Από ftzivel -6 Οκτωβρίου, 20180

Του Γιάννη Κουρόγιωργα
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τον δημόσιο διάλογο των κουφών και των στραβών για το “μακεδονικό ζήτημα”. Aνάλογα με τις κομματικές ταυτότητες που έχει ο καθένας η ποιά κομματικά συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει , η άλλα συμφέροντα ας πούμε για ευκολία της Αμερικής η της Ρωσίας,( υπαρχουν και άλλοι), ξέρουμε εκ των προτέρων ποιά θέση θα έχει, λέει την δικιά του ιστορία χωρίς καθόλου να ακούει τούς άλλους η χωρίς να διαβάζει τίποτα. Tο “μακεδονικό ζήτημα” που σαν μικρότερο κομμάτι του λεγόμενου “ανατολικού ζητήματος ” συζητιέται για περισσότερο από διακόσια χρόνια , γιατί οι μεγάλες δυνάμεις παράξενα δεν συμφώνησαν διακόσια χρόνια τώρα σε ποιόν ανήκει αυτό το οικόπεδο.
Είναι πολύ ενδιαφέρον και παράξενο τι γίνεται σήμερα με τα πολιτικά κόμματα.
H μεγαλύτερη και επικρατούσα αριστερή πτέρυγα της αριστεροδεξιάς σημερινής κυβέρνησης υποστηρίζει τις θέσεις της δύσης που έχουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί. Η ακροδεξιά της πτέρυγα αντίθετα συμφωνεί με τους Ρώσους.
H δεξιά παράταξη , που κύριο μέλημα της είναι να δοκιμάζει τους πρωθυπουργικούς θώκους , σαν “αντιπολίτευση” υποστηρίζει τα αντίθετα από την κυβέρνηση και σχεδόν τα ίδια με το βορρά , τους Σλάβους και την Ρωσία, που σε αυτή την φάση στριγμωμένοι από την πραγματικότητα δεν θέλουν καμία λύση ,” καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια”, τι να πει κανείς , θα τα δούμε όλα στις μέρες μας.
Ακριβώς τα ίδια έκανε ο προγενέστερος αρχηγός της ,πάσει θυσία πρωθυπουργός μιας καμμέννης γής , “με όσες εκλογές χρειάζονται” , με τα Ζάπεια, για να υπογράψει αργότερα με τα δύο χέρια “τα χειρότερα” από τα “κακά” που κατηγορούσε νωρήτερα ,με την βοήθεια του “υπερφιλόδοξου” αντιπροέδρου ,πρώην κομματικού εχθρού που είχε κάνει νωρήτερα τα “κακά”, ( o αντιπρόεδρος του βάσταγε τα δύο χέρια για να είναι σίγουρος θα υπογράψει), και έξυπνα η τυχαία άφησε τα “χείριστα”για τον σημερινό πρωθυπουργό που τότε “έσκιζε” τα μνημόνια και θα έδιωχνε την “τρόικα”…, αλλά έφερε σύντομα τους “θεσμούς “… και τους Γερμανούς……. για μόλις 99 χρόνια.
Τα άλλα μικρότερα κόμματα μασσάνε τα λόγια τους, κοιτάζοντας τις δημοσκοπήσεις και πως θα μπούν στην επόμενη βουλή.
Δείτε τους παρακάτω δύο συνδέσμους για περισσότερα για το μακεδονικο και ανατολικό ζήτημα .
“Ο όρος Ανατολικό Ζήτημα, γενικότερα, αναφέρεται στον ανταγωνισμό μεταξύ Ανατολής και Δύσης και ειδικότερα αφορά τα διπλωματικά και πολιτικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εγγενείς αδυναμίες στη διατήρηση της συνοχής του Οθωμανικού Κράτους που παρουσιάστηκαν από τα μέσα του 18ου μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο ένας μετά τον άλλο οι υπόδουλοι στους Οθωμανούς λαοί εξεγέρθηκαν κατά της Αυτοκρατορίας, η οποία είχε ηττηθεί από τη Ρωσία κατά τον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο το 1774……..
Στις 27 Ιουλίου 1839 οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Αγγλίας, Αυστρίας, Γαλλίας, Πρωσίας και της Ρωσίας διεμήνυσαν στην Υψηλή Πύλη ότι η συμφωνία των πέντε Μεγάλων Δυνάμεων ως προς το Ανατολικό Ζήτημα ήταν εξασφαλισμένη και την καλούσαν να μην προχωρήσει σε οριστικό διάβημα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους[3]. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δέχθηκε το αίτημά τους, αλλά δεν ήταν σίγουρο αν και οι ίδιες οι Δυνάμεις θα τηρούσαν τη συμφωνία[4].”
“Ύστερα από τον Κριμαϊκό Πόλεμο (1854), σε μια εποχή κατά την οποία Βούλγαροι του εξωτερικού συνεργάζονταν με Ρώσους Πανσλαβιστές (η πανσλαβιστική ιδέα ταυτίζονταν όλο και περισσότερο με τα σχέδια της Ρωσίας για έξοδο στη Μεσόγειο και έλεγχο των Στενών) δόθηκε μία νέα ώθηση για την ανάπτυξη της Βουλγαρικής εθνότητας”
Μακεδονικό Ζήτημα είναι η ονομασία με την οποία έγινε διεθνώς γνωστό το εθνικοχωροταξικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη Συνθήκη του Βερολίνου τον 19ο αιώνα, στη Βαλκανική, και ειδικότερα στη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας μεταξύ των κρατών της περιοχής, Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το Μακεδονικό Ζήτημα ήταν επιμέρους θέμα του γενικότερου Ανατολικού Ζητήματος, που φάνηκε να είχε λήξει με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου πλην όμως επανεμφανίσθηκε στο προσκήνιο αμέσως μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανάμεσα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία στην αρχή, και ΠΓΔΜ στη συνέχεια, ως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.”
Διαβάζουμε και ακούμε στο τύπο καθημερινά τούς “ειδικούς ” που έκαναν ποιά επιστήμη και αλλάζουν την σημασία των λέξεων και των γεγονότων , όπως τους συμφέρει καλύτερα, γιατί στην ουσία μιλάνε για τις δικές τους καρέκλες.
Ο σεβαστός καθηγητής μας Κυριάκος Σ. Κατσιμάνης ,Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας τονίζει.
“Γενικότερα, η σημασιολογική διαστρέβλωση προωθείται με την εισαγωγή λέξεων που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί επακριβώς το νοηματικό περιεχόμενό τους, κάτι που δεν είναι, βέβαια, καθόλου τυχαίο28. Ο Θουκυδίδης επισημαίνει επιγραμματικά τις στρεβλωτικές επιπτώσεις της ηθικοπολιτικής κρίσης στη χρήση της γλώσσας: “και την ειωθυίαν αξιωσιν των ονομάτων εις τα έργα αντηλαξαν τη δικαιωσει” άλλαξαν την καθιερωμένη σημασία των λέξεων ανάλογα με το πώς τους συνέφερε.” σελίδα 11
Δείτε το παρακάτω συνδέσμο για περισσότερα.
Συζητώντας τις έννοιες τις πολιτειότητας, της δημοκρατίας και του πατριωτισμού
Ο “συνταγματολόγος ” μια ξένης χώρας …. που είναι ο δικός μας υπουργός άμυνας μας λέει το δημοψήφισμα στη Σλαβομακεντόντζια είναι άκυρο , όπως συμφωνεί παράδοξα και ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας που ετοιμάζει βέτο στα Ηνωμένα Έθνη. Τα περισσότερα κόμματα την αντιπολίτευσης παράδοξα συμφωνούν με τα παραπάνω και θέλουν να αποφασίσουν αυτοί για τον λαό της Σλαβομακεντόtζιας, αυτό είναι κατά την γνώμη τους λαική κυριαρχία.
Η δύση συγχαίρει ακατάπαυστα τους πρωθυπουργούς την Σλαβομακεντόντζιας και της Ελλάδος και σχεδιάζει περγαμηνές .
Η ερμηνεία του δημοψηφίσματος γίνεται όπως συμφέρει τον καθένα , λες και δεν υπάρχει Σλαβομακεδονικός λαός να αποφασίσει.
Ας δούμε τους αριθμούς.
Στο δημοψήφισμα εψήφισαν 609,427 ναί, 37,687 όχι, 19,230 άκυρα, συνολικά 666,344 και ήταν 1,806,336 εγγεγραμενοι ψηφοφόροι. Αυτοί που εψήφισαν 666,344 είναι 36.9% από το σύνολο των εγγεγραμμένων και η αποχή σε σύγκριση με τους εγγεγραμένους είναι 1,139,992 η 63.1%.
Στις βουλευτικές εκλογές το 2016 εψήφισαν συνολικά 1,191,832 η 67%, οι εγγεγραμένοι ψηφοφόροι ήταν 1,784,816 η 100% , και η αποχή 592,984 η 33%.
Στο δημοψήφισμα εψήφισαν 666,344 η 55.9% των ψήφων του 2016 1,191,832 με πραγματική αποχή 525,488 η 44.1% από το σύνολο των ψήφων του 2016 , εψήφισαν Ναι 609,427 η 51.1% των ψήφων του 2016 1,191,832
Οι “ειδικοί”, οι λογιστές, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί διαλέγουν ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει από τα γεγονότα και τους αριθμούς για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους και αυτά διατυμπανίζουν και πουλάνε στους λαούς που δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες. Διαβάζουν τους ίδιους αριθμούς και καταλήγουν σε διαφορετικές ερμηνείες και συμπεράσματα , άκυρο , συμβουλευτικό …..Για αυτό τον λόγο σε άλλες εποχές ο λαός τους αποκαλούσε σωστά “ψευταράδες και μασκαράδες”.
Το μακεδονικό ζήτημα τελικά θα το λύσει ο Σλαβομακεδονικός λαός πολιτισμένα, όπως δικαιούται, χωρίς τους λαικιστές και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο χωρίς αλυτρωτισμούς, ο κοινούς νους έχει επικρατήσει και αυτή η λύση είναι καλή για όλους. Αυτοί που εψήφισαν Nαι στο δημοψήφισμα είναι 609,427 , οι Σοσιαλδημοκράτες του Ζαεφ στις εκλογες του 2016 ήταν 436,981 ,αύξηση 172,446 η 39.5%. Η δική μας ερμηνεία των αριθμών , αυτό το ποσοστό είναι το ποιό σπουδαίο από όλα και θα το βρούμε μπροστά μας.
Εμείς τι κάνουμε; Συνεχίζουμε το ίδιο βιολί του διχασμού, των ύβρεων και των υψηλών τόνων , σαν να λέμε όποιος βρύσει τους άλλους περισσότερο είναι ποιό μάγκας.
Τελικά αυτοπυροβολούμαστε με την λογική “ξέρεις ποιός είμαι εγώ” και “θα σου δείξω εγώ ποιός είμαι”, δεν καθόμαστε ούτε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε και να διαφωνήσουμε πολιτισμένα.
Έχουμε αναφέρει παλιότερα τα παρακάτω και σήμερα πρέπει όλοι μας να τα ξανασκεπτούμε και να τα φωνάξουμε στους πολιτικούς μας.
“Ας μην ξεχνάμε ότι η διεθνής πραγματικότητα για περίπου 25 χρόνια τώρα είναι ότι η Slavo Makedonija η Slavo Македониј (στα Εληνικά και στα Σλάβικα; προφέρεται σας Σλαβοματσεδόντζια) “έγινε μέλος των Ηνωμένων Εθνών το 1993, αλλά, ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με την Ελλάδα σχετικά με τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”, έγινε δεκτή υπό την προσωρινή περιγραφή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (μερικές φορές συντετμημένες ως ΠΓΔΜ )”. Στα αγγλικά που
τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι λαοί είναι ,the former Yugoslav Republic of Macedonia (συντομογραφία FYROM and FYR Macedonia) . Το άσχημα νέα είναι ότι πολλά κράτη , περισσότερα από εκατό, την έχουν αναγνωρίσει σαν Macedonia. “Τους σχίσαμε” με την στραβομάρα μας, την πατήσαμε από τα αποτελέσματα, έμμεσα φέραμε το αντίθετο από ότι θέλαμε. Δεν χρειάζεται να πούμε άμα αυτό το ίδιο συνεχιστεί ακόμα άλλα 25 χρόνια ,χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια……
Αν δεν συμφωνήσουμε μεταξύ μας και τελικά αποτύχουμε και σε αυτό το εθνικό θέμα με τους φίλους μας Σλαβομακεδόνες , θα συνεχιστούνε τα ίδια και χειρότερα για άλλα 25 χρόνια και εμείς θα έχουμε πολλούς “τέως πρωθυπουργούς σε μια καμμένη γη.”
Δείτε το παρακάτω συνδέσμο για τις απόψεις μας για τη Σλαβοματσεδόντζια.
Επίσης θυμίζουμε τα παρακάτω
“ Οι νεότεροι Έλληνες άλλαξαν το νόημα της αριστοκρατίας,όπου κρατούν οι άριστοι. Σταδιακά περάσαμε στην αριστοκρατία του αίματος , (τον νεποτισμό και την οικογενειοκρατία), και αφού κουραστήκαμε από τους πρίγκηπες περάσανε στη αριστοκρατία του πνεύματος, του χρήματος και του ψέματος. Φυσικά αυτό είναι το τελευταίο σκαλί ” του κακού της σκάλας” με όλες τις συνέπειες.
Τα δοκιμάσαμε όλα . Ήρθε ο καιρός να επανέλθουμε στις ρίζες μας, πρέπει να γυρίσουμε στην αριστοκρατία με την αληθινή της έννοια , όπου κρατούν οι άριστοι, να επαναφέρουμε στην καθημερινότητα μας το “Ελληνικό μέτρο “,την μετριοφροσύνη , συνέναιση, συνεννόηση, αμοιβαίο σεβασμό, αλληλεγγύη και δημοκρατικό διάλογο. Οι πολίτες σύντομα θα πάρουν από τους διαχειριστές της εξουσίας αυτά που τους ανήκουν , θα πουν την γνώμη τους βροντερά και ξάστερα σε κάθε κατεύθυνση και θα φτιάξουν τους αναγκαίους δημοκρατικούς θεσμούς αρχίζοντας από τα πολιτικά κόμματα για να αλλάξουμε επιτέλους πορεία και να δούμε κάποτε στον ήλιο μοίρα. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε όλοι μας ότι οι θέσεις μας και οι απόψεις μας στην δημόσια και στη ιδιωτικη ζωή μας έχουν σημασία και συνέπειες για όλους μας. “
Το σαράκι της διχόνοιας αμαμφισβήτητα υπάρχει μέσας μας και πολλές φορές μας κατέστρεψε , αλλά τα καταφέραμε να επιζήσουμε σαν έθνος. Ας αναφέρουμε τον εμφύλιο του 1821 που άρχισε πριν ελευθερωθούμε από τους Τούρκους, την μικρασιατική καταστροφή που βάλλαμε κραυγαλέα το κομματικό συμφέρο πάνω από το έθνος, το εμφύλιο του 1940 που τα κάψαμε σχεδόν όλα. Πρόσφατα στις μέρες μας την τελευταία κρίση , που είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χειρότερη από ένα πόλεμο, δεν μπορέσαμε να τα βρούμε μεταξύ μας γιατί κολλήσαμε στο “κυβερνητισμό”, σχίζαμε “Ζάπεια”, κολλάγαμε “μνημόνια” , πολλά άλλα χειρότερα και το χειρότερο από όλα επιμένουμε ακόμα σήμερα με το ίδια βιολιά, ποιός θα είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός μια καμμένης γης.
Πιστεύουμε ότι η σημερινη κρίση προήλθε κυρίως από την διαφθορά και την αλαζονεία της εξουσίας, που δεν κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν να κάνει μπάνιο με τους καρχαρίες , και από την παντελή έλλειψη διαφάνειας στα δημόσια , όπου όλα πρέπει να γίνονται δημόσια, φανερά και γραπτά .
Οι πολιτικοί μας αγνόησαν την “διαβούλευση και σύνεση “ από το 2000 η το 2004 και φτάσαμε στα γνωστά αποτελέσματα. Όλοι μας γνωρίζαμε το πρόβλημα καλά από τότε, και καλύτερα από το 2009 η 2010 η το 2012 η το 2015 .
Οι πολιτικοί μας δεν θέλουν να πάρουν χαμπάρι τι γίνεται γύρω τους , δεν μπορούν να συννενοηθούν μεταξύ τους ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα και ούτε μπορούν να καθήσουν σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουν.
Το δημόσιο συμφέρον, το Κοινωνικό κράτος , η απασχολήση με τα κοινά, η αντιπροσώπευση , τα κόμματα, η δημοκρατία και το Ελληνικό Έθνος δεν είναι τσιφλίκι και οικόπεδο κανενός πολιτικού. Η δημόσια περιουσία και οι δημόσιες απολαβές ανήκουν στους πολίτες.
Καλούμε τους πολίτες να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους και να βγαλουν τα δικα τους συμπεράσματα για όλα και να μην περιμένουν τους καλοπροαίρετους “ειδικούς ” να αποφασίσουν για αυτούς.
Σήμερα είναι καιρός η δημοκρατία μας να δυναμώσει και να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της. Η δημοκρατία μας πρέπει θεσμικά να πολεμήσει τους λαικισμούς και να αφανήσει οριστικά και τελεσίδικα τους διχασμούς για τα μεγάλα εθνικά μας θέματα
Καλούμε τους πολίτες της πατρίδας μας να απαιτήσουν από τους εντολοδόχους πολιτικούς μας στην επόμενη αναθεώρηση του συντάγματος να θεσμοποιήσουν το “Εθνικό Δημοκρατικό Συμβούλιο”, που θα είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τα εθνικά μας θεματα και οι “θεσμοθετημένες δημοκρατικές” του αποφάσεις θα δεσμεύουν την κυβέρνηση , τα κόμματα, τους πολιτικούς και τούς πολίτες, όπως είναι σήμερα οι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων μας. Θα είναι σαν ένα ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο , σαν το Συμβούλιο Επικρατείας η ακόμα και ένα τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας.
Άμα θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε ένα “Εθνικό Δημοκρατικό Συμβούλιο” που η σύνθεση των μελών του , θα είναι βασικά ανώτατοι δικαστές στη πληοψηφεία των μελών < του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου,,> η και άλλοι πολίτες σε μικρούς αριθμούς < ακαδημαικοί, αρχηγοί μεγάλων κομμάτων ,τέως πρωθυπουργοί >. Οι θεσμοθετημένες διαδικασίες του , η θεσμοθετημένη σύνθεση των μελών και η διαφάνεια για όλα θα εξασφαλίζουν αποφάσεις σεβαστές για όλους.
Τα μέχρι σήμερα μισόλογα, τα συμβούλια αρχηγών και τα κομματικά συμφέροντα μας έφεραν διχασμούς και ανυπολόγιστες καταστροφές που δεν τους αντέχουμε άλλο και αν δεν τους σταματήσουμε σύντομα θα αφανιστούμε σαν έθνος.
Είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη κυβέρνηση για το μακεδονικό ζήτημα θα κάνει τα ίδια η και χειρότερα από την σημερινή κυβέρνηση , όπως οι δύο τελευταίες πολιτικές κυβερνήσεις έκαναν για το θέμα του χρέους , άλλα έλεγαν σαν αντιπολίτευση και άλλα πολύ χειρότερα έκαναν όταν κυβέρνησαν, οι πολίτες δεν ξεχνάνε.
Το “Εθνικό Δημοκρατικό Συμβούλιο” θα αποφασίζει ποιά είναι τα εθνικά θέματα και τι θα κάνουμε συγκεκριμένα για αυτά , έχουμε πολλά μπροστά μας , ας θωρακήσουμε σήμερα την δημοκρατία μας για να επιβιώσουμε σαν έθνος, οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να διαχειριστούν και να συμφωνήσουν ούτε για το θέμα της Σλαβοματσεδόντζιας τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Αν εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε με μια δυνατή φωνή σαν έθνος θα το κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις για μας η θα τα κανουν όλα για μας , για ενενήντα εννέα χρόνια……