Οι βλάκες και οι ανόητοι “επαρχιώτες»

Από  ftzivel  – 8 Μαρτίου, 2019

Συνταξιούχοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος και σε πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», που διοργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, Αθήνα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Από το παρακάτω σύνδεσμο επιλέξαμε κάτι που το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον και το διαβάσαμε πολλέ φορές. Eίναι πολύ  σχετικό με όλους μας και  περισσότερο  με τους ηγέτες μας , ο τονισμός είναι δικός μας

“Πολλές φορές οι πρωταγωνιστές της Ιστορίας διαπράττουν ανεξήγητα λάθη. Αυτοκαταστρέφονται, και οι ιστορικοί χάνουν τον λογαριασμό μη δυνάμενοι να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Πριν από αρκετά χρόνια μια καθηγήτρια σε ένα από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια έθεσε ως αντικείμενο μελέτης το ερώτημα: Πώς εξηγούνται τα λάθη «μεγάλων ανδρών» που κατεστράφησαν από μοιραία λάθη τους; Ως παραδείγματα αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, ο Ναπολέων που εξεστράτευσε αγνοώντας τον ρωσικό χειμώνα, οι Ελληνες που εγκατέλειψαν τον Σαγγάριο για να καταλήξουν στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Χίτλερ που επανέλαβε το λάθος του Ναπολέοντος προς τη Ρωσία κ.ά.

Οι φοιτητές έδωσαν τις απαντήσεις τους, τις οποίες απέρριψε όλες η καθηγήτρια. Τους είπε ότι η εξήγηση είναι απλή. Ησαν βλάκες. Εκαναν τα λάθη από αγνή και ανόθευτη βλακεία.”

Σύντομα θα έχουμε εκλογές . Οι πολίτες  θα κληθούν για μια ακόμα φορά να εκλέξουν τους πολιτικούς αντιπροσώπους τους,  που θα τους εκπροσωπούν  σε όλα και θα αποφασίζουν για αυτούς , τους γονείς τους και τα παιδιά τους  για τέσσερα ακόμα χρόνια. Ευχόμαστε οι πολίτες να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους. Πολλοί σωτήρες θα παρουσιαστούν σύντομα. Συνιστούμε στους συμπολίτες μας “να κλείσουν τα χαζοκούτια “, να γιοχάρουν τους “ειδικούς ” που κόβονται να  αποφασίσουν για μας , να  βάλλουν το χέρι στην καρδιά  και να ψηφίσουν αυτούς που  οι ίδιοι θέλουν και εμπιστεύονται  , δεν χρειάζονται την βοήθεια κανενός .

Με την ευκαιρία των εκλογών θέλουμε να αναφέρουμε μερικές σχετικές  βλακείες που δεν τις καταλαβαίνουμε.

Πρώτη βλακεία οι ετεροδημότες να ψηφίζουν στο τόπο καταγωγής.

Δεν καταλαβαίνουμε ποιός φωστήρας σκέφθηκε οι ετεροδημότες πρέπει να ψηφίζουν στο τόπο καταγωγής και όχι στο τόπο διαμονής και  μόνιμης κατοικίας και γιατί αυτή η βλακεία δεν διορθώνεται η τουλάχιστον δεν συζητιέται από πολλούς ηγέτες , ακόμα και έγκυρους συνταγματολόγους  η απλούς πολίτες τόσα χρόνια. Βλέπουμε στίς εκλογές να μεταφέρονται  από τις πόλεις στη επαρχία εκατομμύρια πολιτών τις περισσότερες φορές με έξοδα των κομμάτων “για να ψηφίσουν στον τόπο τους”. Η μεταφορά των ετεροδημοτών για λίγες μέρες   κοστίζει πολλά στη οικονομία , για μεταφορικά έξοδα  και άδεια απουσίας από την εργασία τους.  Το κυριότερο η “στραβή  ψήφος ” ,  ότι μας λένε οι συγγενείς μας… , για “άγνωστους ” αντιπροσώπους,  είναι θεωρητικά παραβίαση του συντάγματος και της δημοκρατίας. Πολλές φορές είναι  αντίθετη με το ίδιο το συμφέρον των ετεροδημοτών ψηφοφόρων , αφού άλλοι αποφασίζουν για αυτούς στο τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και όχι οι ίδιοι για κάτι που άμεσα τους αφορά. Για το λόγο αυτό οι ετεροδημότες ψηφοφόροι  καλούνται  και “ανόητοι επαρχιώτες ” η βλάκες , πού δήθεν ενδιαφέρονται για τον τόπο καταγωγής , αφού εμφανίζονται εκεί να ψηφίσουν κάθε τέσσερα χρόνια  και πολλές φορές  στη καθημερινη τους ζωή, έχουν απόψεις  και ενέργειες αντίθετες με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας  των ίδιων και περισσότερο της μόνιμης κατοικίας  των παιδιών  των. Αυτό το φαινόμενο δεν γίνεται στα σύγχρονα κοινωνικά κράτη , όπου οι πολίτες υποχρεούνται να ψηφίζουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.  Αντίθετα σε εμάς το κράτος βοηθάει  και συντηρεί τον ανόητο επαρχιωτισμό .

Δεύτερη βλακεία  οι νόμοι επιτρέπουν την προδοσία  των πολιτών και  την “αποστασία“.

Οι  κοτζαμπάσηδες , οι συνεργάτες ,  οι”αποστάτες και οι παραβάτες ” υπήρχαν πάντοτε στη δημόσια ζωή  και ο λαός μας σοφά τους απαξίωνε και  με μελανά γράμματα καταδίκαζε σαν προδότες . Δεν θα ασχοληθούμε εδώ με τον Εφιάλτη, τον Βιβούλιο έπαρχο,  τους κοτζαμπάσηδες και δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών ,αλλά  μόνο θα τους θυμίσουμε σε όλους,

Στη νεώτερη ιστορία μας  είχαμε “τους αποστάτες ” βουλευτές    και  “κατεψυγμένους ”  πρωθυπουργούς , όπως αυτοαποκαλούντουσαν , το 1965  που μας οδήγησαν σε μεγάλες περιπέτειες.

Πρόσφατα βλέπουμε  αποστάτες πολιτικούς,  πού άλλα μας έλεγαν  πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν  για τις καρέκλες ,για να προδοθούν οι ίδιοι από τους συνεργάτες τους , που τους αποκαλούσαν αποστάτες (των αποστατών),  και να καταλήξουν στημένες λεμονόκουπες, αφού οι  νόμοι μας και το σύνταγμα  επιτρέπουν την ψήφο κατά συνείδηση,που μερικοί το ερμηνεύουν έστω και προσωρινές καρέκλες  και αξιώματα. Η ψήφος των βουλευτών  κατά συνείδηση  δουλεύει σωστά αλλά  απαιτεί ώριμους πολιτικούς και ώριμους ψηφοφόρους , που δυστυχώς εμείς δεν είμαστε. Εδώ πρέπει να δουλέψουμε και να θωρακίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο την δημοκρατία μας ,μπορούμε να το κάνουμε άμα το θέλουμε, ας αρχίσουμε από την περιορισμένη  θητεία των επτά χρόνων για όλους τους αιρετούς μας  και το “δαγκωτό” μαύρο.

Tο δικαίωμα ψήφου της διασποράς

Δεν θεωρούμε βλακεία  το δικαίωμα ψήφου της διασποράς που πολλοί τελευταία το επαναφέρουν,  όπως φαίνεται για μικροκομματικούς λόγους,  αλλά  η άποψη μας είναι ότι  η ψήφος έχει περισσότερο σχέση με το κράτος  ,που  πριοσδορίζεται σε μια συγκεκριμένη  εδαφική περιφέρεια ,και λιγώτερο με το έθνος ,που δεν έχει σύνορα . Πολλά σύγχρονα κράτη έχουν εφαρμόσει αυτό το δικαίωμα  αλλά εμείς οι Έλληνες είμαστε ένα έθνος μεταναστών διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο για τρεις χιλιάδες χρόνια από το πρώτο αποικισμό του Θαλή , που γέννησε το Ελληνικό θαύμα , μέχρι σήμερα. Πρέπει όλοι να καταλαβαίνουμε ότι  άλλο πράγμα είναι το κράτος  με τις δικές του αρμοδιότητες και άλλο πράγμα το έθνος.

Είναι λάθος  η άποψη που μας λέει  ,θέλουμε δήθεν τον απόδημο Ελληνισμό… και θέλουμε να ψηφίζει , που δεν ξέρουμε καλά αν είναι τέσσερα …η δεκατέσσερα εκατομμύρια, αλλά  όλοι αυτοί όσοι είναι τάχα να εκπροσωπούνται από περίπου 2-3 βουλευτές για μια στάχτυ στα μάτια της δημοκρατίας. Είναι λάθος επίσης η άποψη ότι ο απόδημος Ελληνισμός, όπου να βρίσκεται και όποιος να είναι,  έχει τα ίδια δικαιώματαμε με τούς μόνιμους κατοίκους του Ελληνικού κράτους, αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ  να εφαρμοσθεί, ούτε για μικροκομματικά  πολιτικά συμφέροντα.

Τελικά  δεν ξέρουμε αν οι “βλάκες ” πολιτικοί , οι συνεργάτες και οι “αποστάτες ”  μήπως τα κάνουν όλα αυτά  για το τομάρι τους και τίποτα άλλο. Δεν φταίνε αυτοί αλλά εμείς που τους ανεχόμαστε και πολλές φορές τους το επιτρέπουμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: