.,η γνώμη τους και η επιδρασή τους βαραίνει και θα κάνει τους αρμοδίους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ να σκεπτούν καλύτερα ,να έρθουν στα λογικά τους και κάποτε να «ωριμάσουν βίαια » και επιτέλους να ενηλικιωθούν βιαιότερα.
Στο κείμενο επίσης να αναφέρεται ο συνολικός αριθμός όλων των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται ,ότι επίσης απαιτούν τα παραπανω , και τα ονόματα είναι διαθέσιμα στο ΥΠΠΟΑ , αλλά αυτός ο αρθμός θα αυξάνεται καθημερινά.
Γ) Ο πρόεδρος του συλλόγου αύριο να ζητήσει δημόσια και θεσμικά τους διακεκριμένους συμπολίτες μας Κυριάκο Κατσιμάνη , Βασίλη Π. Χασαπογιάννη να συντάξουν το τελικό κείμενο αυτής της παρέμβασης και να διαχειριστούν όλες τις ενέργειες με το ΥΠΠΟΑ. και επίσης να ρωτήσει αύριο τους διακεκριμένους συμπολίτες μας Ηλία Σακαλή, Γιάννη Σακελλαρίου , Παναγιώτη Ρουμπή , Δημήτρη Βερβεσό να καταθέσουν τις πολυτιμότατες απόψεις τους
Δεν νομίζω κανένας από αυτούς θα αρνηθεί κάτι τέτοιο, όταν το καταθέσουμε κατάλληλα. Η δουλειά όλων μα είναι να βοηθήσουμε το πρόεδρο του συλλόγου να μαζέψει όλη την τοπική κοινωνία σε ένα έγγραφο ,που δεν θα παρακαλούμε ,αλλά θα απαιτούμε μεγαλόφωνα και δυναμικά από το ΥΠΠΟΑ να μας δόσει αυτά που μας ανήκουν.
Η τοπική κοινωνία δεν περιμένει πιά υπομονετικά , και προς το παρόν “σιωπά”, και άρχισε να συγκετρώνει υπογραφές αγανακτησμένων πολιτών για μια παρέμβαση στο ΥΠΠΟΑ, που αν δεν την κάνει ο Σύλλογος σε κάποιο λογικό χρόνο , θα την κάνει η τοπική κοινωνία μεγαλόφωνα σε κάθε κατεύθυνση, γιατι τώρα όλοι γνωρίζουν.
Έχουμε στη διάθεσή μας ένα σημαντικότατο αριθμό πολιτών, πολλοί θα εκπλαγούν για το αριθμό που θα ανακοινώσουμε σύντομα, …. και περιμένουμε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να προσθέσουν την υπογραφή τους , να ενώσουν τις φωνές τους μαζύ μας και να μας βοηθήσουν , για να πάρουμε πίσω όλοι μαζύ αυτά που μας ανήκουν.

Το κλειδοαμπάρωμα της ντροπής: Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση να κλείσει O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων από την αρμοδία αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού
Η τοπική κοινωνία δεν θα “σιωπά” και δεν θα περιμένει υπομονετικά για πάντοτε.
Με εκτίμηση
Γιάννης Κουρόγιωργας

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στους συνεργάτες μας Astros Kynouria News 

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας

Πίσω στην Αρχική σελίδα

astrosgr.com “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή.

astrosgr.com/en Dedicated to Thyreatis Land.”

#astrosgrcom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: