Το συνταγματικό δικαίωμα  αναφοράς στις αρχές και oi λανθασμένες   πινακίδες ,Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους.

Από ftzivel -15 Σεπτεμβρίου, 2019

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

 Την παρακάτω επιστολή ξαναστείλλαμε στην Περιφέρεια  και στο Υπουργείο Τουρισμού και περιμένουμε. να βρούμε τους αρμόδιους οι ενέργειες αργότερα….. Το υπουργείο Τουρισμού μας είπε παλιότερα είναι αναρμόδιο…… και αρμόδιοι είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που μας έγραφε στα παλιά της παπούτσια…. δεν απαντούσε στις αναφορές μας.

Εμείς σαν περισσότερο αρμόδιοι  επανερχόμαστε δριμύτεροι αυτή την φορά, τι να κάνουμε “κάποιος πρέπει να το κάνει”.

Με την ευκαιρία ας θυμίσουμε στους συμπολίτες μας και σε όλους το συνταγματικό δικαίωμα αναφοράς στις αρχές.

Πιστεύουμε  οι δημόσιοι λειτουργοί  και οι πολιτικοί  έχουν πολιτική , κοινωνική και  ηθική υποχρέωση να απαντούν στους πολίτες και να τους λένε την αλήθεια. Το σύνταγμα και οι νόμοι επίσης λένε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί και οι πολιτικοί ,σαν δημόσιοι λειτουργοί, έχουν και νομική υποχρέωση να απαντούν στα ρωτήματα των πολιτών ,ας μη πάμε εκεί ακόμα , ας μείνουμε στο παραπάνω “έχουν πολιτική , κοινωνική  και ηθική υποχρέωση”.

Θα αναφέρουμε   εδώ  το άρθρο 10 του Συντάγματος των Ελλήνων για να θυμηθούμε όλοι  τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας, ο τονισμός δικός μας

‘Αρθρο 10: (Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές)

  1. Kαθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Kράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο.
    Mόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής στην οποία απευθύνεται η αναφορά, και με την άδειά της, επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ’ αυτή.
    3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ικανοποίηση στον αιτούντα, όπως νόμος ορίζει.

Συνιστούμε με το θάρρος στους συμπολίτες μας  το συνταγματικό δικαίωμα αναφοράς στις αρχές  είναι υποχρέωση και καθήκον ολων μας. Αν θέλουμε να δούμε κάποτε στον ήλιο μοίρα , πρέπει  κάποτε να αρχίσουμε να καταθέτουμε τις αναφορές μας στις αρχές,  γραπτά, με όνομα ,ημερομηνία και υπογραφή, γιατί οι Ρωμαίοι έλεγαν “ τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν”. (Verba volant, scripta manent).

Τελικά ο κοινός νους θα επικρατήσει και οι αρχές θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν , αν δεν είμαστε υπερβολικοί και απαιτούμε τα αυτονόητα. Ας αναφέρουμε εδώ κάποτε έπρεπε να γράψουμε 65 επιστολές για να διορθώσουν επιτέλους  οι αρμόδιοι τρεις πινακίδες,< στην Κόρινθο, στο Άργος και στο κόμβο Κυβερίου> .

Ευχόμαστε να μην χρειασθεί να γράψουμε επίσης 65 επιστολές για τις λανθασμένες πινακίδες Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους. Αν χρειασθεί θα γράψουμε  165 επιστολές ……………

Oi λανθασμένες   πινακίδες ,Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους.

Κυρίες και κύριοι

“Είμαι Έλληνας της διασποράς που κάθε  χρόνο επισκέπτομαι την Ελλάδα, πολλές φορές προσκαλούμε φίλους μας από το εξωτερικό για να απολαύσουν και αυτοί  τον Αττικό ουρανό και να γίνουν φίλοι της πατρίδας μας , αυτό μπορούμε να κάνουμε.”

Ερχόμαστε κάθε χρόνο στην πατρίδα. Το ταξίδι είναι μακρυνο και κουραστικό , 3 ωρες στο αεροδρόμιο, 10 ωρες η πτήση, 4 ώρες βαλίτσες , ενοικίαση αυτοκινήτου , οδήγηση μέχρι το Άστρος ,  περιπου  17 ώρες αν όλα πάνε καλά. Δεν χαθήκαμε όταν φτάσαμε  στην  Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους  γιατί ξέραμε που πηγαίναμε,

Αλλά χάθηκαν δύο αυτοκίνητα επισκεπτών μας που  αργότερα μας επισκέππτηκαν. Έστριψαν αριστερά και έψαχναν να βρούν το Άστρος στο Παράλιο Άστρος , ο ένας αργά στο σκοτάδι της νύκτας , ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν περάσεις την τελευταία στροφή του δρόμου  και βλέπεις το κάμπο με τις ελιές πριν τον κόμβο Παραλίου Άστρους  υπάρχει μια σχετικά μεγάλη μπλε πινακίδα που δείχνει “ΆSTROS” με κατεύθυνση αριστερά , στο ίδιο σημείο υπάρχουν και πινακίδες με διαφημίσεις,εκεί ο κουρασμένος  ταξιδιώτης παίρνει την πρώτη ότι για να πάει στο Άστρος πρέπει να στρίψει αριστερά .

Στη συνέχεια στον κόμβο Παραλίου Άστρους  βλέπει άλλες πινακίδες , την ίδια μπλε με μεγάλα γράμματα που δειχνει την κατεύθυνση για το “ΆSTROS”  αριστερά, όπως και η προηγούμενη. και  στο ίδιο ακριβώς σημείο την μεγαλύτερη πινακίδα που είναι φαίνεται η βαλμένη απο τις αρμοδιες αρχές που δείχνει  την κατεύθυνση προς το “Άστρος” δεξιά. Για να γίνουμε αντιληπτοί επαναλαμβάνουμε στο κόμβο Παραλίου Αστρους μια πινακίδα δείχνει την κατεύθυνση για το Άστρος αριστερά και άλλη πινακίδα στο ιδιο σημείο δείχνει την κατεύθυνση για το Άστρος δεξιά, δείτε την συννημένη φωτογραφία, όλα αυτά στη πατρίδα μας με τα ρεκόρ επισκεπτών κάθε χρόνο  αν είναι δυνατόν.

Επίσης όταν φεύγεις από το Άστρος  προς το Κυβέρι πριν τον κόμβο Παραλίου Άστρους  βλέπεις την ίδια μπλε με μεγάλα γράμματα που δειχνει την κατεύθυνση για το “ΆSTROS”  δεξιά,  ας έφυγες από το Άστρος σε στέλνουν αλλού να το ξαναδείς αλλά κάτι άλλο το Παράλιο Άστρος, αν είναι δυνατόν

Οι πινακίδες των δρόμων χρειάζονται σε όλο τον κόσμο για τους επισκέπτες όχι τους ντόπιους πολίτες, τους αιρετούς μας  η τους αρμόδιους της περιφέρειας και τους αυτοκυρηχθέντες αναρμόδιους  του υπουργείου Τουρισμού, αν δεν μπορούμε να τις  διατηρήσουμε σωστά  ας τις καταργήσουμε. Οι λανθασμένες και κατεστραμμένες πινακίδες στην πατρίδα μας, που ο τουρισμός είναι η βαρειά βιομηχανία μας,  είναι  μικρές λεπτομέρειες μόνο για τους τουρίστες  και τους επισκέπτες μας που πρέπει να διαβάσουν τα αδιάβαστα και να βρούνε ποιά πορεία να πάρουν  (αφού και από το Παράλιο Άστρος πας στο Άστρος …σωστό ήταν).

Το άσχημο σε όλα αυτά είναι ότι εμείς πρέπει να εξηγήσουμε στους επισκέπτες μας. Ένας επισκέπτης, ύστερα από 17 ωρες ταξίδι,  που θα έβλεπε…;  οδηγώντας  δύο αντικρουόμενες πινακίδες , μία με μεγάλα γράμματα μία με μικρά, που θα πήγαινε η θα φρενάριζε να σκεπτεί  ποιό δρόμο  και ποιά πορεία να πάρει   η θα πήγαινε όπου το έλεγε η τύχη του , λίγο οδήγημα μέσα στο Παράλιο Άστρος  δεν είναι και πολύ σημαντικό …..ας μην πούμε περισσότερα….
.
Σας παρακαλούμε  να αφαιρέσετε αμέσως τις τρεις  λανθασμένες πινακίδες με τα μεγάλα γράμματα “ASTROS” στον κόμβο  Παραλίου Άστρους  και τις άλλες παράνομες διαφημίσεις στο σημείο της κεντρικής πινακίδας, για να σταματήσει η σύγχυση  και η ταλαιπωρία των επισκεπτών μας,

Σας παρακαλούμε να μου στείλλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση αριθμό πρωτοκόλλο για το έγγραφο  και την συννημένη φωτογραφία  και να μας ενημερώσετε με τις ενέργειες σας , όποιες και αν είναι, για να μην σπαταλάμε χρόνο σε κανέναν σε αυτά  που  εμείς τα θεωρούμε πολύ σημαντικά

Είχαμε αναφέρει τα ίδια σε αρμοδίους πέρυσι δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Η συννημένη φωτογραφία τα λέει όλα

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Γιάννης Κουρόγιωργας…………………….”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: