Σλαβοματσεδόντζια- SlavoMakedonija: Ήρθε η ώρα γιά εθνική ενότητα και εθνική συνεννόηση.

Από ftzivel -5 Φεβρουαρίου, 2018

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Επιμένουμε για πολλά χρόνια , για να είμαστε ακριβείς από το 2009, “Ήρθε η  ώρα γιά  εθνική ενότητα  και εθνική συνεννόηση”

“Είναι  κοινώς  παραδεκτό  πια ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες  και ότι έχουμε  μεγάλο  πρόβλημα  που  κανένα  κόμμα  μόνο του  δεν μπορεί  να  το λύσει. Αντίθετα  κάθε φορά που ένα η δύο κόμματα  προσπαθούν  μόνα  τους με όλη την καλή  διάθεση  που έχουν να λύσουν αυτή  την κατάσταση  εκτάκτου ανάγκης , που είναι τελικά χειρότερη  και από ένα πόλεμο ,τα πράγματα γίνονται από μόνα τους πολύ χειρότερα. Στο πόλεμο πέφτουν βόμβες στις γειτονιές  αλλά σήμερα  συνεχίζεται να καίγεται ολόκαιρο το Ελληνικό Έθνος.”

Στο πόλεμο του σαράντα ο Ζαχαριάδης κα “οι μυασμένοι” κουμουνιστές ζήτησαν από το πολιτικό τους εχθρό “φασίστα” Μεταξά να τους βγάλλει από τα μουντρούμια και τις φυλακές για να πολεμήσουν όλοι μαζύ τους φασίστες Ιταλούς και του ναζίστες Γερμανούς εισβολείς, το οποίο και έγινε.  Οι εχθροί του έθνους  ένωσαν έστω προσωρινά όλους τους Έλληνες πατριώτες και οι πολιτικές διαμάχες πέρασαν στο περιθώριο την ώρα του εθνικού κινδύνου.

Επιμένουμε o πρωθυπουργός  να  ζητήσει  απο τον πρόεδρο  της δημοκρατίας να  διερευνήσει τη  δημιουργία  κυβέρνηση  Εθνικής  Ενοτητας  για  δεκα  χρόνια που θα αποτελείται  κυρίως  από  τεχνοκράτες  η και πολιτικούς  και  που θα στηρίζεται από  όλα τα κόμματα  του  δημοκρατικού τοξου.

Μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας  απο το 2009 θα είχε πετύχει  κάτι καλύτερο,  και θα είχαμε σώσει πολλά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα έχουμε καιρό για εθνική  συνεννόηση.

Είναι καιρός να αφήσουμε τις καρέκλες  της εξουσίας , “το κυβερνητισμό”, τα  σχισμένα «Ζάπεια» ,  τα κολλημένα “μνημόνια” , «την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».   Τελικά  όλοι aρχίζουν  να καταλαβαίνουν ότι με την οικονομική κρίση “χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία”, αλλά πραγματικά ο κίνδυνος  γίνεται καθημερινά περισσότερο ορατός και έρχεται από την Θράκη , το Αιγαίο και την ανατολή , όχι από την Σλαβομακεδονία ,όταν μάλιστα γίνει μέλος της Ευρωπαικής κοινότητας,που και αυτή θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας πιο εύκολα ο σουλτάνος όταν είναι απομονωμένη  από την ΕΕ .

Ας σταματήσουμε να φτιάχνουμε κόμματα  και  ας καταλάβουμε  τι γίνεται γύρω μας, με τα νέα που έρχονται,  αν δεν το καταλάβουμε τώρα  δεν θα το καταλάβουμε ποτέ . Μόνο με  μια ενωμένη  δυνατή  φωνή  σε όλους τους καρχαρίες  θα  έχουμε  καλύτερα  αποτελέσματα ,αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον . Ας  αφήσουμε προσωρινά  τα κόμματα, τα καπετανάτα και τις καρέκλες μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η  διεθνής πραγματικότητα για περίπου 25 χρόνια τώρα  είναι ότι  η Slavo Makedonija   η  Slavo Македониј  (στα Εληνικά και στα Σλάβικα;  προφέρεται σας  Σλαβοματσεδόντζια) “έγινε μέλος των Ηνωμένων Εθνών το 1993, αλλά, ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με την Ελλάδα σχετικά με τη χρήση του ονόματος “Μακεδονία”, έγινε δεκτή υπό την προσωρινή περιγραφή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (μερικές φορές συντετμημένες ως ΠΓΔΜ )”. Στα αγγλικά που

τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι λαοί  είναι ,the former Yugoslav Republic of Macedonia (συντομογραφία FYROM and FYR Macedonia) . Το άσχημα νέα  είναι ότι πολλά κράτη , περισσότερα από εκατό, την έχουν αναγνωρίσει  σαν Macedonia. “Τους σχίσαμε” με την στραβομάρα μας, αλλά την πατήσαμε από τα αποτελέσματα, έμμεσα φέραμε το αντίθετο από ότι θέλαμε. Δεν χρειάζεται να πούμε άμα αυτό το ίδιο συνεχιστεί ακόμα άλλα 25 χρόνια ,χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια.

Δεν τα ξέρουμε όλα και σεβόμαστε τις καλές προθέσεις όλων, αλλά εδώ συμφωνούμε με το Γ.Μαρίνο.

“Πρώτα απ’ όλα δεν είναι ρεαλιστικό να αγνοείται το γεγονός ότι αφήσαμε να εμπεδωθεί διεθνώς η ονομασία Μακεδονία για το αποκαλούμενο μόνο από τους Ελληνες κράτος των Σκοπίων. Οι περισσότερες χώρες το έχουν πια αναγνωρίσει επισήμως ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο δε παγκόσμιος Τύπος στο σύνολό του το αποκαλεί Μακεδονία.”…….

“Αλλά είτε Ανω Μακεδονία, είτε Βόρεια και αν ονομαστεί, πάλι σκέτη Μακεδονία θα τη λένε όλοι. Η δική μου πρόταση ήταν για ονομασία μονολεκτική. Και η προσφορότερη θα ήταν είτε Novomacedonia, που ήδη χρησιμοποιείται εκεί, είτε ακόμη καλύτερα Σλαβομακεδονία έναντι όλων φυσικά. Δηλαδή με μια λέξη που διαχωρίζει απόλυτα την ελληνική Μακεδονία από τη σλαβική και μπορεί έτσι να επιβληθεί ως μία λέξη”

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=930805

Τώρα που κάπως επικρατεί ο κοινός νους στους γειτόνους μας , είναι μεγάλη ευκαιρία ο πρωθυπουργός ,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων να συμφωνήσουν τουλάχιστον σε ένα εθνικό θέμα  και να λύσουν το θέμα με τους γειτόνους μας ,  με την  Σλαβοματσεδόντζια.

Ας καταλήξουμε όλοι κάπου  σε ένα όνομα , που όλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε παντού,  γιατί μια λύση  με τους Σλαβομακεδόνες φίλους μας  θα μας βοηθήσει και θα μας δυναμώσει από τον πραγματικό ανατολικο κίνδυνο. Ας αφήσουμε τις πατριωτικές δήθεν κορώνες τα συλαλητήρια με τους βασικούς ομιλητές και τους αυτοπυροβολισμούς μας  και ας ανοίξουμε τα μάτια μας γύρω μας και ας κοιτάμε πότε πότε ανατολικά.

Εμείς προτείνουμε το όνομα Σλαβοματσεδόντζια. Το “σλαβο” …. υποβαθμίζει το Μακεδονία .Όταν βρέχει λεμόνια κάνουμε λεμονάδες , τι να κάνουμε. Όταν σύντομα συμφωνήσουμε μαζύ τους ,ας τους στείλλουμε για δώρο και ένα εκατομμύριο  βιβλία του Αριστοτέλη  για να τα διαβάσουν , θα ωφεληθούμε όλοι μας από μια τέτοια δωρεά και φιλία……

Αν δεν συμφωνήσουμε μεταξύ μας και τελικά αποτύχουμε και σε αυτό το εθνικό θέμα   με τους φίλους μας Σλαβομακεδόνες , θα συνεχιστούνε τα ίδια και χειρότερα  για άλλα   25 χρόνια και εμείς θα έχουμε πολλούς “τέως πρωθυπουργούς σε μια καμμένη γη.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: