astrosgreece.gr : “Αφιερώνεται στη Θυρεάτιδα Γή. Dedicated to Thyreatis Land.”

Από ftzivel -25 Μαρτίου, 20211

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Φίλες συμπολίτισσες και φίλοι  συμπολίτες ,φίλες και φίλοι των ομάδων μας στο ΦΒ Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας  και  Ο ιστορικός Άγιος Ιωάννης ( Αγιάννης) Κυνουρίας. πέρασε ένας χρόνος που με την βοήθεια και την αφοσίωση σας μας βοηθήσατε και μας εμπνεύσατε να κτήσουμε με κάποια σχετική επιτυχία τις ομάδες μας για την προβολή του τόπου μας ,Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε τις ομάδες μας.   Στη ψηφιακή εποχή μας δεν πρέπει να χάσουμε το τραίνο της ιστορίας που θα περάσει μροστά μας  και θα σφυρίξει τρεις φορές .

Στην ψηφιακή εποχή μας πρέπει όλοι να κάνουμε ασταμάτητα περισσότερα, όσα μπορούμε.Δεν σκοπεύουμε,  δεν θελουμε,δεν μπορούμε και δεν επιχειρούμε να αντικαταστήσουμε το δήμο μας , που αδιαφιλονίκητα έχει  η πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο για την προβολή  και την ανάπτυξη του τόπου μας. Πάντοτε οι επισκέπτες μας θα κοιτάνε πρώτα την ιστοσελίδα του κάθε δήμου  όταν ψάχνουν που θα περάσουν τις διακοπές τους στη πατρίδα μας , αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ευχόμαστε και ο δήμος μας κάποτε να καταλάβει τα αυτονόητα.Ας αρχίσει από τα εύκολα μια ανάρτηση  στην ιστοσελίδα  με λίγες λέξεις και δύο φωτογραφίες για τα αυτονόητα ,για ότι έχουμε και σύντομα δήθεν «θα γιορτάσουμε»…,που είναι εδώ και θα τα βρούμε μπροστά μας ,δεν κρύβονται πιά…..

‘Ολος ο ντουνιάς ξέρει το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας από την Β΄Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων ,που δήθεν «θα γιορτάσουμε» σύντομα ,δεν ανοίγουμε το μουσείο γιατί κάναμε  για δώδεκα χρόνια την «πρόφαση της ρωγμής πρόφαση της στατικής επάρκειας» για ότι  εγκρίναμε  το  2015 και πληρώσαμε , δεν τελειώσαμε με τις στατικές μελέτες  , δεν ξέρουμε τι θα πει γραπτά, δημόσια και φανερά, άραγε τι μαγειρεύεται με το μουσείο ….μήπως ξέρει κανένας κάτι….  και  παρακαλούμε ακούσατε  αφού δεν ανοίγουμε το μουσείο ταυτόχρονα ¨ξεχάσαμε» ….να αναρτήσουμε  για περίπου οκτώ χρόνια στην ιστοσελίδα του δήμου μας την παραπάνω φωτογραφία  για την  Εθνοσυνέλευση , αλλά λέμε οτι έχουμε ιστοσελίδα δήμου  που περιέχει το τειχιό και το λιμάνι στην σελίδα Archaiological Sights & Museums,έλεος πιά ……, απορούμε γιατί άραγε πέφτουν αστραπές τον Αύγουστο…..

Archaiological Sights & Museums | DiscoverKynouria.gr

Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω σύνδεσμο να δείτε τα «μουσεία» μας……τα καμαρώνουμε οκτώ χρόνια…….

Οι συμπολίτες μας «κουνάνε τα χέρια τους για να μη βουλιάξουμε» και δεν περιμένουν πια τις εξουσίες. Με την έμμεση βοήθεια σας αποφασίσαμε  να φτιάξουμε την  ιστοσελίδα  astrosgreece.gr  ένα σημείο αναφοράς για την Θυρεάτιδα Γή  και για ολους τους γείτονες μας, για το δήμο μας, ,  που θα είναι εύκολα προσβάσιμη σε  όλη την υφήλιο,  που  θα είμαστε υπερήφανοι να την δείχνουμε στους πιθανούς φίλους επισκέπτες μας  και αυτό κάνουμε τώρα, το δείχνουμε όπου μπορούμε.Στη αρχή πιθανον να υπάρχουν μικροπροβήματα αλλά θα τα φτιάχνουμε σιγά σιγά, Δοκιμάστε τις επομενες ημέρες ,ευχόμαστε να σς αρέσει.  Δεσμευόμαστε δημόσια να  τελειώσουμε και θα  τελειώσουμε σχετικά σύντομα αυτή την προσπάθεια με το καλυτερο τρόπο,όσο μπορούμε καλύτερα. Η σωστή προβολή μιας περιοχής δεν γίνεται από μία πλατεία, αλλά από όλες τις πλατείες του δήμου μας…

Γνωρίζουμε όταν οι επισκέπτες μας  περάσουν ωραία την πρώτη φορά στον τόπο μας ,θα έρθουν πάλι πολλές φορές και θα στείλουν πολλούς φίλους τους, που επίσης αυτοί θα στείλουν τους δικούς τους φίλους αργότερα…. 

Όταν δείχνουμε την ιστοσελίδα μας astrosgreece.gr σε πέντε φίλους μας, τους ρωτάμε ευγενικά ο καθένας να το δείξει σε επίσης σε πέντε φίλους του ,είναι εύκολο astrosgreece.gr,  που επίσης θα ρωτήσουν ευγενικά το ίδιο…. ,κάπως έτσι γίνεται η τουριστική προβολή ενός τόπου.

Τι  θέλουμε να κάνουμε  με το astrosgreece.gr:

Οι στόχοι μας  θα αναφέρονται βασικά  στα ¨Τι κάνουμε , τι έχουμε και τι πρέπει να κάνουμε.

«Καλώς ήλθατε στό ιστορικό Άστρος και τον ιστορικόν Αγιάννη».

Τι κάνουμε εδώ: Προβάλουμε την Θυρεάτιδα Γή (Θυρέα) και τους γείτονες μας ,ότι έχουμε στον τόπο μας, στους φίλους μας, όπου μπορούμε και όπου και αν βρίσκονται, στη Θυρέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Θυρέα είναι μια περιοχή πλούσια σε ιστορία, παραδόσεις, πολιτισμό, αρχαιολογικούς χώρους, μαγευτικές παραλίες, παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και αρχαία μονοπάτια πεζοπορίας.

Το ιστορικό Άστρος είναι επίσης μια πύλη για διαδρομές εξερεύνησης και ανακάλυψης πέρα ​​από την ιστορική περιοχή της Θυρέας στην καρδιά της Πελοποννήσου ,στην Αθήνα , στα Ελληνικά νησιά και στη Ελλάδα.

Tι έχουμε , «Είμαστε κοντά σε όλα και τα έχουμε όλα»

Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας βρίσκεται στη δυτική παραλία του Αργολικού ,εκεί που στο παραπάνω χάρτη διακρίνεται η αρχαία πόλη της Θυρέας, νότια από την πρώτη πόλη της Ευρώπης το ιστορικό Άργος και την έδρα του Μυκηναικού πολιτισμού Μυκήνες.

Στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης.

1)Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας δεν είναι το κέντρο του κόσμου, αλλά είναι κοντά σε όλα και τα έχουμε όλα.

Η Αθήνα απέχει 170 χλμ, περίπου δύο ώρες ,το αεροδρόμιο περίπου 200 χλμ και το ‘Άστρος έχει το φημισμένο και το καλύτερο Αττικό κλίμα,χωρίς τα καυσαέρια τησ Αθήνας ( η πραγματική απόσταση ευθεία από την Αθήνα είναι περίπου 100 χλμ ,απέναντι από τον Πειραιά..)

Το Άστρος είναι πολύ κοντά στους σπουδαιότερους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία της πατρίδας μας, , που κάποτε όλοι πρέπει να επισκεφτούμε , που εύκολα επισκέπτονται πολλοί φίλοι μας με ημερήσιες εκδρομές από το Άστρος, όταν διαλέγουν το Άστρος για τη βάση των ετήσιων διακοπών τους .

α.Σπουδαιότεροι Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία στην Ελλάδα.

Το Παλαμήδι στο Ναύπλιο (33 χλμ,),η Τύρινθα 33 χλμ, οι Μυκήνες( 43 χλμ), το Θέατρο Επιδαύρου( 70 χλμ), η Ολυμπία(170 χλμ), ο Παρθενώνας,η Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα (170 χλμ), οι Δελφοί (288 χλμ) και ο Μυστράς (88 χλμ).

  1. b.Έχουμε κοντά μας εύκολα προσβάσιμα του “Αιγαίου τα νησιά”
  2. c.Έχουμε πολλά ιστορικά και παραδοσιακά χωριά και τους φίλους μας Τσάκωνες που συνεχίζουν να μιλάνε αρχαία Ελληνικά.

2) Έχουμε τον «ήλιο και την θάλασσα» του Αργολικού, με πολλές μαγευτικές παραλίες. Είμαστε ένα μαγευτικό «νησί που τα έχει όλα». Ας επαναλάβουμε, έχουμε κοντά μας εύκολα προσβάσιμα του “Αιγαίου τα νησιά”.

3) Έχουμε μεγάλη ιστορία και σημαντικότατα αρχαιολογικά μνημεία , που έπαιξαν αναμφισβήτητα καταλυτική σημασία για την οργάνωση και επιτυχία του απελευθερωτικού αγώνα.

α. O «Ιερός Χώρος» της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

β. Η σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη με το παράρτημα της στο Άστρος και ο Δημήτριος Καρυτσιώτης. Η σχολή έπαιξε πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για να γίνει ο Αγιάννης πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδος.

γ. Ο Άγιος Ιωάννης (Αγιάννης) Αρκαδίας και ο Πάνος (Άκουρος) Ζαφειρόπουλος. Ο Αγιάννης ήταν πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας από τις 15 Αυγούστου έως την 1 Οκτωβρίου 1822 .Το «κυβερνείο» που βρίσκεται πολύ κοντά στη σχολή Καρυτσιώτη του Αγιάννη ήταν η έδρα της κυβέρνησης.

δ. Από το “στρατόπεδο των ιστορικών Βερβένων” άρχισε ουσιαστικά και στρατιωτικά η απελευθέρωση της πατρίδας μας.

4) Έχουμε τον Πάρνωνα, «τα βουνά μας και τα κάστρα μας».

5) Είμαστε το «Άγιον Όρος» της Νότιας Ελλάδας

Έχουμε τους γείτονες μας  και τις κατάλληλες υποδομές για διακοπές για όλους και για οικογένειες,

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα περιέχει  σχετικά σύντομα η ιστοσελίδα μας  και ευχόμαστε η ιστοσελίδα σας astrosgreece.gr .

Στο ιστορικό Άστρος Κυνουρίας τα έχουμε όλα.

Τι πρέπει να κάνουμε

Τα έχουμε όλα, αλλά δεν είναι αρκετά, πρέπει επίσης εμείς να κάνουμε ακόμα λίγα.

1) Να μάθουμε να προβάλουμε καλύτερα ότι έχουμε και να μη κρύβουμε τίποτα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

2) Να βελτιώνουμε ασταμάτητα όσο μπορούμε τις τουριστικές υποδομές μας.

Σας ευχαριστούμε όλους , να είσαστε καλά. . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας

Στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης.

Το ιστορικό Άστρος Κυνουρίας δεν είναι το κέντρο του κόσμου, αλλά είναι κοντά σε όλα και τα έχουμε όλα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: